Соджу часто називають корейською горілкою, але це не зовсім правильно. Це алкогольний напій на основі зерна чи батату із середньою міцністю близько 20%. Сьогодні ми розповімо – з чим п'ють соджу та яку закуску для нього вибрати!
Зміст
Як правильно пити соджу
Соджу вільно можна пити у чистому вигляді, його розливають у невеликі скляні чарки і п'ють маленькими ковтками за кілька разів. Чарку завжди потрібно випивати до дна. За етикетом не можна наливати соджу самому собі, а сидячи компанією за одним столом – потрібно спочатку відвернутися і потім випити.
Зараз читають:Сніданки з беконом: 20 найсмачніших рецептів на кожен день
Чим можна закушувати соджу
Соджу є досить легким напоєм, який найчастіше вживають під звичайну повсякденну їжу. Тому тут будуть доречні будь-які гарячі та холодні страви, а не лише закуски!
1. М'ясо
Наприклад, яловичина в соєвому соусі з імбиром та гострим перцем. Більшість корейських страв солодко-гострі, тому вони добре поєднуються з нейтральним алкоголем.
2. Риба
Відмінно підійдуть рибні палички, які зручно їсти у великій компанії. Подавай їх з різними соусами та доповненнями на кшталт нарізки овочів та зелені.
3. Птах
Курячі шашлички та інші подібні страви – смачно, ситно та завжди доречно. У Кореї їх найчастіше подають із зеленою цибулею для аромату.
4. Рисові кульки
Корейські рисові кульки з різними начинками нагадують японські онігірі та готуються за схожим принципом. Популярна начинка – смажений бекон або шинка з овочами.
Зараз читають:20 рецептів курки з ананасами в духовці, щоб порадувати сім'ю
5. Морепродукти
Різні закуски з морепродуктів теж добре поєднуються з соджу. Вийде досить вишуканий варіант застілля, до того ж – легший у порівнянні зі смаженим м'ясом.
З чим можна змішувати соджу
Якщо хочеться чогось освіжаючого, зовсім слабоалкогольного, менш солодкого – тоді соджу можна змішувати з іншими напоями. Він рідко йде в складні коктейлі через свою слабку міцність і слабовиражений смак, але і простих варіантів – більш ніж достатньо!
1. Спрайт чи Севенап
Пропорції можна відрегулювати на власний смак. Подавай такий мікс із льодом чи без – як тобі більше подобається.
2. Содова
Якщо хочеться розбавити фортецю і зробити смак менш насиченим, але залишити його чистим – розбавляй содж содовою або звичайною мінералкою. Чудовий напій на літо!
3. Сік
Класичні цитрусові соки і тут будуть дуже добрі. Можна додати трохи м'яти та содової, і тоді вийде щось на кшталт Мохіто.
Зараз читають:15 салатів із тофу, які захочеться приготувати ще не раз
4. Тонік
Тим, хто віддає перевагу легкій гіркуватості в коктейлях, точно сподобається соджу з тоніком. Найкраще підійде класичний тонік або бітер-лимон.
5. Сиропи
Ласуни розбавляють соджу цукровим або будь-яким іншим сиропом до смаку. Туди ж можна долити трохи содової, газованої води або соку. У Кореї навіть є спеціальні сиропи для соджу – маленькі порційні. Їх змішують із оригінальним напоєм без добавок.
6. Пиво
Популярний чоловічий коктейль під назвою поктанджу. Для цього чарку зіджу швидко опускають у келих пива і п'ють залпом. Крім того, можна просто запивати содж пивом.
Джерело: dietcenter.com.ua