При підвищенні температури, мед стає справжньою отрутою для живого організму

Мало хто знає, але мед ні в якому разі не можна нагрівати або варити.

Мед – чудодійний засіб, який використовується людьми вже не одне століття. Ця солодка речовина, крім усього іншого, здатна очищати кишечник, заспокоювати роздратоване горло і піклуватися про стан шкіри. Мед – найбільш популярний народний засіб при застуді. Хтось і в звичайному житті п'є чай або молоко з медом, уникаючи, таким чином, вживання цукру.

Крім того багато прихильників здорового способу життя п'ють склянку чистої води, змішаної з ложкою меду відразу після пробудження з метою очищення тіла від токсинів. Однак якщо ви відноситеся до тих, хто щодня вживає мед з теплими напоями, то вам слід негайно це припинити. Деякі вчені переконані, що при підвищенні температури, мед стає справжньою отрутою для живого організму, інформує UkrMedia.

У теплому стані мед може виділяти небезпечні речовині. Тому популярна суміш меду з теплою водою і лимоном для схуднення, може серйозно нашкодити здоров'ю. Мед корисний при природних для нього температурах і в сирому вигляді. При підвищенні температури цієї солодкої речовини починається виділення токсичних речовин, які зазвичай викликають проблеми травлення, серед них є і 5-гідроксиметилфурфурол – природний канцероген. Саме з цієї причини експерти рекомендують не купувати мед, який продається в супермаркетах, оскільки його, як правило, попередньо нагрівають при екстремальних температурах, що робить його токсичним. При цьому він зберігається в пластикових контейнерах і проходить надмірну обробку.

Насправді немає причин повністю відмовлятися від меду. Головне споживати його в сирому вигляді і стежити, щоб він був натуральним. Якщо у вас є потреба випити стакан молока з медом, переконайся, що воно досить охололо і тільки після цього додавайте мед.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *