Приготування фаршу для котлет із використанням курячих яєць має негативну особливість — м'ясо стає жорстким та не зовсім приємним на смак. Однак є кілька альтернативних продуктів, які можуть бути використані замість яєць, покращуючи якість котлет, інформує Ukr.Media.
Тофу
Мало хто знає, що цей неймовірно корисний сир може значно покращити якість котлет. Тофу ідеально замінять яйця і надасть страві особливого смаку. Також текстура котлет стане приємнішою та соковитішою.
Сир
Сир відомий своїми властивостями надавати пишності котлетам. Крім того, котлети можна готувати й без використання яєць, поєднуючи сир з невеликою кількістю молока. Такий варіант додасть ніжність та м'якість котлетам.
Горохове борошно
Горохове борошно — відмінна альтернатива яйцям у котлетах. Якщо у вас ще немає цього продукту, обов'язково спробуйте. Ви можете готувати фарш без яєць, попередньо розвівши невелику кількість горохового борошна у воді. Цей варіант забезпечить котлетам соковитість та натуральний смак.
Для приготування котлет із замінників яєць також рекомендується попередньо довести тофу до пюре.
Джерело: ukr.media