Сирне суфле: 15 рецептів, які сподобаються всій родині

Один з найніжніших і найповітряніших десертів, який тільки можна придумати – це сирне суфле. Причому приготувати його можна по-різному: запекти в духовці в невеликих формах або зробити без випічки, що застигає в холодильнику. Всі найкращі рецепти ми зібрали для тебе у цій добірці!

Зміст

  • 1. Сирне суфле з желатином
  • 2. Сирне суфле з печивом
  • 3. Сирне суфле з лимоном
  • 4. Сирно-змітане суфле
  • 5. Дієтичне сирне суфле з какао
  • 6. Сирно-бананове суфле
  • 7. Сирне суфле з манкою
  • 8. Сирне суфле з агар-агаром
  • 9. Сирне суфле з яблуком
  • 10. Сирне суфле з рикоттою та ягодами
  • 11. Сирне суфле зі сметанною заливкою в духовці
  • 12. Сирне суфле на пару
  • 13. Сирне суфле в мультиварці
  • 14. Сирне суфле в мікрохвильовій печі
  • 15. Сирне суфле з морквою
  • 1. Сирне суфле з желатином

    Найніжніший десерт без випічки – щодня чи свято.

    Тобі знадобиться: 400 г сиру, 100 мл молока, 50 г цукру, 15 г желатину, 1 ч.л. ванільного цукру.

    Приготування: Замочіть желатин в 40 мл води. Блендером перебий сир із молоком та двома видами цукру до однорідності. Нагрій желатин до розчинення. Продовжуючи збивати, влий желатин у сир. Розклади суфле по формах і відправь у холодильник.

    2. Сирне суфле з печивом

    Крихітка печива надає десерту незвичайну текстуру.

    Тобі знадобиться: 250 г 9% сиру, 50 г цукрового печива, 40 мл молока, 25 г цукру, 1 яйце, 25 г вершкового масла|мастила|, 3 ст.л. йогурт.

    Приготування: Перетріть сир через сито і змішай його з молоком, йогуртом, цукром, розтопленим вершковим маслом і жовтком. Окремо зби білок до стійких піків. Подрібніть печиво в крихту і втрути його до сиру. Далі лопаткою втрути білок, розклади суфле по формах і постав формочки у велику форму з окропом. Накрий фольгою і відправ все в духовку на 25-30 хвилин при 180 градусах.

    3. Сирне суфле з лимоном

    Лимонна кислинка та аромат робить суфле ще більш апетитним.

    Тобі знадобиться: 50 г сиру, 2 жовтки, 4 яєчні білки, 100 г цукрової пудри, 1 лимон, 2 ст.л. кукурудзяного крохмалю.

    Зараз читають:15 найкращих салатів з креветками та пекінською капустою

    Збий білки до піни і, продовжуючи збивати , додай столову ложку лимонного соку і половину цукрової пудри. Збивай білки до щільної піни. Перетри жовтки з цукровою пудрою, що залишилася, і цедрою за смаком.

    Додайте сир і крохмаль до жовтків, змішай все до однорідності і лопаткою втрути половину білків. Виклади суфле у формочки і зверху додай білки, що залишилися. Постав формочки на деко з водою і випікай суфле в духовці 20 хвилин при 180 градусах.

    4. Сирно-змітане суфле

    Для аромату можеш додати до заготівлі трохи ваніліну або цедри.

    Тобі знадобиться: 250 г сиру, 250 г сметани, 1 склянка молока, 15 г желатину, 1/2 склянки цукру.

    Розведи желатин в молоці і блендером перебий сир до однорідності . Злегка зби сметану з цукром, змішай разом всі інгредієнти, розлий по формах і прибери суфле в холодильник.

    5. Дієтичне сирне суфле з какао

    Для цього рецепту вибирай знежирений сир та молоко.

    Тобі знадобиться: 100 мл молока, 2 ст. какао, 2 ст. меду, 1 склянка води, 20 г желатину, 300 г сиру.

    Розведи желатин у теплій воді і додай до нього мед , какао та молоко. Нагрій суміш ще раз, щоб какао заварилося. Додай сир і блендером перебий все до однорідності. Розлий суфле по формах і прибери в холодильник.

    6. Сирно-бананове суфле

    Якщо банан дуже стиглий, то цукор можна навіть не додавати.

    Тобі знадобиться: 250 г сиру, 2 ст. цукру, 1 яйце, 1 банан, 2 ст. манки.

    Блендером подрібни очищений банан , сир, манку та яєчний жовток до однорідності. Міксером зби білок з цукром до стійких піків і акуратно втрути їх до сиру. Виклади масу у формочки і відправ у розігріту до 180 градусів духовку. Туди постав ємність з водою і випікай суфле 20-25 хвилин.

    7. Сирне суфле з манкою

    Манка – ще один чудовий спосіб поекспериментувати з текстурою суфле.

    Тобі знадобиться: 200 г сиру, 2 яйця, 2 ст. цукру, 2 г ваніліну, 3 ст.л. сметани, 3 ст. манки.

    Приготування: Відділи білки та зби їх до стійких піків. Блендером перебий сир, жовтки, цукор, сметану та ванілін до однорідності. Втрути манку, а потім – білки. Виклади масу у формочки і випікай суфле 20-25 хвилин у духовці при 180 градусах. Протягом цього часу – у духовці має стояти ємність із водою.

    Зараз читають:ПП паска на Великдень: 10 рецептів, які припадуть до смаку кожному

    8. Сирне суфле з агар-агаром

    На відміну від желатину, агар-агар застигає навіть за кімнатної температури.

    Тобі знадобиться: 250 г сиру, 2-2,5 ч.л. агар-агару, 2-3 ст.л. цукру, 120 мл молока.

    Залий агар-агар 3 ст.л. води та залиш на 15 хвилин. Змішай молоко, цукор і агар, доведи до кипіння і трохи проварити. Додай сир і блендером збий суфле до однорідності. Розклади його за формами і прибери в холодильник.

    9. Сирне суфле з яблуком

    Посип готове суфле ароматною корицею або тертим шоколадом.

    Тобі знадобиться: 200 г сиру, 1 яблуко, 1 яйце, 1 ст. цукру.

    Приготування: Очисти та наріж яблуко, а яйце – розділи на білок та жовток. Блендером збий сир, яблуко, жовток та цукор до однорідності. Окремо зби білки до піків і втрути їх у сирну масу. Виклади її у формочки і готуй суфле в духовці 25 хвилин при 180 градусах.

    10. Сирне суфле з рикоттою та ягодами

    Поєднання сиру та рикотти робить суфле більш оригінальним та ніжним.

    Тобі знадобиться: 500 г сиру, 250 г рикотти, 4 яйця, 30 г крохмалю, 30 г цукру, цедра 1 лимона, 30 г вершкового масла|мастила|, 200 г ягід за смаком.

    Відділи білки від жовтків. Міксером збий сир, рикотту та жовтки до однорідності. Всип цукор, цедру лимона і крохмаль, і знову збий. Окремо зби білки до стійких піків і втрути їх до сиру. Змасти форми розтопленим вершковим маслом, додай трохи ягід і зверху виклади суфле. Випікай 15-20 хвилин|мінути| в духовці при 170 градусах.

    11. Сирне суфле зі сметанною заливкою в духовці

    Таке суфле можна готувати як у маленьких формах, так і в одній великій формі.

    Тобі знадобиться: 600 г сиру, 400 г сметани, 120 г цукру, 3 яйця, 2 ст. манки, ванілін.

    Блендером збий сир , 2 яйця, 70 г цукру, манку та ванілін за смаком. Вилий заготовку у форму і відправ на півгодини в духовку при 170 градусах. Окремо зби сметану, яйце і цукор, що залишився. Залий суфле та запікай ще 15 хвилин.

    Зараз читають:12 простих способів приготувати манні биточки

    12. Сирне суфле на пару

    За бажання, додай у суфлі ягоди чи іншу начинку.

    Тобі знадобиться: 250 г сиру, 2 ст. сметани, 2 ст. манки, 6 ст. цукру, 3 яйця.

    Приготування: Відділи білки від жовтків і збийте білки до стійких піків. Міксером збий решту інгредієнтів до однорідності і акуратно втрути білки. Вилий суфле у форму і готуй півгодини на пару.

    13. Сирне суфле в мультиварці

    Подавай його з варенням, карамеллю або будь-яким топінгом на свій розсуд.

    Тобі знадобиться: 500 г сиру, 5 ст. сметани, 2 ст. крохмалю, 3 яйця, 150 г цукру, 1 щіпка ваніліну.

    Приготування: Відділи білки та зби їх з щіпкою соди до піків. Блендером збий решту інгредієнтів до однорідності і акуратно лопаткою втрути білки. Виклади масу в змащену|змазати| маслом|мастилом| чашу мультиварки і готуй суфле близько 1 години в режимі для випічки.

    14. Сирне суфле в мікрохвильовій печі

    Швидкий та доступний рецепт, який готується буквально за 5 хвилин.

    Тобі знадобиться: 250 г сиру, 0,5 ч.л. ванільного цукру, 1 яйце, 1,5 ч.л. цукру.

    Приготування: Відділи та зби білок до стійких піків. Інші інгредієнти окремо збий до однорідності. Ложкою втрути білки до сиру і виклади суфле у формочки. Готуй його 5 хвилин у мікрохвильовій печі при потужності 800 Вт.

    15. Сирне суфле з морквою

    За таким же принципом можна приготувати і сирно-гарбузове суфле.

    Тобі знадобиться: 200 г моркви, 150 мл молока, 100 г сиру, 2 яйця, 1 ст. цукру.

    Приготування: Наріж моркву кружальцями, залий її молоком, всип половину цукру і провар до м'якості. Дістань моркву з молока та блендером подрібни її до однорідності. Додай сир, жовтки і знову збий. Окремо збий білки з цукром, що залишився, до піків. Втрути їх до сиру. Виклади масу у формочки і постав їх у велику форму з водою. Відправ все в духовку на 25-30 хвилин при 180 градусах.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *