З яких причин гіркі на смак горіхи не варто вживати у їжу

Гіркота горіхів говорить про наявність у них мікотоксинів.

Експерти настійно радять не вживати гіркі на смак горіхи, оскільки вони можуть бути заражені цвіллю і здатні токсично впливати на організм, інформує Ukr.Media.

Вживаючи горіхи, слід завжди звертати увагу на їх смак, попереджає Федеральне управління з захисту прав споживачів і безпеки харчових продуктів (BVL) у Німеччині. Його фахівці попереджають про небезпеку гірких горіхів: за їх словами, це може бути ознакою зараження отруйною цвіллю.

Йдеться про так звані мікотоксини, які можуть з'являтися у них під час збору врожаю, транспортування, а також за умови неправильного зберігання. Високі температури, наприклад, випічка, смаження або кип'ятіння, їм не страшні. Помітити мікотоксини неозброєним оком неможливо, також вони не мають запаху — вказує на зараження горіхів токсинами тільки затхлий або гіркий присмак.

Особливо забрудненими є фісташки і арахіс. У BVL констатують, що у 2019 році у порівнянні з мигдалем і волоськими горіхами арахіс та фісташки були "забруднені" токсинами особливо сильно.

З'їдати горіхи з мікотоксинами дуже небезпечно. Грибки, що ховаються них, за словами експертів, можуть викликати діарею і блювоту, сприяти розвитку раку, пошкоджувати нирки і печінку, послаблювати імунну систему.

"Рекомендуємо негайно випльовувати гіркі горіхи", — заявили у BVL.

Щоб мікотоксини не розвивалися, горіхи слід зберігати у сухому і прохолодному місці. З цією ж метою їх можна заморожувати.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *