Як допомогти нашій печінці після свят — поради для очищення

Свята з рясною їжею і випивкою, завжди позначаються на організмі.

І не тільки відображаються на зовнішніх факторах: обличчі і фігурі, але і, внутрішніх органах, особливо страждає печінка. Ось поради по очищенню та допомозі для печінки не тільки в післясвяткові дні, але і для повсякденного життя, особливо, коли доводиться приймати велику кількість лікарських препаратів, інформує Ukr.Media.

1. Пийте чисту воду, додаючи на один стакан сік половини лимона. Лимонний сік стимулює печінку на викид токсинів, а вода виводить ці шлаки.

2. Їжте часник і цибулю. Це може не сподобатися вашим рідним і близьким, а ось для печінки це буде саме те. Цибуля і часник містять такі рослинні поживні речовини, які розщеплюють жир з відкладень в організмі, а також сприяють виведенню бактерій і грибків.

3. Пийте чай з розторопші плямистої (також її називають мар'їн чортополох) або додавайте у воду екстракт цієї рослини. Розторопша містить силімарин, який не тільки захищає клітини печінки від отрут, але і запобігає руйнуванню глютатіону (антиоксиданту, що забезпечує виведення токсинів з печінки).

4. Їжте овочі та фрукти, багаті вітаміном С – броколі, болгарський перець, полуниця, спаржа, кольорова капуста, лимони, капуста, шпинат, зелений горошок, апельсини, грейпфрути, помідори, малина, селера, м'ята, петрушка, тощо. Чим більше, тим краще (ще краще – все в сирому вигляді).

5. Їжте листя кульбаби в сезон в будь-якому вигляді (чай, салат, сік, суп і т. д.). Звичайно, не варто зривати їх у найближчому міському парку, але якщо ви у себе на дачі або на екологічно чистій галявині, то не зібрати цілюще листя – просто гріх.

6. Навчіться готувати індійські страви, не тільки тому, що вони дуже смачні, але і тому, що одним з основних інгредієнтів в індійській кухні є куркума. Куркума уповільнює запальні процеси в організмі і захищає печінку від пошкоджень вільними радикалами.

Очищувальний салат для одного розвантажувального дня

Щотижня для себе влаштовуйте розвантажувальний день, він потрібен не для того, щоб позбутися від зайвих кілограмів. Цей спосіб дуже потрібен для здоров'я печінки і підшлункової залози, він дає їм розвантаження. А заодно відбувається очищення кишечника.

Отже робімо очищувальний салат:

Для соусу беремо 10 столових ложок соку лимона, пів-склянки рослинної олії холодного віджиму (лляної, соняшникової, оливкової), 2 ст. л. тертого імбиру, чавлений зубчик часнику, 2 ст. л. меду.

За основу салату беремо 4 склянки дрібно посіченої капусти(капуста будь-яка, влітку її можна замінити на салатні листя), 1 велика натерта морква, пів-склянки рубаної зелені петрушки, 2 ст. л. ложки родзинок. Якщо є можливість, можна туди ж додати половину плоду нарізаного авокадо. Всі ці овочі заправляємо приготованим соусом. Ця порція салату на день, ділимо її на 4-5 прийомів. За день ще можна з'їсти пару яблук, якісь ягоди, і не забувати пити чисту воду. Організм цим салатом насичується, почуття голоду не відчувається. Ця розвантажувальна дієта, створена саме для одного дня, і велику кількість днів на ній сидіти не потрібно.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *