Сублімовані продукти: їсти чи не їсти

Сублімовані продукти © depositphotos.com

Сублімовані фрукти та ягоди наполегливо займають полки в супермаркетах. Але чи корисні вони? tochka.net розібралася в тому, що таке сублімовані продукти і чи підходять вони до словосполучення “правильне харчування“.

Що таке сублімовані продукти?

Сублімовані продукти піддаються специфічній обробці – вакуумно-сублімаційному сушінню. Вони популярні серед туристів і незамінні в походах, адже можуть зберігатися довго і при цьому займають зовсім небагато місця. А ще сублімовані продукти включені в раціон космонавтів на орбіті.

Що таке сублімація?

Сублімація – особливий метод консервації продуктів. Він полягає у видаленні вологи з свіжих продуктів вакуумним способом. Через таку обробку маса продуктів зменшується в п’ять-десять разів, а корисні і смакові якості їжі зберігаються.

До речі, сублімована їжа може зберігатися до 25 років при температурі від -50 ° C до +50 ° C.

Які продукти підлягають сублімації?

Зазвичай сублімацію проходять фрукти, овочі, молочна продукція, кондитерські вироби, м’ясо, риба, супи, каші, гриби і приправи.

Як правильно їсти сублімовані продукти?

Перед вживанням необхідно відкрити упаковку і покласти продукт в воду. Кількість рідини, яка необхідна для того, щоб продукт прийняв попередню форму, зазначено на упаковці.

Сублімовані продукти © depositphotos.com

У чому різниця між сухофруктами і сублімованими продуктами?

Головна різниця між ними – процес обробки. Сухофрукти під час обробки занурюють в тепле середовище для видалення вологи – або залишають на сонці, або висушують за допомогою спеціального приладу.

Сублімовані продукти також зневоднюють. Але процес їх обробки відрізняється – спочатку відбувається заморозка, потім вакуумна обробка.

І сухофрукти, і сублімовані продукти можуть однаково довго зберігатися, але, все-таки, є відмінності – перші можуть зберігати смакові якості протягом року, а другі – як мінімум кілька років. Секрет в герметизированому вологонепроникному контейнері.

А ще сушені фрукти і сублімовані фрукти відрізняються по текстурі. Сухофрукти зазвичай м’які, а ось сублімовані продукти – тендітні.

Сублімована їжа: думка дієтологів

Експерти впевнені, що сублімована їжа корисна. Її основний плюс в тому, що вона добре засвоюється і дає відчуття ситості.

А ще сублимированная їжа багата на мікроелементи і вітаміни. Це відбувається тому, що обробці піддаються тільки якісні продукти, а ароматизатори, барвники, консерванти і Підсилювачі смаку в їжу не повинні додаватися.

Раніше ми розповідали тобі про 6 продуктів, які допоможуть зміцнити кістки. Дізнайся, що є для здоров’я!

Джерело: lady.tochka.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *