Чим корисна полуниця та кому її вживати не варто

Початок літа завжди асоціюється з полуницею, вирощеною у відкритому ґрунті.

У неї особливий аромат і смак! Багато готові кілограмами їсти цю запашну ягоду, забувши про все інше. У цьому є певний резон, тому що полуниця володіє рядом корисних властивостей. Хоча є й протипоказання, про які слід обов'язково пам'ятати, інформує Ukr.Media.

Про користь полуниці

Завдяки наявності в полуниці антиоксидантів, флавоноїдів, поліфенолів, калію її можна розглядати як доповнення в комплексі лікувальних заходів щодо зниження ризику серцево-судинних захворювань і ризику розвитку інсульту.

Клітковина полуниці позитивно впливає на мінімізацію запорів, сприяє наповненню вологою всього організму і допомагає регулювати рівень цукру в крові.

Наявність фолієвої кислоти робить її корисною для вагітних. І ще кілька важливих моментів: зміцнює кістки, корисна для зору, покращує пам'ять.

Для кого полуниця не підходить

Але при багатьох явних плюсах, варто пам'ятати, що полуниця знаходиться на першому місці в екологічному рейтингу "Брудна дюжина" з-за наявності в ній пестицидів, які застосовують для боротьби зі шкідниками, щоб підвищити врожайність. Ягоди привабливі і для комах, і для птахів, і для гризунів.

З обережністю варто вживати полуницю тим, хто отримує антигіпертензивну терапію, бо вона може підсилювати дію пігулок для зниження артеріального тиску.

Не варто вживати людям з гастритом і виразковою хворобою, із захворюваннями нирок.

А також маленьким дітям і годуючим мамам, бо ягода є сильним алергеном.

При вдумливому виборі продуктів для свого харчування, зокрема, овочів та фруктів, можна отримувати з ними корисні речовини і не нашкодити своєму здоров'ю. Набирайтеся вітамінами в сезон!

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *