Цих 8 заборон треба дотримуватися під час чаювання

У чаювання є свої особливості і заборони.

Чай — корисний напій. Але і він може нашкодити, якщо його неправильно заварювати і пити. Щоб не зіпсувати собі чаювання, прочитайте про кілька заборон щодо нього, інформує Ukr.Media.

Чай натщесерце

Міцний чай натщесерце може несприятливо впливати на селезінку і шлунок.

Чай, що обпалює

Рекомендується пити чай, температура якого не перевищує 56° С, оскільки занадто гарячий подразнює горло, стравохід і шлунок. А якщо часто пити чай, що обпалює, це може призвести до хворобливих змін цих органів.

Занадто міцний чай

Через високий вміст у міцному чаї кофеїну і таніну він може стати причиною головного болю та безсоння.

Тривале заварювання чаю

Якщо чай заварювати занадто довго, чайні поліфеноли і ефірні олії починають мимовільно окислюватися. Чай стає каламутним, втрачає смакові якості і аромат, знижується поживна цінність чаю за рахунок окислення вітамінів С і Р, що містяться в чайному листі, амінокислот та інших цінних речовин. Крім того, настоюючись, чай піддається впливу навколишнього середовища. Якщо чай довго стоїть у теплі, у ньому значно збільшується вміст мікроорганізмів (бактерій і грибків).

Багаторазове заварювання чаю

Після першого заварювання з чайного листя виходить близько 50 % корисних речовин, після другого — близько 30 %, після третього — лише 10 %. Заварюючи чай вчетверте, ви отримуєте лише 1-3 % корисних речовин, а за умови подальшого заварювання у настій можуть виходити і шкідливі складові.

Чай відразу після їжі

Рясне пиття відразу після їжі призводить до зниження концентрації шлункового соку, а це уповільнює травлення. Тому, якщо хочете попити чаю після їжі, почекайте 20-30 хвилин.

Запивання чаєм ліків

Чай, через вміст дубильних речовин, перешкоджає засвоєнню багатьох ліків. Тому не можна запивати ліки чаєм.

Чай, що залишився з минулого дня

Заварений чай через добу втрачає усі вітаміни. Більше того, він стає відмінним живильним середовищем для бактерій. Такий чай, якщо він не зіпсувався, можна використовувати з лікувальною метою, але тільки як зовнішній засіб. Наприклад, для полоскання рота за наявності кровоточивості ясен, запалень порожнини рота, для зміцнення зубів.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *