5 вагомих причин вживати морську капусту

Пояснення медиків.

Багато хто знає, що морські водорості є багатим джерелом йоду – елементу, що забезпечує здорові функції щитовидної залози. Але фахівці в області харчування зазначають: для вживання морської капусти (з бурих водоростей келп) існують і інші причини, інформує Ukr.Media.

Захищає від розвитку діабету

У морській капусті міститься багато клітковини – компонента, який ефективно допомагає регулювати рівні глюкози та інсуліну. Дослідники заявили, що вживання морських водоростей підвищує чутливість до інсуліну.

Оздоровлює кишечник

Кишкові бактерії розщеплюють клітковину, що міститься в морській капусті, на сполуки, які сприяють оздоровленню мікрофлори кишечника. Таким чином нормалізується не тільки робота травного тракту, але стан здоров'я в цілому.

Сприяє схудненню

Морська капуста ідеальна для схуднення. По-перше, вона низькокалорійна. По-друге, в ній містяться альгінова кислота і волокна, які практично не перетравлюються і діють у кишечнику як абсорбенти, виносячи з собою з організму токсини і залишки переробленої жиру.

Захищає серце

За наявними даними, щоденне вживання невеликої кількості морської капусти, знижує ризик серцевих нападів, зміцнює стінки судин, знижує концентрацію холестерину в крові. Також морська капуста в щоденному раціоні допомагає нормалізувати тиск. Цей доступний продукт – прекрасне джерело поліненасичених незамінних жирних кислот Омега-3 і Омега-6, необхідних для попередження атеросклерозу.

Перешкоджає розвитку раку

Морська капуста відрізняється високим вмістом лігнанів – речовин з антиоксидантною дією. Ця група фенольних сполук допомагає блокувати хімічні сполуки, що викликають рак. За словами фахівців, лігнани володіють не тільки протипухлинною активністю, вони також покращують роботу печінки і нервової системи.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *