Переїдання небезпечне тим, що перевантажуються всі ферментні та травні системи організму. Окрім того, є ризик створення завеликого тиску на клапани, що розміщуються між шлунком та дванадцятипалою кишкою і шлунком та стравоходом.
Про це в ексклюзивному коментарі для Здоров’я 24 розповіла лікар-гастроентеролог Медичного центру Medicover, кандидат медичних наук Христина Квіт.
Читайте також: Гіркота у роті: чому виникає та що робити
За її словами, внаслідок переїдання може розвинутись недостатність клапанів органів травної системи із прогресуванням ускладнень.
Лікар-гастроентеролог
Христина Квіт
“Також, через неможливість організмом перетравити за один раз велику порцію їжі, переїдання створює умови для розвитку дисбактеріозу кишківника – їжа туди поступає напів перетравлена, і користі з неї організм не отримує”.
За словами лікарки, відновити звичний режим харчування легко. Варто споживати необхідну для щоденного раціону кількість їжі.
Лікар-гастроентеролог
Христина Квіт
“Страви, які залишились після святкування, краще не доїдати, бо це спровокує понаднормове надходження калорій. Спробуйте готувати менше. А тим, що залишилося, поділіться з друзями, влаштувавши міні-свято на обідній перерві у робочому колективі”.
Джерело: 24tv.ua