Все смакує набагато краще з маслом, але якщо тільки ви правильно його використовуєте, інформує UkrMedia.
Натріть заморожене масло на тертці наступного разу, коли будете випікати
Коли справа доходить до випічки, холодне або заморожене масло є просто незамінним. Чому? Тому, що при випіканні пиріжків, пирогів, печива або будь-якого іншого виду швидких хлібних виробів, ви хочете отримати маслянисту консистенцію зовні, а холодна температура вершкового масла є причиною того, що допомагає досягти цього в печі. Причиною цього стає пара, яка утворюється маслом під час випікання, що саме піднімає шматочки, утворюючи пухку консистенцію всередині. Проблема полягає в тому, що масло стрімко розігрівається, коли ви виймаєте його з морозильної камери. Введіть свою звичайну стару тертку для сирів, і наступного разу, коли ви будете випікати, просто натріть заморожене вершкове масло на маленькі шматочки безпосередньо в тісто. Ви побачите, що воно швидко й легко вливається в тісто, не встигнувши розтопитись.
Додайте інгредієнтів до масла, щоб отримати аромат
Якщо ви намагаєтеся справити враження на вашу компанію приємною їжею, використовуйте випадкові інгредієнти, але ви не будете певні, що вони сподобаються на смак, або просто перенесіть вашу сімейну вечерю на інший рівень, спробувавши зробити із масла чудовий спред, який можна намастити на бутерброди. Інгредінти у маслі легко поєднати разом і вони миттєво нададуть свіжий смачний аромат стейку, рибі, чорносливу, млинцям, кукурудзяному хлібові, вафлям, курці або в основному всьому, про що ви можете подумати. Щоб зробити таке вершкове масло, просто наріжте його на шматочки та розмішайте його з інгредієнтами за вашим вибором, як правило, це трави, спеції, сир, цитрусові, родзинки, або їх комбінація. Покладіть масло на харчову плівку, заверніть у рол та закріпіть його, охолоджуйте перед подачею, або заморозьте для подальшого використання. Двома улюбленими комбінаціями шеф-кухарів є часниковий песто, та малинове масло з лавандою (не так складно готувати, як це звучить!).
Завжди використовуйте несолоне масло
Якщо ви коли-небудь замислювалися, чи дійсно важливо, яке саме масло ви використовуєте, відповіддю буде "так". Завжди використовуйте несолоне масло, якщо це можливо, пропонує шеф-кухар з Нью-Йорка. За його словами, завжди можна додавати сіль, але якщо ви починаєте із солоного масла, особливо якщо ви випікаєте щось солодке, ви можете зіпсувати смак. Плюс, різні рецепти вимагають різноманітних сортів солі – кошерної, гімалайської, кухонної солі. Тому сіль в солоному маслі просто занадто легко зіпсує інші аромати.
Будьте обережні з точкою диму масла під час смаження
Якщо злегка коричневе масло додасть багатого, шовковистого аромату майже будь-якій страві, то пригоріле масло може зіпсувати всі ваші старання. Оскільки масло має низьку температуру диму (через молочні жири, що містяться в ньому), легко перейти від підсмаженого до спаленого масла, якщо ви не звертаєте на нього уваги, тому масло не ідеально підходить для смаження або обробці при високій температурі. Тим не менш, легкий спосіб уникнути цієї точки диму, а отже, зменшує шанси його горіння – це додати до масла половину чайної ложки олії каноли. Якщо ви випадково спалите своє масло, ви також можете додати до нього лимонний сік і вимкнути піч. Це в основному "шокує" масло і зупинить процес приготування.
Швидко надати маслу кімнатної температури
На відміну від випічки або кірки пирога, більшість рецептів печива та тортів вимагають додавання масла з кімнатною температурою. Але якщо ви на півдорозі приготування, і просто зрозуміли, що забули дістати масло з холодильника, ось легкий лайфхак, щоб швидко пом'якшити масло: просто помістіть частину масла на маленьку тарілку. Далі візьміть склянку, наповніть її гарячою водою, і дайте їй постояти близько хвилини. Швидко просушіть склянку та оберніть її, розмістивши над маслом. Заждіть ще одну хвилину, перш ніж забрати склянку. Та-да! У вас ідеально пом'якшене масло з кімнатною температурою всього через дві хвилини.
Завершіть приготування пасти за допомогою масла
Це старий трюк ресторану, який допоможе швидко приготувати ваш обід. Наступного разу, коли ви готуватимете макаронні вироби, збережіть трішки води із макаронів, коли ви будете її зливати. Потім просто візьміть свою пасту, відкладену воду та трішки холодного, порізаного масла, і, таким чином, у вас утвориться своєрідний соус, якщо проварити суміш кілька хвилин перед подачею.
Намастіть маслом м'ясо
Це факт із життя, що масло в основному робить все кращим на смак, в тому числі (і особливо) стейк і птицю. Однак, через вищезгадану низькотемпературну точку диму масла, ви не захочете їсти м'ясо в маслі. (Ми зробили цю помилку раніше, і, повірте… кінцевий результат не порадував). Замість цього, краще нанесіть на м'ясо або птицю шматочок масла вже в кінці процесу приготування для прекрасної обробки, що додасть смак і колір вашій страві.
Станьте друзями з маслом
Найбільша помилка, яку помічають шеф-кухарі у людей, це те, що вони бояться масла, можливо, тому, що масло вважалось насиченою жировою бомбою протягом декількох десятиліть. Але нові дослідження показали користь жиру, навіть деяких з насичених сортів. "Масло це смак! І до кінця дня ми створюємо та обмінюємось досвідом через їжу, яку ми готуємо, щоб зробити більш смачне життя. Це те, що ми прагнемо – зробити так багато смаку у нашому житті, наскільки це можливо ".
Джерело: ukr.media