курки: 20 легких та смачних рецептів />
Печеня з курки часто зустрічається у повсякденному меню. Ніжне куряче м'ясо швидко готується, містить мало жиру і тому добре засвоюється організмом, а як доповнення – використовуються звичайні продукти. Бери на замітку наші 20 перевірених рецептів!
Зміст
1. Печеня з курки – класичний рецепт
Тобі знадобиться: 500 г курячого філе, 500 г картоплі, 1 морква, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 2 ст.л. олії, 4 горошини чорного перцю, 2 горошини запашного перцю, 1 ч.л. солі, 500мл гарячої води.
Приготування: Наріж куряче філе та очищені овочі. Обсмажте м'ясо на олії до рум'яної скоринки, додай цибулю, моркву і обсмажуйте все разом ще 5 хвилин. Вміст сковорідки переклади в казанок, додай спеції, картопля та крупно нарізані зубчики часнику. Влий гарячу воду і протушкуй 25 хвилин. Посоли, зніми з вогню та залиш спекотне під кришкою 15 хвилин.
2. Печеня з курки з картоплею, болгарським перцем та помідорами
Тобі знадобиться: 500 г курки, 300 г картоплі, 200 г болгарського перцю, 150 г помідорів, 1 морква, 1 цибулина, 2 ст. олії, 4 горошини чорного перцю, 0,25 ч.л. коріандру у зернах, 1 ч.л. солі, 400мл гарячої води.
Приготування: Наріж курку, помідори, очищену картоплю, болгарський перець та цибулю. Морква натрію на великій тертці. Обсмажити м'ясо на олії до рум'яної скоринки. Окремо обсмажте цибулю з морквою. Склади в каструлю курку, спеції, засмажку, картопля, болгарський перець та помідори. Влий гарячу воду, накрий кришкою і томи 30 хвилин на повільному вогні. Посоли і через 2 хвилини зніміть жарку з вогню.
3. Печеня з курки з грибами
Тобі знадобиться: 1 кг курки, 500 г картоплі, 200 г грибів, 1 морква, 2 цибулини, 3 зубчики часнику, 2 ст. олії, мелений чорний перець і сіль за смаком, 800 мл гарячої води.
Приготування: Курку наріж невеликими шматочками і обсмаж на маслі до рум'яної скоринки. Наріж гриби, моркву, очищену картоплю та цибулю. Обсмажте цибулю з морквою на олії до м'якості, додай гриби і обсмажуйте ще 10 хвилин. Виклади в каструлю м'ясо, картоплю та смажені овочі з грибами. Додай крупно нарізані зубчики часнику, влий воду і готуй жарку протягом 25 хвилин. Поперчити, посолити і через 2 хвилини вимкнути вогонь.
4. Печеня з курки, картоплі та капусти
Тобі знадобиться: 500 г курки, 500 г картоплі, 300 г капусти, 1 морква, 1 цибулина, 2 ст. рослинної олії, 3 горошини чорного перцю, 2 лаврові листки, 1 ч.л. солі, 400 мл курячого бульйону.
Зараз читають:15 супів-пюре з цвітної капусти, перед якими неможливо встояти
Приготування: Наріж курку, капусту, моркву, картоплю та цибулю. Обсмажте м'ясо на олії до рум'яної скоринки, додай цибулю з морквою і обсмажуйте всі разом 5 хвилин. Вміст сковорідки переклади в каструлю. Додай картопля, капусту, спеції та гарячий бульйон. Протушкуй жарку 25 хвилин, посоліть і зніми з вогню.
5. Печеня з курки в духовці
Тобі знадобиться: 1 кг курячого філе, 1 кг картоплі, 200 г моркви, 200 г цибулі, 2 ст. рослинної олії, 4 горошини запашного перцю, 4 горошини чорного перцю, 2 лаврові листки, 1,5 ч.л. солі, 800мл води.
Приготування: Наріж куряче філе, очищену картоплю та цибулю. Морква натрію на великій тертці. Обсмажити цибулю з морквою на олії до золотистого кольору. Окремо обсмаж м'ясо до рум'яної скоринки. У жароміцну форму склади курку, смажені овочі та картоплю. Додай спеції, сіль та гарячу воду. Накрий кришкою та постав спекотне на 45 хвилин у духовку, заздалегідь розігріту до 180 градусів.
6. Домашнє спекотне з курки
Тобі знадобиться: 500 г курки, 500 г картоплі, 100 г моркви, 100 г цибулі, 3 зубчики часнику, 50 мл рослинної олії, мелений чорний перець і сіль за смаком, 2 склянки м'ясного бульйону.
Приготування: Наріж курку, картоплю та цибулю. Морква натрій на тертці. Обсмаж курку на олії до рум'яної скоринки, додай цибулю з морквою і готуй разом ще 5-7 хвилин. На окремій сковороді обсмаж картопля. Виклади все в каструлю, влий гарячий бульйон і туші 25 хвилин. Додай сіль, мелений перець та пропущений через прес часник. Готуй жарку ще 2 хвилини і зніми з вогню.
7. Печеня з курки по-узбецьки
Тобі знадобиться: 1 кг курки, 800 г картоплі, 200 г помідорів, 150 г моркви, 150 г цибулі, 50 мл олії, 0,5 ч.л. зіри, 0,5 ч.л. зерен коріандру, 1,5 ч.л. солі, 800мл гарячої води.
Приготування: Наріж курку, помідори, моркву, картоплю та цибулю. Обсмажити м'ясо на олії до рум'яної скоринки. Всип цибулю з морквою, спеції і обсмажуйте все разом ще 5 хвилин. Додай помідори та готуй ще 5 хвилин. Всип картопля і сіль, влий воду. Готуй печеню з курки під кришкою протягом 30 хвилин.
8. Печеня з курки з гарбузом та айвою
Тобі знадобиться: 500 г курячого філе, 400 г картоплі, 200 г гарбуза, 200 г айви, 2 цибулини, 50 мл рослинної олії, 3 горошини запашного перцю, 2 горошини чорного перцю, 2 лаврові листки, 1 ч. солі, 500 мл курячого бульйону.
Приготування: Наріж куряче філе, очищені овочі та айву. Обсмаж м'ясо до рум'яної скоринки, додай цибулю, спеції і готуй разом 5 хвилин. Виклади в каструлю смажену курку з овочами, гарбуз, картоплю та айву. Залий гарячим бульйоном та туші 25 хвилин. Посоли, зніми жарку з вогню та наполягай під кришкою 15 хвилин.
9. Печеня з курки з цвітною капустою та морквою
Тобі знадобиться: 500 г курки, 400 г картоплі, 200 г цвітної капусти, 1 морква, 1 цибулина, 30 мл рослинної олії, 4 горошини чорного перцю, 2 лаврові листки, сіль за смаком, 400 мл води.
Приготування: Курку наріж, обсмаж на маслі до рум'яної курочки і виклади в каструлю. Цибулю з морквою обсмаж до м'якості і виклади в каструлю з м'ясом. Додай цвітну капусту, картопля та спеції. Залий гарячою водою, готуй 25 хвилин, посоліть і зніміть з вогню.
Зараз читають:20 легких способів приготувати пісний борщ
10. Печеня з курки, баклажанів та помідорів
Тобі знадобиться: 1 кг курки, 500 г картоплі, 300 г баклажанів, 200 г помідорів, 1 морква, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 2 ст.л. олії, 4 горошини чорного перцю, 0,5 ч.л. коріандру у зернах, 1,5 ч.л. солі, 800 мл курячого бульйону.
Приготування: Наріж курку, баклажани, помідори, картопля та цибуля. Морква натрій на тертці. Обсмажити цибулю з морквою на олії до м'якості. Окремо обсмаж м'ясо до золотистої скоринки. Виклади в каструлю шарами курку, засмажку, картоплю, баклажани та помідори. Додай спеції, гарячий бульйон та вари 25 хвилин. Посоли, всип подрібнений часник і через 2 хвилини зніміть з вогню.
11. Печеня з курки з картоплею, яблуками та солодким перцем
Тобі знадобиться: 800 г курки, 500 г картоплі, 2 середні яблука, 200 г болгарського перцю, 1 морква, 1 цибулина, 2 ст.л. олії, 4 горошини чорного перцю, 2 горошини запашного перцю, 0,5 ч.л. хмелі-сунелі, сіль за смаком, 500 мл курячого бульйону.
Приготування: Наріж м'ясо, яблука та підготовлені овочі. Обсмажити курку на олії до рум'яної скоринки. Окремо обсмажте цибулю з морквою. Склади в каструлю курку, засмажку, картоплю, яблука та солодкий перець. Всип спеції, влий гарячий бульйон і проварити 25 хвилин. Готове жарке посоліть і через 2 хвилини зніміть з вогню.
12. Печеня з курки з копченими ковбасками, картоплею та помідорами
Тобі знадобиться: 500 г курячого філе, 150 г копчених ковбасок, 400 г картоплі, 150 г помідорів, 1 морква, 1 цибулина, 30 мл олії, спеції та сіль за смаком, 400 мл м'ясного бульйону.
Приготування: Наріж куряче філе, копчені ковбаски, помідори, очищену картоплю та цибулю. Морква натрій на тертці. М'ясо обсмаж на маслі до рум'яної скоринки. Окремо обсмажте цибулю з морквою до м'якості, всип до них ковбаски і обсмажуйте всі разом 2-3 хвилини. Виклади в каструлю шарами курку, картоплю, помідори та засмажку. Додай гарячий бульйон, спеції та протушкуй 25 хвилин. Посоли жарке, зніми з вогню і залиш під кришкою на 15 хвилин.
13. Печеня з курки з маринованими огірками
Тобі знадобиться: 1 кг курки, 600 г картоплі, 1 морква, 1 цибулина, 100 г маринованих огірків, 2 ст.л рослинної олії, 3 лаврові листки, 4 горошини чорного перцю, сіль за смаком, 800 мл води.
Приготування: Наріж курку, огірки, моркву, очищену картоплю та цибулю. М'ясо обсмаж на олії до рум'яної скоринки і виклади в каструлю. Цибулю з морквою обсмаж до м'якості, додай мариновані огірки та туші всі разом ще 2 хвилини. У каструлю з м'ясом виклади картоплю та засмажку. Додай спеції, гарячу воду та туші 25 хвилин на повільному вогні. Посолити, прокип'яти 2 хвилини і зняти з вогню.
14. Печеня з курки з чорносливом у горщиках
Тобі знадобиться: 1 кг курки, 1 кг картоплі, 100 г чорносливу без кісточок, 1 морква, 1 цибулина, 2 ст.л. рослинної олії, спеції та сіль за смаком, 800 мл курячого бульйону.
Приготування: Наріж курку, моркву, очищену картоплю та цибулю. Чорнослив промий окропом, обсуши та подрібни. Обсмажити курку на олії до рум'яної скоринки. Окремо обсмажте цибулю з морквою 2-3 хвилини. Виклади в горщики м'ясо, чорнослив, картоплю, спеції та засмажку. Посоли, влий бульйон і постав спекотне в духовку на 40 хвилин.
15. Печеня з курки зі спаржею
Тобі знадобиться: 1 кг курки, 500 г картоплі, 300 г спаржі, 1 морква, 1 цибулина, 2 ст. рослинної олії, 3 горошини чорного перцю, 2 горошини запашного перцю, 2 лаврові листки, 1,5 ч.л. солі, 800мл води.
Зараз читають:20 швидких рецептів желе із чорної смородини на зиму
Приготування: Курку наріж і обсмаж до рум'яної скоринки. Наріж спаржу, моркву, картоплю та цибулю. На іншій сковороді обсмажити цибулю з морквою на олії 2-3 хвилини.
Виклади в каструлю курку, картопля, спаржу та засмажку. Додай спеції, гарячу воду та вари 20-25 хвилин. Готове жарке посоліть і через 2 хвилини зніміть з вогню.
16. Печеня з курки з бататом
Тобі знадобиться: 1 кг курки, 800 г батату, 2 помідори, 150 г моркви, 150 г цибулі, 2 ст.л. рослинної олії, спеції та сіль за смаком, 800 мл курячого бульйону.
Приготування: Наріж курку, помідори, моркву, батат та цибулю. Обсмаж курку на олії до золотистого кольору, всип цибулю з морквою і готуй ще 5 хвилин. Вміст сковорідки переклади в каструлю, додай батат, помідори, спеції та гарячий бульйон. Готуй спекотне ще 20 хвилин, посоліть і відразу зніми з вогню.
17. Печеня з курки з курагою
Тобі знадобиться: 800 г курки, 500 г картоплі, 100 г кураги, 1 морква, 1 цибулина, 2 ст. олії, 0,5 ч.л. хмелі-сунелі, 0,5 ч.л. коріандру в зернах, сіль до смаку, 500 мл води.
Приготування: Наріж курку, курагу, моркву, цибулю та картопля. Обсмаж цибулю з морквою на олії до м'якості, додай курагу, спеції та туші 2 хвилини. Окремо обсмаж курку до рум'яного кольору. Склади в каструлю м'ясо, картоплю та засмажку. Влий гарячу воду, готуй ще 20 хвилин, посоліть і через 2 хвилини зніми спекотне з вогню.
18. Печеня з курки з картоплею та селерою
Тобі знадобиться: 500 г курки, 400 г картоплі, 100 г стебел селери, 1 морква, 1 цибулина, 2 ст.л. олії, 4 горошини чорного перцю, 0,25 ч.л. коріандру у зернах, 1 ч.л. солі, 400мл гарячої води.
Приготування: Наріж курку, стебла селери, картоплю та цибулю. Морква натрій на тертці. Обсмажити курку до рум'яної скоринки, окремо обсмажити цибулю з морквою на олії. Виклади в каструлю шарами м'ясо, картоплю, селеру та засмажку. Додай спеції, гарячу воду та протушкуй 20 хвилин. Посоли, зніми з вогню та наполягай спекотне під кришкою 15 хвилин.
19. Печеня з курки з гострим перцем і волоськими горіхами
Тобі знадобиться: 500 г курки, 500 г картоплі, 1 стручок гострого перцю, 100 г моркви, 100 г цибулі, 1 жменю волоських горіхів, 2 ст.л. рослинної олії, спеції та сіль за смаком, 400 мл води.
Приготування: Наріж курку, очищену картоплю та цибулю. Гострий перець очисти від насіння та подрібни. Морква натрій на тертці. Горіхи підсуши на сковороді та подрібни. Обсмаж м'ясо на сковороді до рум'яної скоринки, всип цибулю з морквою і готуй 3-5 хвилин. Вміст сковорідки переклади в каструлю, додай картоплю, гострий перець, спеції та гарячу воду. Протушкуй спекотне 20 хвилин, всип горіхи, посоліть і через 5 хвилин вимкни вогонь.
20. Печеня з копченої курки
Тобі знадобиться: 400 г копченої курки, 500 г картоплі, 1 морква, 1 цибулина, 30 мл олії, 4 горошини чорного перцю, 2 горошини запашного перцю, 0,5 ч.л. солі, 350 мл курячого бульйону.
Приготування: Наріж курку, моркву, очищену картоплю та цибулю. Обсмажити цибулю з морквою на олії до м'якості. Окремо обсмаж картопля до золотистої скоринки. Склади в каструлю копчену курку, картоплю, засмажку та спеції. Влий гарячий бульйон, протушкуй спекотне ще 10-12 хвилин, посоліть і відразу зніми з вогню.
Джерело: dietcenter.com.ua