Щоб не готувати основну страву та гарнір окремо, пропонуємо відразу запекти червону рибу з картоплею. Тим більше, в духовці це виходить не тільки смачно, а ще й зручно – мінімум зусиль та підготовки. Зібрали для тебе 12 чудових рецептів!
Зміст
1. Червона риба з картоплею та вершковим соусом у духовці
Додатково можеш додати трохи запашних трав.
Тобі знадобиться: 600 г філе червоної риби, 1 кг картоплі, 100 мл вершків, 120 мл води, 1 ст. борошна, 1 морква, 1 цибулина, 100 г вершкового масла|мастила|, часник, спеції, 3 ст.л. рослинного масла.
Приготування: Тонко наріж і виклади картоплю у форму, полів олією і приправ. Відправ її в духовку на півгодини при 180 градусах. У розтоплене вершкове масло додай муку|борошно|, подрібнений часник і перемішай. Продовжуючи помішувати, влий вершки, а потім воду.
Доведи соус до кипіння, приправ і зніміть з вогню. Подрібни цибулю, натрі моркву і обсмаж їх окремо на олії. Виклади на картоплю шматочки червоної риби, зверху – засмажку, а на неї – вершковий соус. Відправ все в духовку ще на 35-40 хвилин.
2. Червона риба з картоплею та помідорами чері в духовці
Для яскравості можна взяти помідори різних відтінків.
Тобі знадобиться: 1 кг філе червоної риби, 5 картоплин, 8-10 помідорів чері, 1 стебло селери, 1 цибулина, спеції, 5 ст.л. оливкової олії.
Приготування: Наріж рибу великими шматками, приправ на смак і залиш на півгодини. Картоплю відваріть до напівготовності і наріж тонкими шайбами. Довільно наріж помідори, цибулю та селеру. Змішай картоплю з олією та спеціями, виклади у форму і зверху виклади червону рибу. Розклади решту овочів і запікайте страву півгодини в духовці при 180 градусах.
Зараз читають:20 чудових рецептів для кето-дієти
3. Червона риба з картоплею та броколі у сметані
Така страва добре підійде всім шанувальникам ПП рецептів.
Тобі знадобиться: 500 г філе червоної риби, 300 г картоплі, 200 г броколі, 300 г 25% сметани, 150 мл води, 25 г зернистої гірчиці, 2 ст.л. лимонного соку, спеції, ароматні трави.
Приготування: Наріж рибу на порційні шматочки, приправ та обсмаж по 1-2 хвилини з двох сторін. Наріж і відвари картоплю до напівготовності. Окремо змішай сметану, воду, лимонний сік, гірчицю та спеції за смаком. У форму виклади картоплю, суцвіття броколі та червону рибу. Залий все соусом і запікайте 20-25 хвилин у духовці при 180 градусах.
4. Червона риба з картоплею та яєчною заливкою під сиром
Підійде як філе, і цілі порційні шматки риби.
Тобі знадобиться: 1 кг червоної риби, 1,2 кг картоплі, 1 цибулина, 200 мл сметани, 1 яйце, 200 г твердого сиру, 3 зубчики часнику, 1 ст. оливкової олії, спеції.
Приготування: Тонко наріж і змішай картоплю з оливковою олією та спеціями. Виклади її на деко, запікайте 20 хвилин у духовці при 180 градусах, а потім додай кільця цибулі та шматки червоної риби. Віночком збий яйце зі сметаною, додай часник зі спеціями і залий рибу заливкою. Накрий фольгою та відправь у духовку ще на півгодини. Після чого прибери фольгу, посип блюдо тертим сиром і запікай ще 15-20 хвилин.
5. Червона риба з картоплею та овочами у духовці
Картоплю обов'язково потрібно приварювати, інакше вона залишиться напівсирою.
Тобі знадобиться: 800 г червоної риби, 500 г картоплі, 2 помідори, 1 кабачок, 200 г стручкової квасолі, 1 болгарський перець, 4 ст.л. оливкової олії, спеції.
Картоплю відвари до напівготовності і довільно наріж. Наріж решту овочів, виклади їх у форму і зверху додай приправлені шматочки червоної риби. Збризкати все оливковою олією, накрий фольгою і запікай 20 хвилин у духовці при 190 градусах. Після чого прибери фольгу та запікай ще 10 хвилин.
6. Червона риба з молодою картоплею у духовці
Незамінний рецепт у сезон молодої картоплі.
Тобі знадобиться: 800 г червоної риби, 500 г молодої картоплі, 200 г помідорів чері, 15 г соусу чилі, 15 мл лимонного соку, 20 мл оливкової олії, 30 г базиліку, спеції, 10 г сушеного часнику.
Зараз читають:20 оригінальних рецептів сирників з рикотти
Ретельно промий і наріж картоплю , розріж помідори чері на половинки і змішай овочі з лимонним соком, чилі та часником. Наріж і натрій червону рибу спеціями. Виклади все у форму і збризкайте оливковою олією. Запікайте страву 30-40 хвилин у духовці при 190-200 градусах. Наприкінці приготування – посип рубаним базиліком.
7. Червона риба з картоплею, помідорами та майонезом у духовці
Варіація на тему запечених страв французькою – шарами і з рум'яною сирною скоринкою.
Тобі знадобиться: 500 г філе червоної риби, 4 картоплини, 2 помідори, 1 цибулина, 50 г твердого сиру, 60 г майонезу, 1 ст.л. олії, спеції.
Приготування: Наріж картоплю та помідори кружальцями, а цибуля – кільцями. Виклади картоплю у форму, полей олією, приправ та зверху додай шматочки червоної риби. На рибу – шар цибулі, а потім – помідори. Змасти все майонезом, посип тертим сиром і запікайте 40 хвилин у духовці при 180 градусах.
8. Червона риба з картоплею та лимонним соусом у духовці
Така страва виходить цілком вишуканою, щоб пригощати їм гостей.
Тобі знадобиться: 700 г філе червоної риби, 900 г молодої картоплі, 100 г лимона, 40 г вершкового масла, 10 мл олії, 50 г панірувальних сухарів, 50 г фети, 20 г кропу, спеції, 180 мл бульйону.
Приготування: Вимий і тонко наріж картоплю. Змішай половину розтопленого вершкового масла з панірувальними сухарями, рубаним кропом та лимонною цедрою.
Виклади половину картоплі у форму, приправ та посип половиною розфарбованої фети. Знову повтори шари: картопля, спеції та фета. Змішай бульйон з вершковим маслом, що залишилося, залий ним картоплю, накрий фольгою і відправь на 45 хвилин в духовку при 180 градусах.
Наріж і змішай червону рибу зі спеціями, олією та лимонним соком. Залиш маринуватися, поки готується картопля. Після чого виклади рибу на картоплю, посип все сумішшю з сухарів і відправ в духовку ще на 15 хвилин при 210 градусах.
9. Червона риба з картоплею та цитрусами у фользі
Прикрасить будь-який святковий стіл, починаючи від Дня народження до Нового року.
Тобі знадобиться: 5 картоплин, 400 г філе червоної риби, 4 ст. оливкової олії, 1 апельсин, 1 лимон, спеції.
Приготування: Тонко наріж картоплю, змішай її з олією та спеціями, і виклади на фольгу. Зверху додай шматочки червоної риби, приправ та збризкати соком лимона та апельсина. Додай кілька часточок цитрусових, загорни фольгу і відправ блюдо в духовку на 30-35 хвилин при 200 градусах.
Зараз читають:10 легких рецептів картоплі з беконом на мангалі
10. Червона риба з картоплею у горщиках
Подавати цю страву теж треба в горщиках – вони чудово виглядають і зберігають тепло.
Тобі знадобиться: 300 г філе червоної риби, 500 г картоплі, 150 г моркви, 150 г цибулі, сметани, спеції.
Приготування: Дрібно наріж всі інгредієнти. Виклади картоплю, червону рибу, цибулю та моркву шарами у горщики. Додай по 1-2 ложки сметани, спеції та кілька ложок води. Відправ все в духовку на 45-55 хвилин при 180 градусах.
11. Запечена червона риба з картоплею у молоці
Дуже ніжна та м'яка риба за таким рецептом просто тане у роті.
Тобі знадобиться: 1 кг картоплі, 800 г червоної риби, 1/2 склянки молока, 1-2 цибулини, 1/2 пучка зелені, 200 г твердого сиру, спеції.
Приготування: Тонко наріж картоплю, збризкати її рослинним маслом, приправ і виклади в жароміцну форму. Зверху додай півкільця цибулі і на них порційні шматки червоної риби. Ще раз усе приправ, посип тертим сиром із рубаною зеленню та залий молоком. Відправте страву на півгодини в духовку при 190 градусах.
12. Червона риба з картоплею та шпинатом у духовці
Виходить своєрідна запіканка з картопляного пюре.
Тобі знадобиться: 800 г картоплі, 500 г червоної риби, 120 г шпинату, 2 яйця, 80 г цибулі, 100 мл молока, 150 мл вершків, 50 г твердого сиру, 40 г вершкового масла|мастила|, спеції.
Приготування: Очисти, наріж та відвари картоплю до готовності. Додай тепле молоко, 20 г вершкового масла і разомни все в пюре. Дрібно наріж і обсмаж цибулю на вершковому маслі, що залишилося до м'якості, додай подрібнений шпинат і смажу ще пару хвилин.
Червону рибу наріж великим кубиком і виклади у форму, а зверху додай шпинат. Віночком зби половину вершків, яйця і спеції, і залий рибу цією сумішшю. Далі виклади шар картопляного пюре і відправ все на 25-30 хвилин в духовку при 190-200 градусах. Після чого змішай вершки, що залишилися, з тертим сиром, вилий на запіканку і допеки її ще 10-15 хвилин.
Джерело: dietcenter.com.ua