Дослідження показують, що форма і спосіб нарізання продуктів можуть істотно впливати на сприйняття їхнього смаку. Учені пояснюють це тим, що під час нарізання, наприклад, цибулі або часнику, активуються ферменти, які виділяють аромати, що підсилюють смак. Що дрібніше нарізаний продукт, то більше ароматичних речовин потрапляє в організм одразу, що робить його смак більш насиченим, інформує Ukr.Media.
Крім того, текстура їжі також відіграє важливу роль. Дослідження показало, що овочі з округлими формами сприймаються як більш соковиті та привабливі, тоді як кубики можуть здаватися менш апетитними.
Таким чином, нарізка їжі не тільки впливає на її зовнішній вигляд, а й на сприйняття смаку, що підкреслює складність взаємодії між хімією і психологією в нашому сприйнятті їжі.
Джерело: ukr.media