5 кращих рецептів паски крафін

Цікава особливість паски крафін – у структурі тесту. Це своєрідний гібрид між звичною паскою і круассаном. Тут здобна та листкова основа, але готується крафін зовсім не так, як звичайна випічка. Зібрали для тебе 5 цікавих рецептів!

Зміст

  • 1. Паска крафін з родзинками та цукатами
  • 2. Паска крафін з лимонною цедрою
  • 3. Паска крафін з апельсиновим соком
  • 4. Паска крафін з маком
  • 5. Паска крафін з горіхами та кокосовою стружкою
  • 1. Паска крафін з родзинками та цукатами

    Класичний крафін на Великдень, з яким упорається кожна господиня.

    Тобі знадобиться: 220 мл молока, 700 г борошна, 2 яйця, 4 жовтки, 80 г цукру, 15 г ванільного цукру, 1 ч.л. солі, 40 г свіжих дріжджів, 180 г вершкового масла|мастила|, 100 г родзинок|ізюму|, 50 г цукатів, 50 мл коньяку.

    Змішай тепле молоко, дріжджі і ложку цукру, і залиш на 15 хвилин. Влий опару в просіяне борошно, додай збиті яйця, жовтки, цукор, що залишився, ванільний цукор, сіль і 80 г розтопленого масла. Вимішуйте тісто 10-15 хвилин, а потім залиште його в теплі на 1 годину.

    Замочіть цукати з родзинками в коньяку мінімум на півгодини. Розділи тісто на три частини, розкатай кожну в пласт і змасти шаром з масла, що залишилося. Виклади начинку і згорни три рулети. Накрий їх плівкою та залиш на 20 хвилин.

    Надріж кожен рулет вздовж, але не до кінця. Згорни з цих рулетів крафіни, виклади їх у формочки і залиш ще на 1 годину в теплі. Випікай крафіни в духовці 10 хвилин|мінути| при 200 градусах, після чого накрий фольгою і випікай ще 35-40 хвилин|мінути| при 180 градусах.

    Зараз читають:Варення-п'ятихвилинка з аґрусу: 20 найсмачніших рецептів

    2. Паска крафін з лимонною цедрою

    Лимонна цедра надає випічці відомий і неповторний аромат.

    Тобі знадобиться: 320 г борошна, 120 мл молока, 100 г цукру, 150 г вершкового масла|мастила|, 1 яйце, 2 жовтки, 2 ч.л. сухих дріжджів, 1 ч. л. ванільного цукру, 1 щіпка солі, цедра 1 лимона, 100 г ізюму.

    Приготування: Змішай тепле молоко, сухі дріжджі, 2 ложки цукру та 2 ложки борошна. Залиш на півгодини у теплі. Міксером збий яйце, жовтки, цукор, сіль, ванільний цукор та лимонну цедру. Додай туди опару, влий 50 мл розтопленої олії і перемішай.

    Поступово всип борошно, ретельно вимішати тісто і залиш його в теплі на 1,5 години. Розділи тісто на 3 частини і розкочуй їх у тонкі прямокутники. Змасти кожен маслом, що залишилося, і посип промито розпареними родзинками.

    Згорни рулетики і кожен надріж уздовж, не доходячи до кінця кілька сантиметрів. Загорни по спіралі і виклади крафіни в жароміцні форми. Залиш ще на 40 хвилин і випікай паски 40 хвилин в духовці при 180 градусах.

    3. Паска крафін з апельсиновим соком

    Ще один хороший рецепт цитрусового крафіну для любителів ароматної випічки.

    Тобі знадобиться: 360 г муки|борошна|, 1 ч.л. сухих дріжджів, 80 мл молока, 100 г цукру, 140 г вершкового масла|мастила|, 30 мл апельсинового соку, 1 ст.л. цедри апельсина, 1 яйце, 2 жовтки, 0,5 ч.л. солі, 1 щіпка мускатного горіха, 200 г в'яленої журавлини.

    Змішай тепле молоко, сухі дріжджі, ложку цукру і ложку борошна. Залиш цю опару на 15 хвилин у теплі. Окремо міксером зби яйце, жовтки, цукор і сіль до пишності.

    Зараз читають:Пончики на кефірі: 15 легких та смачних рецептів

    У просіяне борошно додай опару, яйця, апельсиновий сік, цедру та 40 г розтопленого вершкового масла. Вимішуй тісто 15 хвилин, залиш його в теплі на 2 години, а далі розкатай в тонкий пласт і густо змасти маслом, що залишилося. Посип мускатним горіхом, розклади в'ялену журавлину або іншу начинку і зверни щільний тонкий рулет.

    Розріж його вздовж, не доходячи до краю, і згорни крафін спіраллю розрізом назовні. Виклади паску у форму, залиште в теплі ще на 1 годину і відправте на 10 хвилин у духовку при 200 градусах. Після чого зменш температуру до 180 і випікай крафін ще 20-30 хвилин.

    4. Паска крафін з маком

    За бажання замість частини цукру додай в тісто трохи меду.

    Тобі знадобиться: 650-750 г борошна, 200 мл молока, 330 г цукру, 35 г свіжих дріжджів, 2 яйця, 3 жовтки, 2 ч.л. ванільного цукру, 50 мл апельсинового соку, цедра 1 апельсина, 340 г вершкового масла|мастила|, 30 мл рослинної олії, 700 мл води, 200 г маку.

    Залий мак водою, залиш на 10 хвилин і відкинь на друшляк. Виклади його в сотейник, додай 700 мл води, доведи до кипіння і вари 40-50 хвилин на слабкому вогні, помішуючи. Знову відкинь мак на друшляк, обсуши на чистому рушнику і подрібни його блендером зі 180 г цукру. Наприкінці додай 300 г м'якої олії та перемішай.

    Змішай тепле молоко, дріжджі та ложку цукру. Додай трохи муки, перемішай і залиш опару в теплі на півгодини. Збий яйця, жовтки, цукор, що залишився, ванільний цукор, апельсиновий сік і цедру. Змішай цю заготовку з опарою.

    Зараз читають:Стейки зубатки в духовці: 12 найсмачніших рецептів

    Поступово всип у тісто просіяне борошно, а також додай 40 г розтопленого вершкового масла та олію. Вимішуйте все близько 15 хвилин і залиште на 1-1,5 години в теплі. Розділи тісто на 3 частини і розкочуй їх у тонкі прямокутники.

    Виклади на кожен пласт макову начинку і зверни довгі тугі рулети. Розріж їх уздовж, не доходячи до краю. Згорни крафіни по спіралі, виклади у форми та залиш у теплі ще на 40 хвилин. Випікай паски в духовці 30 хвилин|мінути| при 180 градусах.

    5. Паска крафін з горіхами та кокосовою стружкою

    Оригінальний рецепт великоднього крафіну з начинкою.

    Тобі знадобиться: 500 г борошна, 150 мл молока, 150 г цукру, 2 яйця, 1 жовток, 150 г вершкового масла, 10 г сухих дріжджів, 50 мл рослинної олії, 1 склянка горіхів та кокосової стружки, 1 склянка цукатів.

    Приготування: Змішай борошно, що просіює, і дріжджі. Збий яйця, жовток і цукор, розтопи 50 г вершкового масла|мастила|, злегка підігрій молоко і змішай все разом. Туди ж додай олію, вимішай тісто і залиши його на 1 годину в теплі.

    Розділи тісто на три частини і тонко розкатай. Змасти кожен пласт маслом, що залишилося, і посип рубаними горіхами, кокосовою стружкою і цукатами. Згорни тонкі рулетики, розріж їх уздовж, не доходячи до краю, і згорни крафіни равликом.

    Виклади заготовки у форми і залиши ще на півгодини. Випікай паски близько 40 хвилин у духовці при 180 градусах. При необхідності – накрий їх у фольгою у процесі випікання.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *