З чим п’ють соджу: як правильно змішувати та яку закуску вибрати

Соджу часто називають корейською горілкою, але це не зовсім правильно. Це алкогольний напій на основі зерна чи батату із середньою міцністю близько 20%. Сьогодні ми розповімо – з чим п'ють соджу та яку закуску для нього вибрати!

Зміст

  • Як правильно пити соджу
  • Чим можна закушувати соджу
  • 1. М'ясо
  • 2. Риба
  • 3. Птах
  • 4. Рисові кульки
  • 5. Морепродукти
  • З чим можна змішувати соджу
  • 1. Спрайт чи Севенап
  • 2. Содова
  • 3. Сік
  • 4. Тонік
  • 5. Сиропи
  • 6. Пиво
  • Як правильно пити соджу

    Соджу вільно можна пити у чистому вигляді, його розливають у невеликі скляні чарки і п'ють маленькими ковтками за кілька разів. Чарку завжди потрібно випивати до дна. За етикетом не можна наливати соджу самому собі, а сидячи компанією за одним столом – потрібно спочатку відвернутися і потім випити.

    Зараз читають:Сніданки з беконом: 20 найсмачніших рецептів на кожен день

    Чим можна закушувати соджу

    Соджу є досить легким напоєм, який найчастіше вживають під звичайну повсякденну їжу. Тому тут будуть доречні будь-які гарячі та холодні страви, а не лише закуски!

    1. М'ясо

    Наприклад, яловичина в соєвому соусі з імбиром та гострим перцем. Більшість корейських страв солодко-гострі, тому вони добре поєднуються з нейтральним алкоголем.

    2. Риба

    Відмінно підійдуть рибні палички, які зручно їсти у великій компанії. Подавай їх з різними соусами та доповненнями на кшталт нарізки овочів та зелені.

    3. Птах

    Курячі шашлички та інші подібні страви – смачно, ситно та завжди доречно. У Кореї їх найчастіше подають із зеленою цибулею для аромату.

    4. Рисові кульки

    Корейські рисові кульки з різними начинками нагадують японські онігірі та готуються за схожим принципом. Популярна начинка – смажений бекон або шинка з овочами.

    Зараз читають:20 рецептів курки з ананасами в духовці, щоб порадувати сім'ю

    5. Морепродукти

    Різні закуски з морепродуктів теж добре поєднуються з соджу. Вийде досить вишуканий варіант застілля, до того ж – легший у порівнянні зі смаженим м'ясом.

    З чим можна змішувати соджу

    Якщо хочеться чогось освіжаючого, зовсім слабоалкогольного, менш солодкого – тоді соджу можна змішувати з іншими напоями. Він рідко йде в складні коктейлі через свою слабку міцність і слабовиражений смак, але і простих варіантів – більш ніж достатньо!

    1. Спрайт чи Севенап

    Пропорції можна відрегулювати на власний смак. Подавай такий мікс із льодом чи без – як тобі більше подобається.

    2. Содова

    Якщо хочеться розбавити фортецю і зробити смак менш насиченим, але залишити його чистим – розбавляй содж содовою або звичайною мінералкою. Чудовий напій на літо!

    3. Сік

    Класичні цитрусові соки і тут будуть дуже добрі. Можна додати трохи м'яти та содової, і тоді вийде щось на кшталт Мохіто.

    Зараз читають:15 салатів із тофу, які захочеться приготувати ще не раз

    4. Тонік

    Тим, хто віддає перевагу легкій гіркуватості в коктейлях, точно сподобається соджу з тоніком. Найкраще підійде класичний тонік або бітер-лимон.

    5. Сиропи

    Ласуни розбавляють соджу цукровим або будь-яким іншим сиропом до смаку. Туди ж можна долити трохи содової, газованої води або соку. У Кореї навіть є спеціальні сиропи для соджу – маленькі порційні. Їх змішують із оригінальним напоєм без добавок.

    6. Пиво

    Популярний чоловічий коктейль під назвою поктанджу. Для цього чарку зіджу швидко опускають у келих пива і п'ють залпом. Крім того, можна просто запивати содж пивом.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *