З вареного м’яса готую шикарну закуску

Готую її зі свинини, курки або яловичини. Вся вона виходить неймовірно смачною. Просто потрібен різний час на її приготування, оскільки м'ясо треба попередньо відварити. Виходить шикарна закуска, яка в 100 разів смачніша за будь-які рулети та ковбасу, інформує Ukr.Media.

Інгредієнти:

  • 1,2 кг свинина (без кісток)
  • 3 шт. ріпчаста цибуля
  • 1 шт. лимон
  • 2 пакетики чаю
  • 8 ст.л. оцету (9%)
  • 7 ст.л. соєвого соусу
  • 5 ст.л. рослинної олії
  • 5 ст.л. цукру
  • 4 ч.л. солі
  • 1 ч.л. меленого перцю (суміш перців)
  • 1 ч.л. коріандру (меленого)
  • 1 ч.л. орегано (сушеного)

Приготування:

У каструлю викладаємо шматок свинини (підходить будь-яка частина, у мене лопатка), додаємо цибулю (1 шт.), заливаємо водою і доводимо до кипіння. Знімаємо піну, додаємо сіль, лавровий лист і перець (це все за смаком). Готуємо 1 годину. Заварюємо чай в 500 мл окропу.

Потім м'ясо з бульйону виймаємо і залишаємо, поки готуємо маринад. За вагою виходить трохи більше 800 г.

У миску висипаємо цукор, сіль, суміш перців, коріандр і орегано. Додаємо заварений чай (500 мл), олію, соєвий соус, оцет і сік від 1 лимона. Все добре перемішуємо і маринад готовий.

Велику цибулю нарізаємо півкільцями. Викладаємо цибулю (1/4 частину) на дно каструлі.

Варену свинину нарізаємо на не дуже тонкі шматочки і 1/3 частину розміщуємо на цибулі.

Зачерпуємо маринад половником і заливаємо м'ясо з цибулею.

7. Повторюємо шари м'яса і цибулі. Розміщуємо зверху тарілку, ставимо вантаж (я ставлю банку з водою), накриваємо пакетом і ставимо в холодильник на 1 добу.

Мариновану свинину відкриваємо, шматочки з цибулею перекладаємо на тарілку.

Посипаємо зверху великою кількістю зелені і відразу подаємо на стіл. Мариноване м'ясо виходить дуже ніжне, неймовірно ароматне і смачне (цибуля теж чудова). Воно відмінно підходить як закуска і для приготування бутербродів.

Смачного!!!

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *