Печінка тріски дуже корисна для здоров'я людини.
За умов пандемії коронавірусу печінка тріски може бути дуже корисною для нашого організму, адже додатково до багатьох своїх переваг вона також підтримує роботу імунної системи, захищає від інфекцій верхні дихальні шляхи, інформує Ukr.Media.
Знижує ризик розвитку хвороб серця
Печінка тріски є гарним джерелом жирних кислот омега-3. Даний тип жирів, згідно з численними дослідженнями, сприяє зниженню рівня тригліцеридів, допомагає підвищити рівень "гарного" холестерину ЛПВЩ — знищувача "поганого", що призводить до розмноження холестеринових бляшок у артеріях і розвитку атеросклерозу.
Підтримує здоров'я кісток
Печінка тріски містить велику кількість вітаміну D, важливого для зміцнення кісток і захисту від розвитку їх патологій — остеопорозу, остеомаляції.
Захищає від розвитку діабету
Дані, опубліковані виданням The American Journal of Clinical Nutrition, свідчать, що вживання риб'ячого жиру, яким насичений продукт, протягом першого року життя може знизити ризик появи діабету 1 типу у дитинстві.
Зменшує запалення
Запальні процеси асоціюються з розвитком широкого ряду захворювань. Вчені констатують, що печінка тріски містить, крім омега-3 жирних кислот, вітаміни A і D — усі ці компоненти мають потужну протизапальну дію.
Запобігає розвитку інфекцій
Її здатність перешкоджати розвитку інфекцій верхніх дихальних шляхів підтверджується багатьма дослідженнями. Фахівці пов'язують даний ефект зі здатністю зменшувати запалення.
Зменшує біль за наявності артриту
Завдяки протизапальній властивості печінка тріски може допомагати від ранкової скутості, хворобливості, набрякання суглобів.
Допомагає за наявності депресії
Встановлено, що її споживання зменшує негативні симптоми надмірної тривожності, емоційної напруги.
Підвищує імунітет
Печінка тріски багата на вітамін А, який відіграє важливу роль у посиленні імунної функції організму. Підтримання здорової імунної системи вкрай важливе для запобігання розвитку сезонних інфекційних захворювань, включаючи коронавірус.
Джерело: ukr.media