Що може бути смачніше за домашню смажену картоплю? Хіба що смажена картопля з печерицями! Здавалося б, така проста страва, але навіть її можна приготувати по-різному. І у цій добірці ти знайдеш рецепти на будь-який смак! Для більш засмажкої скоринки рідше накривай блюдо кришкою, а якщо віддаєш перевагу розсипчастій картоплі – навпаки, довше готуй під нею.
Зміст
1. Смажена картопля з печерицями та цибулею
Рекомендуємо посипати готову картоплю рубаною зеленню або часником.
Тобі знадобиться: 4 картоплини, 100 г печериць, 1/2 цибулини, олія, сіль, спеції.
Приготування: Подрібни цибулю та печериці. Наріж картоплю брусочками і ретельно промийте її в холодній воді. Обсмаж цибулю на олії до прозорості, додай гриби і готуй ще 4-6 хвилин. Всип картоплю і смажу всі разом 10-20 хвилин до готовності. Періодично перемішувати, а потім посолити і приправити в кінці.
2. Смажена картопля з печерицями та баклажанами
Смачна, ситна і максимально проста страва на кожен день.
Тобі знадобиться: 500 г картоплі, 200 г печериць, 200 г баклажанів, 60 г цибулі, олія, сіль, спеції.
Приготування: Очисти та наріж баклажани кубиком, обсмаж їх до легкого рум'янцю та відклади убік. Так само наріж і обсмаж картоплю, додай до неї подрібнену цибулю і продовжуй смажити до готовності. Окремо обсмаж нарізані печериці. Змішай все разом, посолити, приправити і прогрій 2-3 хвилини.
3. Смажена картопля з печерицями у сметані
Таке поєднання інгредієнтів ніколи не підводить!
Тобі знадобиться: 6 картоплин, 300 г печериць, 1 цибулина, 50 мл сметани, 100 мл води, олія, сіль, спеції.
Зараз читають:20 найкращих рецептів, як приготувати пиріг з абрикосами
Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю до прозорості, всип нарізані печериці та смажу ще 2-3 хвилини, помішуючи. Додай нарізану картоплю і продовжуй смажити 10 хвилин, а потім посоліть і приправ. Змішай сметану з водою, залий картоплю і далі готуй під кришкою 10 хвилин.
4. Смажена картопля з печерицями у вершках
Краще використовувати більш густі та жирні вершки – від 20%.
Тобі знадобиться: 500 г картоплі, 200 г печериць, 1 цибулина, 100-120 мл вершків, олія, сіль, спеції.
Приготування: Наріж і обсмаж печериці до золотистості. Окремо обсмаж нарізану картоплю до легкого рум'янцю, додай подрібнену цибулю та смажу ще 3-4 хвилини під кришкою, періодично помішуючи. Виклади гриби, посоли, приправ та прогрій усі 2-3 хвилини. Залий вершками і продовжуй готувати 5 хвилин, помішуючи.
5. Смажена картопля з печерицями та м'ясом
Можеш взяти як свинину, так і яловичину чи навіть курку.
Тобі знадобиться: 400 г картоплі, 250 г м'яса, 200 г печериць, 1 цибулина, 2-3 зубчики часнику, олія, сіль, спеції.
Приготування: Наріж всі інгредієнти. Обсмаж м'ясо 7-10 хвилин до зміни кольору, виклади до нього печериці та смажу ще стільки ж, помішуючи. Після чого додай цибулю і продовжуй смажити все до готовності на слабкому вогні.
Окремо обсмажте картоплю до рум'янцю, відправте до неї м'ясо з печерицями, подрібнений часник, посоліть і приправте. Доведи все до готовності протягом 15-20 хвилин. Якщо потрібно, додай олію або підлить трохи окропу.
6. Смажена картопля з печерицями та беконом
Ситна та з насиченим смаком – захочеться готувати знову і знову!
Тобі знадобиться: 400 г картоплі, 200 г печериць, 100 г бекону, 1/2 цибулини, олія, сіль, спеції.
Приготування: Наріж і обсмаж картоплю приблизно 5 хвилин на сильному вогні, помішуючи. Зменш вогонь і смажу ще 10 хвилин без кришки, приправ і доведи до готовності під кришкою. Окремо обсмажте цибулю з печерицями протягом 10-15 хвилин. У тій же сковороді підрум'яніть бекон, змішай всі інгредієнти і прогрій ще 2-3 хвилини.
7. Смажена картопля з печерицями, овочами та беконом
Більш оригінальна варіація попереднього рецепту. Можна додати й інші овочі на власний розсуд.
Тобі знадобиться: 500 г картоплі, 250 г печериць, 100 г бекону, 1 болгарський перець, 1 цибулина, олія, сіль, спеції, ароматні трави.
Зараз читають:10 простих рецептів хот-догу в лаваші
Приготування: Наріж всі інгредієнти. Бекон обсмаж до рум'янцю і відклади убік. У тій же сковороді обсмаж картопля до золотистості на сильному вогні, додай цибулю, болгарський перець та печериці.
Продовжуйте смажити все разом ще 10 хвилин, періодично помішуючи. Поверни бекон, приправ все до смаку і прогрій ще 2-3 хвилини. За бажанням посип блюдо подрібненим часником і зеленню.
8. Смажена картопля з печерицями та салом
Проста, але така ароматна та апетитна класика.
Тобі знадобиться: 500 г картоплі, 200 г печериць, 150 г сала, 1 цибулина, олія, сіль, спеції.
Приготування: Наріж сало, відправ його на розігріту сковороду з краплею масла і витопи жир. Всип подрібнену цибулю, готуй ще 1 хвилину і додай нарізані печериці. Жар всі разом 2-3 хвилини, помішуючи. Виклади картоплю і продовжуй готувати 12-15 хвилин. Наприкінці готування – посоли та приправ.
9. Смажена картопля з печерицями та сиром
Приваблива страва з неповторним смаком.
Тобі знадобиться: 500 г картоплі, 250 г печериць, 100 г твердого сиру, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, олія, сіль, спеції.
Приготування: Наріж і обсмаж картоплю 7-10 хвилин на сильному вогні, помішуючи. Додай подрібнену цибулю з часником і нарізані печериці. Жар все разом ще 5 хвилин, а потім накрий кришкою та доведи до готовності. Посолити, приправити, посипати все тертим сиром і перемішати. Через 2-3 хвилини – зніміть страву з вогню.
10. Смажена картопля з печерицями та сосисками
Варені чи копчені – всі гарні. Замість сосисок також підійде просто ковбаса.
Тобі знадобиться: 5 картоплин, 250 г печериць, 3 сосиски, 1 цибулина, 1/2 пучка кропу, олія, сіль, спеції.
Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю до легкої золотистості, додай нарізані печериці, готуй до випаровування вологи та відклади убік. Окремо обсмаж картоплю до рум'янцю на сильному вогні. Додай сосиски, печериці з цибулею, приправ та доведи все до готовності. Посип рубаним кропом перед подачею.
11. Смажена картопля з печерицями та яйцями
Ідеально поєднується з тарілочкою домашніх солінь.
Тобі знадобиться: 600 г картоплі, 250 г печериць, 4 яйця, 1 цибулина, олія, сіль, спеції.
Наріж і обсмаж картоплю з цибулею на середньому вогні до напівготовності. Додай нарізані печериці, приправ та знову перемішай. Продовжуй смажити все до готовності. Залий картоплю збитими яйцями, накрий кришкою та прогрій ще кілька хвилин.
Зараз читають:Як приготувати бананові млинці – Неймовірно смачний рецепт!
12. Смажена картопля з печерицями та помідорами
Чудовий рецепт, який варто знати кожній господині.
Тобі знадобиться: 5 картоплин, 250 г печериць, 180 г помідорів чері, 1 цибулина, 3 зубчики часнику, олія, сіль, спеції, зелень.
Картоплю відвари майже до готовності і довільно наріж . Подрібни та обсмаж печериці з цибулею до випаровування вологи, додай картоплю та акуратно перемішай. Після чого додай половинки помідорів чері, приправ все до смаку, посип часником і зеленню, і знову перемішай. Прогрій блюдо ще кілька хвилин.
13. Смажена картопля з печерицями та фаршем
Як і у випадку з м'ясним рецептом, фарш може бути абсолютно будь-яким.
Тобі знадобиться: 400 г картоплі, 250 г м'ясного фаршу, 200 г печериць, 50 г цибулі, олія, сіль, спеції.
Приготування: Наріж і обсмаж картопля на сильному вогні 10-15 хвилин. Окремо обсмаж цибулю до золотистості, додай до неї фарш і жар до його готовності. Після чого виклади туди подрібнені печериці та протушкуй до випаровування вологи. Посолити і приправити фарш, додати картоплю, перемішати і довести до готовності.
14. Смажена картопля з маринованими печерицями
Якщо любиш постійно пробувати щось нове, тоді цей рецепт тобі сподобається!
Тобі знадобиться: 4 картоплини, 150 г маринованих печериць, 1 фіолетова цибулина, 2 зубчики часнику, олія, сіль, спеції, зелень.
Приготування: Подрібни картоплю, цибулю та часник. Обсмажте всі разом до золотистості, постійно помішуючи. Промий і наріж мариновані печериці, відправ їх до картоплі, приправ за смаком і доведи до готовності. Посип рубаною зеленню перед подачею.
15. Смажена картопля з печерицями в мультиварці
Ще один простий та швидкий спосіб приготувати улюблену сімейну страву.
Тобі знадобиться: 500 г картоплі, 150 г печериць, 1 цибулина, олія, сіль, спеції.
Приготування: Розігрій мультиварку з ложкою олії та включи режим для смаження на 15 хвилин. Виклади картоплю та готуй до кінця програми, зрідка перемішуючи. Додай подрібнену цибулю з печерицями та включи ту ж програму ще на 15 хвилин. Закрий чашу, але продовжуй іноді відкривати та помішувати страву. Посоли та приправ готову картоплю.
Джерело: dietcenter.com.ua