Тривожності можна уникнути, якщо вживати достатню кількість овочів і фруктів.
Фахівці з Канади провели дослідження і з'ясували, що відмова від овочів і фруктів навіть у маленьких порціях може спровокувати тривожні розлади, інформує Ukr.Media.
Експерти переконані, що з причини відмови від овочевих салатів або свіжих фруктів ризик виникнення тривожності у людини зростає на 24 %. Причому розлад розвиватиметься сильніше, якщо у людини в організмі є надлишок жиру.
Вчені заявили, що, згідно з результатами їх досліджень, якщо рівень жиру в організмі людини вищий за 36 %, то ризик виникнення тривожного розладу у неї зростає на 70 % і більше. Також фахівці відзначили, що до тривожних розладів схильні здебільшого самотні люди — 13,9 %. У тих, хто жив з партнером, цей показник дорівнював 7,8 %.
Учасниками дослідження канадських вчених стали понад 26 тисяч осіб. Їх вік коливався від 45 до 65 років.
Джерело: ukr.media