Є багато причин, через які рулети з лаваша з корейською морквою стали такими популярними. По-перше, це швидке, зручне і ситне перекушування, яке легко замінить повноцінний обід або вечерю. По-друге, вони можуть бути чудовою закускою навіть на святковому столі. Розповідаємо 12 найсмачніших рецептів, як їх приготувати!
Зміст
1. Рулет з лаваша з корейською морквою та плавленим сиром
Досить гармонійне поєднання, тому що плавлений сир врівноважує пікантність моркви.
Тобі знадобиться: 1 лист лаваша, 200 г корейської моркви, 2 яйця, 2 плавлені сирки, 3 гілочки кропу, 3 ст.л. майонезу.
Приготування: Відвари та натрі яйця на тертці. Так само натрій плавлений сир, подрібни кріп, додай корейську моркву і заправ начинку майонезом. Розподіли її по листу лаваша, зверни тугий рулет, загорни його в плівку і відправь в холодильник на 1 годину. Після чого наріж шматочками і подавай.
2. Рулет з лаваша з корейською морквою, сиром та зеленою цибулею
Проста та мінімалістична начинка, але виходить дуже смачно.
Зараз читають:15 найсмачніших рецептів компоту з ожини на зиму
Тобі знадобиться: 1 аркуш лаваша, 100 г корейської моркви, 2 пера зеленої цибулі, 50 г твердого сиру, 2 ст.л. майонезу.
Приготування: Розріж лаваш на 2 частини, склади одну на іншу і змасти майонезом. Виклади корейську моркву, посип тертим сиром і рубаною зеленою цибулею. Згорни тугий рулет, загорни його в плівку, відправ у холодильник, а потім наріж.
3. Рулет з лаваша з вареною ковбасою та корейською морквою
Рулет, який готується із того, що знайдеться в холодильнику.
Тобі знадобиться: 1 аркуш лаваша, 200 г вареної ковбаси, 150 г твердого сиру, 200 г корейської моркви, 3 ст.л. майонезу, 15 г зелені.
Приготування: Натрій ковбасу на великій тертці, так само натрій сир, трохи подрібни корейську моркву і порубай зелень. Змасти лаваш майонезом, рівномірно розклади всю начинку, зверни рулет і обгорни плівкою. Дай готовому рулету 1:00 просочитися в холодильнику.
4. Рулет з лаваша з крабовими паличками та корейською морквою
Щоб було простіше натерти крабові палички, спочатку трохи підморози їх у морозилці.
Тобі знадобиться: 2 аркуші лавашу, 200 г корейської моркви, 200 г крабових паличок, 200 г плавленого сиру, 2 яйця, майонез.
Яйця відвари і натрі на тертці. Змасти перший лаваш плавленим сиром, виклади яйця і туди ж натрій крабові палички. Накрий другим лавашем, змасти його майонезом і виклади корейську моркву. Згорни тугий рулет, загорни в плівку і прибери на 1-2 години в холодильник. Наріж шматочками.
5. Рулет з лаваша з куркою та корейською морквою
Приготуй курку будь-яким зручним способом – відвари, обсмаж або запікання.
Тобі знадобиться: 1 готова куряча грудка, 150 г корейської моркви, 2 листи лаваша, 150 г вершкового сиру, 1 плавлений сир, 1 пучок зелені.
Приготування: Змасти лист лаваша вершковим сиром, посип рубаною зеленню і накрий другим листом. Подрібни готову курку, натрій плавлений сирок на тертці і виклади все з корейською морквою на лаваш. Згорни і відправь рулет у холодильник.
Зараз читають:20 оригінальних рецептів з мигдального борошна
6. Рулет з лаваша з корейською морквою та печерицями
Можна використовувати й інші гриби, у тому числі заморожені.
Тобі знадобиться: 1 лист лаваша, 100 г корейської моркви, 300 г печериць, 2 яйця, 1 цибулина, спеції, майонез.
Приготування: Подрібни та обсмаж гриби з цибулею до готовності. Приправ за смаком. Відвари та натрі яйця на тертці. Змасти лаваш майонезом, виклади всю начинку, зверни рулет, загорни його в плівку і відправ у холодильник.
7. Рулет з лаваша з корейською морквою, помідором та шинкою
Гарний перекус навіть на сніданок, а до того ж дуже яскравий.
Тобі знадобиться: 1 аркуш лаваша, 150 г корейської моркви, 200 г шинки, 70 г вершкового сиру, 2 помідори.
Приготування: Змасти лаваш вершковим сиром. Виклади корейську морквину, тонко нарізану шинку та помідори. Згорни рулет, загорни його в плівку і відправь на 1 годину в холодильник.
8. Рулет з лаваша з корейською морквою та капустою
Сюди підійде як білокачанна, і фіолетова капуста. А можеш змішати обидві!
Тобі знадобиться: 1 аркуш лаваша, по 1 ст. кетчупу та майонезу, 4 гілочки кропу, 100 г корейської моркви, 100 г капусти.
Приготування: Тонко нашаткуй капусту і подрібни кріп. Змасти лаваш майонезом та кетчупом. Виклади всю начинку і зверни тугий рулет.
9. Рулет з лаваша з копченою ковбасою та корейською морквою
Ще один хороший і ситний рецепт рулету на швидку руку – спробуй при нагоді.
Тобі знадобиться: 1 аркуш лаваша, 200 г корейської моркви, 200 г копченої ковбаси, 200 г твердого сиру, 2 яйця, майонез.
Зараз читають:Ганаш для торта: 10 способів приготування та найкращих рецептів
Приготування: Відварити яйця круто. Натрій яйця і сир на великій тертці, а ковбасу – теж натрій або тонко наріж. Змасти лаваш майонезом, виклади всю начинку, зверни рулет, загорни його в плівку і відправ у холодильник.
10. Рулет з лаваша з корейською морквою, картоплею та рибними консервами
Незвичайний варіант, коли хочеться зробити рулет ситнішим.
Тобі знадобиться: 1 аркуш лаваша, 1 банка рибних консервів, 2 картоплини, 100 корейської моркви, 2 ст.л. майонезу.
Картоплю відвари і натрі на великій тертці. Змасти лаваш майонезом, виклади картоплю, корейську моркву та розім'яту виделкою рибу. Згорни рулет, обгорни плівкою і відправь на 1 годину в холодильник.
11. Рулет з лаваша з корейською морквою та огірком
Замість майонезу можеш взяти йогурт чи сметану – і рецепт тоді стане цілком дієтичним.
Тобі знадобиться: 1 аркуш лаваша, 100 г корейської моркви, 1 огірок, 50 г твердого сиру, зелень, майонез.
Приготування: Змасти лаваш майонезом і посипати рубаною зеленню. Наріж огірок соломкою, натрій сир і виклади всю начинку на лаваш. Згорни рулет.
12. Рулет з лаваша з курячою печінкою та корейською морквою
Готування займе трохи більше часу, але й закуска виходить оригінальніше!
Тобі знадобиться: 2 листи лаваша, 350 г курячої печінки, 3 листи латуку, 1 морква, 1 цибулина, 200 г корейської моркви, майонез.
Приготування: Обсмажити подрібнену цибулю зі свіжою морквою до готовності. Окремо обсмаж курячу печінку і приправ її за смаком. Пропусти печінку і засмажку через м'ясорубку і заправ начинку, що вийшла, майонезом.
Змасти лаваш ще невеликою кількістю майонезу, виклади листя латука, а на них – печінку та корейську моркву. Згорни тугий рулет, загорни його в плівку, відправ на пару годин в холодильник, а потім наріж і подавай.
Джерело: dietcenter.com.ua