Що буде, якщо з’їдати по 4 волоських горіха в день

Невипадково вони займають в меню вегетаріанців чільне місце. Сьогодні у продажу з'явилося багато невідомих нам раніше видів, інформує Ukr.Media.

Йтиметься про найбільш знайомий — волоський.

Як росте волоський горіх, бачили не всі, але багато хто тримав в руках круглий твердий плід. Вага одного горіха зі шкаралупою 5-17 грамів. А жменю очищених (приблизно 4 штуки) потягне в середньому на 30-40 грамів. В одній долоні вміщається джерело корисних вітамінів і енергетичних речовин!

Голодним залишитися при цьому неможливо, бо в 40 грамах 320 ккал. Жінкам в середньому потрібно 2000 ккал на добу, а чоловікам 2500 ккал.

Кілька горіхів цілком можуть замінити сніданок, який, за твердженням дієтологів, повинен містити від 300 до 500 ккал.

Серед всіх горіхів волоський — король за змістом найціннішого омега 3, який контролює роботу серця і судин. Природні жирні кислоти — хороша профілактика діабету.

Також сприяють нормалізації функцій травного тракту.

У ядрах горіха представлений широкий спектр вітамінів групи В (В1, В5, В6 і В9). Не всі знають, що вони відповідають не тільки за красу волосся і шкіри, але і життєво необхідні для стабільної роботи центральної нервової системи. А всього кілька штук горішків заповнюють добову потребу організму у вітаміні В1.

Для профілактики хвороби Альцгеймера і поліпшення роботи головного мозку природа винайшла Вітамін Е. Його частка в складі волоського 17,3%.

Якщо хочете підтримувати пам'ять в робочому стані, то грецький горіх — ваш помічник. Не випадково зовні очищені плоди нагадують головний мозок.

Ще один рідкісний елемент — цинк. Відомий загоюючими функціями, стимулює імунітет, особливо необхідний вагітним жінкам (для постачання плоду поживними речовинами). У волоському горісі близько 27% цієї найціннішої речовини!

А ще присутні калій, магній, марганець, фтор, мідь, вітаміни А і С.

Але ось чи зможе невелика порція цього горіха замінити вагому аптечку у вашому будинку, вирішувати виключно вам!

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *