: 8 найкращих рецептів приготування />
Оригінальна вуха по-фінськи відрізняється від інших тим, що до неї обов'язково йдуть вершки. Причому чим жирніший – тим краще. Не турбуйся, що риба та молочні продукти не поєднуються – це не більше ніж стереотип. Така юшка набуває ще більш яскравого та насиченого смаку. Ділимося 8 чудовими рецептами!
Зміст
1. Класична юшка по-фінськи
Навариста і неймовірно апетитна – як тут встояти?
Тобі знадобиться: 400 г червоної риби, 2-3 картоплини, 1/2 моркви, 1/2 цибулини, 200 мл 20% вершків, 500 мл води, 2 гілочки кропу, 1 лавровий лист, сіль, мелений чорний перець.
Приготування: Крупно наріж філе червоної риби, а хвіст, голову, шкіру та кістки – залий водою. Доведи до кипіння, провари бульйон 20 хвилин, всип сіль зі спеціями і вари ще 10 хвилин.
Після чого процідити бульйон, знову довести його до кипіння і викласти нарізані овочі. Вари 10-15 хвилин до м'якості картоплі, а потім додай рибу та вершки, готуй юшку ще 5-7 хвилин, зніми з вогню і посип рубаним кропом.
2. Юшка по-фінськи з вершками та борошном
Борошно зробить цей суп ще густішим і ситним.
Тобі знадобиться: 1 кг червоної риби, 4 картоплини, 2 моркви, 1 цибулина, 250 мл 20% вершків, 2 ст.л. борошна, 2 л води, зелень, вершкове масло|мастило|, рослинна олія, спеції.
Зараз читають:20 простих способів приготувати дорадо на грилі
Приготування: Розроби рибу. Залий кістки, плавники, голову та інші обрізки водою, доведи до кипіння, проварити 20 хвилин і процідити бульйон. Наріж овочі та обсмаж цибулю в суміші двох олій, можна відразу в каструлі. Виклади до нього моркву з картоплею, смажу ще 2-3 хвилини і залий бульйоном.
Доведи до кипіння, проварити 15 хвилин і додай нарізане рибне філе. Змішай борошно з вершками, щоб не було грудочок, влий туди ж і знову доведи юшку до кипіння. Приправ, вари ще 5 хвилин, зніми з вогню і посип рубаною зеленню.
3. Юшка по-фінськи з болгарським перцем
Трохи перцю додасть вусі не лише смаку, а й кольору.
Тобі знадобиться: 800 г форелі або іншої червоної риби, 800 г картоплі, 2 моркви, 1 болгарський перець, 1-2 цибулини, 400 мл 10% вершків, 2,5-3 л води, зелень, спеції.
Якщо у тебе ціла риба , тоді спочатку розроби її на філе і звари бульйон з води та обрізків. Але можна використовувати філе та звичайну воду або будь-який готовий бульйон. Дрібно наріж цибулю, а решту інгредієнтів – наріж середніми шматочками.
Обсмажити цибулю, моркву та болгарський перець прямо в каструлі. Додай картоплю та смажу ще 3-4 хвилини, помішуючи. Залий бульйоном або водою, доведи до кипіння і проварити 10 хвилин. Всип шматочки філе і провари ще 10 хвилин. Приправ за смаком, влий вершки, знову доведи до кипіння і готуй останні 5 хвилин. Зніми юшку з вогню і посип рубаною зеленню.
Зараз читають:Жовта злива на зиму: 15 рецептів легких та смачних заготовок
4. Юшка по-фінськи з вершками та копченостями
Для цього рецепту знадобиться копчена червона риба та підкопчений бекон.
Тобі знадобиться: 700 г копченої сьомги або іншої червоної риби, 2 картоплини, 1 морква, 2 цибулини, 50 г бекону, 200 мл жирних вершків, 1 пучок зелені, спеції.
Приготування: Дрібно наріж всі інгредієнти. Обсмаж цибулю з беконом до золотистості, залий їх приблизно 1,5 л води, доведи до кипіння і додай овочі зі спеціями. Провари 5 хвилин, додай рибу та вари ще 10 хвилин. Влий вершки, доведи юшку до повторного кипіння, зніми з вогню, дай настоятися і подавай з рубаною зеленню.
5. Юшка по-фінськи з вершками та рисом
Якщо захочеться приготувати ще більш ситний варіант юшки!
Тобі знадобиться: 1 лосось, 5 картоплин, 1 морква, 1 цибулина, 100 г рису, 200 мл 30% вершків, 2,5 л води, спеції.
Приготування: Розроби рибу. Залий усі обрізки водою, додай спеції, звари та проціди бульйон. Подрібни овочі. Обсмаж цибулю і моркву прямо в каструлі до м'якості, всип картоплю і смажу ще 3 хвилини, помішуючи. Влий бульйон, додай промитий рис і вари всі разом до готовності картоплі та рису. Виклади нарізане рибне філе, влий вершки, приправ та вари юшку ще 5-7 хвилин.
6. Юшка по-фінськи з вершками, лососем та судаком
А для різноманітності, крім двох видів риби – пропонуємо додати ще й трохи помідорів.
Тобі знадобиться: 400 г філе червоної риби, 400 г філе судака, 5-6 картоплин, 2 моркви, 200 г помідорів чері, 1 цибулина, 1 стебло селери, 500 мл 10% вершків, 2 л бульйону або води.
Приготування: Наріж і обсмаж цибулю, моркву та селеру до м'якості. Відправ засмажку і нарізану картоплю в киплячий бульйон, і вари до готовності картоплі. Після чого влий вершки, а також додай нарізану рибу та помідори чері. Знову доведи юшку до кипіння, проварити 4-5 хвилин, приправ, зніми з вогню і посип зеленню.
Зараз читають:8 рецептів ПП хачапурі, які сподобаються всім
7. Юшка по-фінськи з вершками та помідорами
Легка кислинка помідорів гармонійно доповнює смак юшки.
Тобі знадобиться: 600 г філе червоної риби, 6 картоплин, 400 г помідорів, 2 моркви, 1 цибулина, 500 мл 15-20% вершків, 2-3 л бульйону, спеції.
Залий нарізану картоплю киплячим бульйоном і вари близько 10 хвилин . За цей же час обсмаж цибулю та моркву до м'якості, додай до них подрібнені помідори та ще трохи протушкуй.
Наріж червону рибу середніми шматочками. Відправ всі інгредієнти в бульйон, влий вершки, приправ і знову доведи юшку до кипіння. Вари її ще приблизно 10 хвилин до готовності інгредієнтів.
8. Юшка по-фінськи із зеленим горошком
Трохи зеленого горошку зроблять улюблену юшку ще апетитнішою.
Тобі знадобиться: 600 г філе червоної риби, 500 г картоплі, 150 г замороженого або свіжого зеленого горошку, 2 моркви, 1-2 цибулини, 400 мл 15% вершків, 2 л бульйону, зелень, спеції.
Приготування: Наріж та обсмаж цибулю з морквою до м'якості. Закип'яти бульйон і виклади в нього засмажку з нарізаною картоплею. Вари 10-15 хвилин майже до готовності картоплі. Влий вершки, додай зелений горошок і нарізане середнім кубиком рибне філе. Доведи юшку до кипіння, приправ та вари ще 5 хвилин. Подавай із рубаною зеленню.
Джерело: dietcenter.com.ua