Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Коли їжа небезпечніша за сигарети – Здоровʼя 24

Сучасні дослідження показують, що неправильне харчування стає причиною кожної п’ятої смерті у світі. В останньому дослідженні зібрали дані про хвороби жителів 195 країн з різними харчовими звичками, пише BBC.  Читайте також: З’їдаємо щотижня 5 грамів мікропластику: чим

У яких продуктах є селен: перелік – Здоровʼя 24

Селен — це мінерал, який, природно міститься в грунті, харчових продуктах і в невеликій кількості в воді. Селен є надзвичайно важливим мінералом і антиоксидантом для людського організму. Селен входить до складу ферментів ланки антиоксидантного захисту. До теми: Чи

Чому цинк такий важливий для чоловічого здоров’я та звідки його отримати – Здоровʼя 24

Цинк – це важливий мікроелемент, який бере участь в регуляції більш, ніж 300 процесів. Підсумок: здорові чоловіки (і жінки) покривають добові потреби в цинку шляхом різноманітного раціону і не вимагають прийому добавок, розповіла уролог Дарина Чернишова. Читайте також: Чи допоможуть трави вилікувати чоловічі хвороби У яких…

Чи можна на сніданок їсти їжу, яку ми любимо, а не каші та йогурти – Здоровʼя 24

Чому на сніданок заведено їсти каші, пластівці, йогурти та оладки, а не будь-яку іншу їжу, яка багатьом з нас подобається більше? З’ясувалося несподіване: зразкове меню сніданку в західних країнах склалося під впливом заборони на обжерливість яке сформулювала

Супрун назвала напої, які містять найбільше доданих цукрів – Здоровʼя 24

Додані цукри – це ті цукри, які додають до різних харчових продуктів. Це, зокрема, мед і цукор у соках та сиропах. ВООЗ радить дорослим людям споживати приблизно 25 грамів доданих цукрів на день. Не варто перевищувати вживання 50 грамів цукрів – від 5 до 10…

Варення з аґрусу: чим корисне та шкідливе – Здоровʼя 24

Аґрус місять у своєму складі багато важливого і корисного для організму людини. Тут є аскорбінова кислота, залізо, фосфор, калій, кальцій і ще більше десятка інших мікроелементів і мінералів. У плодах аґрусу містяться вітаміни А, С, Р, вся група вітамінів групи B, а також

На скільки ефективне повільне жування для схуднення – Здоровʼя 24

Напевно, вам не один раз траплялися поради ретельно пережовувати їжу, щоб не переїдати. Виявляється, у цього є міцні наукові докази. Так, в рандомізованому американському дослідженні 2014 року 45 осіб з нормальною вагою та ожирінням попросили жувати їжу у 2, в 3 і в 4 рази

З’їдаємо щотижня 5 грамів мікропластику: чим він небезпечний – Здоровʼя 24

Щотижня кожен з нас з’їдає в середньому стільки пластика, скільки йде на виробництво однієї банківської карти (тобто, близько 5 грамів). Основні джерела мікропластику в нашому раціоні – питна вода, морепродукти, пиво і сіль. Про це йдеться у звіті Всесвітнього фонду дикої природи (WWF). Вражає: У найглибшій западині…

Продукти глибокого перероблення: що це та чому від них необхідно відмовитись – Здоровʼя 24

Продукти глибокого перероблення – це більшість напівфабрикатів і деякий фастфуд: нагетси, сухі готові сніданки, шоколад, ковбаса, газована вода, піца і морозиво. Непряма ознака того, що продукт відноситься до цієї категорії, – наявність більш як 5 інгредієнтів в

За 40 років до хвороби Альцгеймера: назвали першу ознаку – Здоровʼя 24

Фахівці з Університету Аризони і Дослідницького інституту геноміки розповіли про ранньому ознаку хвороби Альцгеймера. Перший симптом – несприятливий сімейний анамнез. Це наявність подібних симптомів у кровних родичів, спадкові захворювання, пише MedicalXpress. Читайте