10 корисних продуктів для підшлункової залози

Здорова підшлункова залоза є надзвичайно важливою для травлення і фізичного стану організму.

Потрібно регулярно споживати певні продукти для підтримки здоров'я підшлункової залози і запобігання таких станів, як панкреатит і рак підшлункової залози.

Активна функція підшлункової залози життєво важлива для процесу травлення. Цей орган знаходиться у черевній порожнині позаду шлунка і виконує широкий спектр завдань, які полегшують травлення. По-перше, підшлункова залоза виробляє ферменти, які нейтралізують дію кислоти шлунка для запобігання пошкодження кишечника. Вона також допомагає у розщепленні їжі та її всмоктуванні в організм. Нарешті, підшлункова залоза відповідає за виробництво інсуліну, який відповідає за регулювання рівня цукру в крові, а також за зберігання енергії. Крім того, наявність добре функціонуючої підшлункової залози є надзвичайно важливим для травлення, зокрема, і фізичного стану організму. Потрібно регулярно споживати певні продукти для підтримки здоров'я підшлункової залози і запобігання таких станів, як панкреатит і рак підшлункової залози, інформує UkrMedia.

Брокколі

Цей зелений овоч з хрестоцвітих – це суперпродукт, який відмінно підходить для здоров’я підшлункової залози. Вона, в основному, відома властивістю знижувати ризик розвитку раку підшлункової залози внаслідок великої кількості кверцетину, сильного флавонолу, який є дуже корисним. Флавоноли допомагають боротися з раком багатьма способами і, отже, повинні бути невід'ємною частиною дієти; вони зміцнюють механізм детоксикації організму, вимиваючи канцерогенні речовини з організму; вони також запобігають росту і поділу ракових клітин, і навіть підштовхують останні до самознищення. Ваш організм матиме значну користь від продуктів, багатих флавонолами.

Часник

Часник має багато корисних для здоров'я і поживних якостей. Що стосується підшлункової залози, вважається, що споживання часнику запобігає раковим пухлинам, оскільки часник містить сірку, флавоноїди, аргінін, селен і олігосахариди, а всі ці речовини успішно борються з канцерогенами. Крім того, часник допомагає покращеннюі функції травлення підшлункової залози, забезпечуючи вивільнення контрольованого інсуліну. Часник дозволяє збільшити вироблення інсуліну і знизити рівень цукру в крові. Таким чином, споживання його допоможе зберегти підшлункову залозу в оптимальному стані. Оскільки вживання сирого часнику не всім підходить, його можна додавати в смузі або навіть потерти і додати до меду.

Шпинат

Тим, хто хворіє на панкреатит, рекомендують додати до їх раціону шпинат, щоб полегшити зцілення. Шпинат містить вітамін B і залізо, обидві речовини необхідні для зменшення запалення підшлункової залози. Проте, шпинат не всі люблять, тому можна вживати іншу збагачену вітамінами листову зелень – капусту, листя буряка. Для тих, хто страждає хронічним панкреатитом, рекомендується з’їдати порцію листової зелені щодня. Ви можете додавати зелень до соусів, каррі, супів і так далі багатьма способами.

Червоний виноград

Експерти також наполягають на споживанні червоного винограду, щоб підшлункова залоза залишалася здоровою. Червоний виноград містить ресвератрол, який є потужним антиоксидантом. Він допомагає контролювати запалення, пов'язане з панкреатитом, а також боротися з раковими клітинами підшлункової залози. Найкращим способом споживання червоного винограду є щонайменше одна порція, у сирому вигляді, щодня. Якісне вино з червоного винограду -теж рекомендований спосіб досягти тих же результатів. Однак краще споживати безпосередньо плоди, оскільки поживні речовини так краще засвоюються. А ще ви можете приготувати свіжовичавлений сок з червоного винограду.

Гриби

Деякі сорти трав'яних грибів надзвичайно багаті на поживні речовини, мають багато цілющих якостей. Червоні гриби Рейші або трутовики містять клітковину, вітамін D2, селен і калій, які допомагають у полегшенні запалення підшлункової залози у пацієнтів з панкреатитом. Ці гриби також містять поживні речовини, які знищують ракові клітини. Китайська медицина робить широко використовує червоні гриби для лікування організму, оскільки вони є надпотужним антидотом і цілющий засобом.

Солодка картопля

Ще одним овочем, широко рекомендованим людям із хворою підшлунковою залозою, є солодка картопля. Вона містять численні мікроелементи, які захищають від ракових клітин, таким чином зменшуючи ризик розвитку раку підшлункової залози. Крім того, солодка картопля допомагає поліпшити функцію підшлункової залози, випускаючи цукор в організм більш поступово. Споживання солодкої картоплі принаймні від 3 до 5 разів на тиждень може оптимізувати її нормальне функціонування. Солодка картопля є смачною, тому люди споживають її з задоволенням. Якщо ви не любите солодкої картоплі, у вас є інші варіанти – це жовті та оранжеві овочі, такі як кукурудза, кабачок і морква.

Ягоди

Ягоди, такі як вишня, чорниця, ожина і малина, є чудовим джерелом антиоксидантів, які захищають підшлункову залозу від пошкодження клітин і окислювального стресу. Ці фрукти містять багато поживних речовин, є смачними, крім того, що мають низьку калорійність. Дослідження доводять, що щоденне споживання червоної малини може зменшити шанси на рак підшлункової залози. Це тому, що ягоди мають високий вміст еллагової кислоти, яка є визнаним інгібітором раку. Незалежно від того, чи споживаєте ви свіжі або приготовані ягоди, користь є незаперечною.

Лосось

Лосось – фантастичне джерело омега-3-жирних кислот, які є профілактикою раку підшлункової залози. Як правило, в дієтах не вистачає цих кислот, тому користь лосося є великою. Лосось також містить астаксантин, який є відмінним антиоксидантом. Ця речовина є причиною того, що риба рожевого кольору. Ви повинні віддавати перевагу дикому лососю, оскільки штучно вирощений лосось містить багато шкідливих хімічних речовин.

Капуста

Постійна присутність капусти в раціоні може захистити ослаблений організм від раку підшлункової залози. Цей овоч містить вітамін С, вітамін В6, а також фолієву кислоту, яка дуже важлива для організму. Коли капусту порізати, вона виробляє антиканцерогенні сполуки, що називаються глюкозинолатами, які зупиняють мутацію клітин і обмежують пошкодження клітин. Для отримання максимальної користі необхідно вживати сиру капусту. Температурна обробка може знищити присутні вітаміни.

Капуста Кале

Кале відома своїми численними захисними властивостями, серед яких профілактика раку підшлункової залози. Цей суперпродукт містить безліч поживних речовин, серед яких вітамін С і бета-каротин; вони обидва допомагають запобігти хворобам організму. Кале містить в десять разів більше бета-каротину, порівняно з брокколі. Ви можете вживати кала сирою в салатах або додати її до овочів і перетворити суперпродукт в апетитну страву.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *