Весняні страви: 20 найкращих весняних рецептів на будь-який смак

Навесні з'являються перші овочі, ягода та довгоочікувана зелень. Саме тому так хочеться готувати більше сезонних страв, адже сезон багатьох буде зовсім коротким. Зібрали для тебе чудову добірку весняних рецептів – від супів до випічки. Вибирай!

Зміст

  • 1. Оладки з молодих кабачків із зеленню
  • 2. Весняний салат з редискою та зеленою цибулею
  • 3. Пиріг з жимолістю
  • 4. Білковий омлет із зеленню
  • 5. Галета з кропивою
  • 6. Весняний суп із куркою
  • 7. Цвітна капуста зі сметаною у духовці
  • 8. Салат з молодою капустою, морквою та редискою
  • 9. Гарнір з бурякового бадилля
  • 10. Кекс із ревенем
  • 11. Пісний овочевий суп
  • 12. Весняний салат із молодої картоплі
  • 13. Молода морква з розмарином
  • 14. Осетинський пиріг з черемшею
  • 15. Щи із молодої капусти
  • 16. Салат зі свіжих буряків з морквою та яблуками
  • 17. Шарлотка з полуницею
  • 18. Сирники із зеленню
  • 19. Весняний заливний пиріг
  • 20. Салат із свіжих молодих кабачків
  • 1. Оладки з молодих кабачків із зеленню

    Доступна та проста у приготуванні страва для всієї родини.

    Тобі знадобиться: 1,2 кг кабачків, 2 яйця, 1 пучок кропу, 2 зубчики часнику, 3-4 ст. борошна, спеції.

    Приготування: Кабачки натрій на тертці і злегка відіжми. Подрібни кріп та часник. Змішай всі інгредієнти, викладай оладки ложкою на розігріту сковорідку і смаж їх з обох боків.

    2. Весняний салат з редискою та зеленою цибулею

    Ідеальний весняний салат з першою молодою капустою, зеленню та овочами.

    Тобі знадобиться: 1/2 качана молодої капусти, 1 пучок редиски, 1 пучок кропу, 1 пучок зеленої цибулі, 4 огірки, 3 яйця, сметана, спеції.

    Приготування: Відварити яйця круто. Наріж капусту, подрібни зелень і довільно наріж інші інгредієнти. Заправи салат сметаною та спеціями.

    3. Пиріг з жимолістю

    Жимолість – одна з ранніх весняних ягід, так що саме час використовувати її сповна.

    Тобі знадобиться: 120 г борошна, 75 г вершкового масла|мастила|, 120 г цукру, 1 яйце, 1 ч.л. розпушувача, 50 г сметани, 250 г сиру, 250 г жимолості.

    Приготування: Проси борошно з розпушувачем, наріж холодну олію і розітріть їх у крихту. Додай 50 г цукру та яйце, швидко заміси тісто, обгорни його плівкою і прибери на півгодини в холодильник.

    Розкатай тісто, виклади його у форму і сформуй бортики. Блендером збий сир, сметану і цукор, що залишився, залий на основу і зверху виклади жимолість. Випікай пиріг 40 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    4. Білковий омлет із зеленню

    За бажання, додай трохи щавлю або кропиви, щоб урізноманітнити смак.

    Тобі знадобиться: 4 яєчні білки, 100 г зелені, 60 мл молока, спеції.

    Приготування: Міксером збий білки з молоком до піни. Додай спеції та рубану зелень, і лопаткою перемішай омлет. Обсмажте його на розігрітій сковороді буквально по 1-2 хвилини з двох сторін.

    Зараз читають:Кава Фраппе: 10 простих та швидких рецептів

    5. Галета з кропивою

    Найпростіший відкритий пиріг, з яким справиться кожен.

    Тобі знадобиться: 1 пучок кропиви, 150 г борошна, 60 г вершкового масла|мастила|, 1 яйце, 0,3 ч.л. розпушувача, 50 мл молока, 2 щіпки солі.

    Приготування: У крихту розітри рубану холодну олію з борошном. Додай молоко, сіль та розпушувач, швидко вимішай тісто і розкачай його тонким пластом. Ошпарь листя кропиви окропом, дрібно їх нарубай і змішай з яйцем. Виклади начинку, що вийшла, по центру коржика і трохи підгорни її краї. Випікай галету 20 хвилин|мінути| в духовці при 180-200 градусах.

    6. Весняний суп із куркою

    Дуже легкий та смачний суп, щоб урізноманітнити повсякденне меню.

    Тобі знадобиться: 1 куряче філе, 100 г зеленого горошку, 2 болгарських перцю, 1-2 кабачки, 2-3 картоплини, 1 цибулина, 1 стебло селери, 1 морква, зелень.

    Залий водою і відвари курку до готовності. Після чого проціди бульйон і наріж м'ясо шматочками. Наріж всі овочі і злегка обсмаж цибулю, моркву та селеру. Відправ у бульйон засмажку, картоплю та перець. Через 5-7 хвилин відправ решту інгредієнтів, поверни назад курку і вари суп до готовності.

    7. Цвітна капуста зі сметаною у духовці

    Чудовий вибір навіть для тих, хто дотримується дієти чи ПП раціону.

    Тобі знадобиться: 400 г цвітної капусти, 100 г сметани, 1 яйце, 100 г твердого сиру, зелень, спеції.

    Приготування: Приваріть суцвіття цвітної капусти 5-7 хвилин в киплячій воді, відкинь на друшляк і викладіть їх в жароміцну форму. Віночком збий сметану, яйце та спеції. Залий капусту і засип її тертим сиром і рубаною зеленню. Запікай 20-25 хвилин у духовці при 180-200 градусах.

    8. Салат з молодою капустою, морквою та редискою

    У заправку можна додати ложку фруктового оцту для кислинки.

    Тобі знадобиться: 300 г молодої капусти, 1 морква, 1 пучок редиски, 1 огірок, 4 гілочки кропу, сіль, цукор, олія.

    Приготування: Нашаткуй і злегка розімніть молоду капусту з сіллю і цукром. Натрій моркву, подрібни кріп і тонко наріж огірок з редискою. Заправити салат олією і подавай до столу.

    9. Гарнір з бурякового бадилля

    Бадилля молодих буряків є дуже смачним, корисним і легко готується.

    Тобі знадобиться: 300 г бурякового бадилля, 200 г цибулі, 2 ст.л. води, 2 ч. л. винного оцту, спеції.

    Приготування: Наріж цибулю пір'ям і обсмаж її до рум'янцю в невеликій кількості олії. Додай нарізане бурякове бадилля і воду, і протушкуй 3 хвилини. Влий винний оцет, приправ за смаком і зніми блюдо з вогню.

    10. Кекс із ревенем

    Для аромату радимо додати ложку апельсинової чи лимонної цедри.

    Тобі знадобиться: 100 г вершкового масла|мастила|, 70 мл йогурту, 2 яйця, 220 г борошна, 250 г цукру, 1 ч.л. розпушувача, 0,5 ч.л. соди, 250 г ревеню.

    Зараз читають:15 закусок на чіпсах, які варто приготувати зараз

    Приготування: Ревінь очисти від твердих волокон і наріж. Міксером зби м'яке масло з цукром до пишності, додай йогурт, а потім поштучно вбий яйця. Щоразу знову збивай тісто, а наприкінці – додай сухі інгредієнти. Втрути в тісто ревінь, виклади кекс у форму і випікай 50-60 хвилин у духовці при 175 градусах.

    11. Пісний овочевий суп

    Зі свіжих молодих овочів – суп виходить куди смачніше, ніж із заморожених.

    Тобі знадобиться: 1,5 л води, 50 г картоплі, 50 г цибулі, 50 г моркви, 150 г зеленого горошку, 70 г болгарського перцю, 70 г помідорів чері, 70 г цвітної капусти, 30 г зеленої цибулі, спеції.

    Приготування: Закип'ятіть воду або овочевий бульйон, виклади нарізану картоплю і вари 10-15 хвилин. Засип решту овочів і провари суп ще 6-7 хвилин на середньому вогні. Наприкінці – додай спеції та зелену цибулю.

    12. Весняний салат із молодої картоплі

    Всього один основний інгредієнт, але до чого класно виходить!

    Тобі знадобиться: 450 г молодої картоплі, 3 гілочки кропу, 2 зубчики часнику, 1 ст.л. лимонного соку, 1 ст. зернистої гірчиці, 4 ст. оливкової олії, сіль.

    Приготування: Ретельно вимий та відвари картоплю до готовності. Розріж її на великі шматки, подрібни кріп та часник. Змішай інші інгредієнти і заправи салат.

    13. Молода морква з розмарином

    Молода морква гарна і у свіжому вигляді, але ще одна ідея.

    Тобі знадобиться: 300 г молодої моркви, 2 гілочки розмарину, 20 г вершкового масла|мастила|, 1 ст.л. оливкової олії, 1 щіпка солі.

    Приготування: Ретельно вимий моркву та обсмаж її з усіх боків на суміші двох олій до легкої рум'яності. Додай розмарин і смажу ще кілька хвилин. Виклади моркву на тарілку та посоли.

    14. Осетинський пиріг з черемшею

    Готовий пиріг рекомендуємо змастити шматочком вершкового масла|мастила|.

    Тобі знадобиться: 80 мл води, 80 мл олії, 80 мл кефіру, 5 г сухих дріжджів, 1 ч.л. солі, 1 ст. цукру, 300 г борошна, 1 яйце, 80 г черемші, 200 г бринзи, 1 жовток.

    Приготування: Змішай теплу воду, олію та кефір. Додайте дріжджі, сіль і цукор, і залиште на 5 хвилин. Влий опару, що вийшла, в борошно і заміси тісто. Залишити його на 1 годину в теплі. Для начинки змішай рубану черемшу, розфарбовану бринзу та яйце.

    Розкатай тісто в коржик, виклади начинку і збери мішечком, щоб начинка залишилася всередині. Знову розкатай, виклади пиріг у форму і зроби отвір для пари по центру. Змасти все жовтком і випікай 20-25 хвилин|мінути| в духовці при 200 градусах.

    15. Щи із молодої капусти

    Ще й зі свіжими помідорами замість томатної пасти!

    Зараз читають:12 рецептів пастили зі сливи, з якими впорається будь-яка господиня

    Тобі знадобиться: 1,5 л курячого бульйону, 400 г картоплі, 1 цибулина, 500 г молодої капусти, 1 морква, 3 помідори, спеції.

    Приготування: Подрібни і злегка обсмажте цибулю з морквою. Закип'ятіть бульйон, виклади нарізану картоплю і вари 5-10 хвилин. Додай нашатковану капусту та вари ще 10 хвилин, після чого виклади засмажку та терті очищені помідори зі спеціями. Доведи суп до готовності на середньому вогні.

    16. Салат зі свіжих буряків з морквою та яблуками

    Ідеально урізноманітнить звичний раціон.

    Тобі знадобиться: 100 г буряків, 100 г яблук, 100 г моркви, 40 г волоських горіхів, 1/2 лимона, 1 ст. йогурт, спеції.

    Приготування: Овочі та фрукти натрій на великій тертці або наріж тонкою соломкою. Збризкайте лимонним соком, додай рубані горіхи і заправ салат йогуртом зі спеціями.

    17. Шарлотка з полуницею

    Перша весняна полуниця просто мрія після холодної зими.

    Тобі знадобиться: 150 г полуниці, 120 г цукру, 100 г борошна, 2 яйця, 2 щіпки ваніліну, 2 тріски розпушувача.

    Приготування: Міксером збий яйця з цукром та ваніліном до пишності. Додай борошно та розпушувач, перемішай і вили тісто у форму. Зверху виклади ягоди полуниці та випікай шарлотку 30-40 хвилин у духовці при 180 градусах.

    18. Сирники із зеленню

    Саме час змінити звичайні солодкі сирники на щось новеньке.

    Тобі знадобиться: 500 г сиру, 2 ст. манки, 2 яйця, по 1/2 пучка кропу, петрушки та зеленої цибулі, сіль, спеції, 2 ст.л. борошна.

    Приготування: Перетріть сир через сито, зби яйця з сіллю і змішай. Додай манку, а потім – рубану зелень. Залиш тісто на 15 хвилин, сформуй сирники, обваляй їх у борошні та обсмаж з двох сторін до рум'яності на середньому вогні.

    19. Весняний заливний пиріг

    У начинку чудово підійде будь-яка свіжа та ароматна зелень.

    Тобі знадобиться: 4 яйця, 7-8 ст. муки|борошна|, 0,5 ч.л. соди, 250 г йогурту, 6-7 варених яєць, 100 г зеленої цибулі, сіль.

    Приготування: Дрібно порубай варені яйця і змішай їх із зеленою цибулею. Міксером зби сирі яйця з сіллю, додай йогурт, а далі – борошно і соду. Вили половину тесту у форму, засип начинку і знову зали тестом. Випікай пиріг близько 50 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    20. Салат із свіжих молодих кабачків

    Соковитий, ароматний, корисний і його можна готувати хоч щодня!

    Тобі знадобиться: 1 кабачок, 1 огірок, 1 морква, 8 помідорів чері, 5 ст. оливкової олії, 2 зубчики часнику, 1 ч.л. лимонного соку, 1 ч. л. меду, спеції.

    Приготування: За допомогою овочечистки наріж кабачок, огірок та моркву тонкими стрічками. Додай помідори чері. Змішай оливкову олію, подрібнений часник, мед, лимонний сік та спеції, і заправ салат.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *