Юрча з кабачків – один із найсмачніших та найпопулярніших овочевих салатів на зиму. Зібрали для тебе 10 найкращих рецептів приготування цієї заготівлі в домашніх умовах!
Зміст
1. Салат «Юрча» з кабачків із петрушкою
Від звичайного салату «Юрча» відрізняється тим, що класичний рецепт йде ароматна петрушка.
Тобі знадобиться: 3 кг кабачків, 1 кг болгарського перцю, 1 кг помідорів, 200 г петрушки, 2 головки часнику, 80 г солі, 200 г цукру, 100 мл олії, 100 мл оцту, 1 ст.л. суміші перців горошком.
Приготування: Пропусти болгарський перець, помідори, часник та петрушку через м'ясорубку. Додай решту інгредієнтів, окрім кабачків, доведи до кипіння і провари півгодини. Виклади в масу нарізані кубиком кабачки і провари ще півгодини. Закатай салат у стерилізовані банки.
2. «Юрча» із кабачків із яблучним оцтом на зиму
У яблучного оцту не такий різкий аромат та присмак, якщо тобі не подобається їдальня.
Тобі знадобиться: 3 кг кабачків, 150 г петрушки, 1 кг помідорів, 800 г болгарського перцю, 200 г гострого перцю, 150 г часнику, 200 г цукру, 120 мл яблучного оцту, 80 г солі, 350 мл.
Приготування: Пропусти через м'ясорубку помідори та гострий перець, кабачки та болгарський перець – наріж кубиком, а часник та петрушку – подрібни. Додай часник, петрушку, цукор, сіль, масло та оцет у томатну масу, доведи її до кипіння і виклади туди кабачки з перцем. Туши всі разом 45 хвилин і потім закатай Юрчу в стерилізовані банки.
Зараз читають:20 корисних детокс-смузі, які ти точно захочеш приготувати
3. «Юрча» з кабачків із кінзою на зиму
Кінза надає «Юрчі» більше свіжості та зовсім новий прекрасний аромат.
Тобі знадобиться: 3 кг кабачків, 200 г кінзи, 2 головки часнику, 1 кг болгарського перцю, 2 цибулини, 1 кг помідорів, 2 перцю чилі, 80 г солі, 200 г цукру, 100 мл рослинної олії, 100 мл оцту, .л. суміші перців горошком.
Приготування: Наріж кабачки кубиком, а решту овочів з чилі, часником і кінзою – пропусти через м'ясорубку. Додай у цю заготівлю олію, сіль, цукор і перець горошком, доведи до кипіння і проварити півгодини. Виклади туди кабачки, потім ще півгодини і влий оцет. Перемішати салат і закатай його в підготовлені банки.
4. Салат “Юрча” з кабачків з морквою
Легкий рецепт, який подобається абсолютно всім!
Тобі знадобиться: 5 кабачків, 5 болгарських перців, 3 моркви, 8 помідорів, 4 цибулини, 1 головка часнику, 1 пучок зелені, 1 ст.л. солі, 4 ст. цукру, 100 мл олії, 50 мл оцту.
Пропусти через м'ясорубку всі овочі, крім кабачків. Додай цукор, сіль, олію та трохи води за потребою. Провари все це півгодини і виклади туди нарізані кубиком кабачки, рубану зелень і давлений часник. Провари «Юрчу» ще півгодини, влий оцет і закатай її в банки на зиму.
5. Салат «Юрча» з кабачків у мультиварці
Особливо цей варіант гарний у спеку, коли не хочеться стояти біля гарячої плити.
Тобі знадобиться: 2 кг кабачків, 600 г помідорів, 500 г болгарського перцю, 10 г часнику, 1 гострий перець, 100 г петрушки, 1 ст. запашного перцю, 20 г солі, 120 г цукру, 1 склянка олії, 60 мл оцту.
Приготування: Очисти кабачки від шкірки та наріж їх кубиком. Помідори, часник та петрушку пропусти через м'ясорубку, а перець – довільно наріж. Виклади всі інгредієнти в чашу мультиварки та доведи масу до кипіння. Потім увімкни режим “Гушіння” на 1 годину. Розклади заготівлю в стерилізовані банки і заходьте на зиму.
Зараз читають:8 шикарних рецептів мармеладу із чорної смородини
6. «Юрча» із кабачків із кетчупом на зиму
Щоб ще більше заощадити час на приготування заготівлі, візьми улюблений кетчуп замість помідорів.
Тобі знадобиться: 1 кг кабачків, 350 г болгарського перцю, 250 мл кетчупу, 180 мл рослинної олії, 1 головка часнику, 20 г солі, 60 г цукру, 30 мл оцту, 1 пучок зелені.
Приготування: Змішай кетчуп з олією, сіллю та цукром, і доведи до кипіння. Виклади туди нарізані кабачки та перець, давлений часник, рубану зелень та інші інгредієнти. Туши «Юрчу» ще 1 годину на слабкому вогні та закатай у стерилізовані банки.
7. Салат «Юрча» з кабачків та патисонів на зиму
Якщо овочі вже літні, тоді очисти їх від шкірки і видали кісточки.
Тобі знадобиться: 800 г кабачків, 800 г патисонів, 800 г помідорів, 500 г болгарського перцю, 100 мл оцту, 200 мл рослинної олії, 100 г петрушки, 1 головка часнику, 30 г солі, 100 г солі.
Приготування: Пропусти помідори, болгарський перець, петрушку та часник через м'ясорубку. Додай олію, сіль та цукор, доведи до кипіння і проварити 20 хвилин. Наріж патисони та кабачки кубиком, виклади туди ж і провари ще півгодини. Влий оцет, протушкуй «Юрчу» ще 10 хвилин і закатай її в банки на зиму.
8. «Юрча» із кабачків із томатною пастою на зиму
Просте томатне заливання – хороша альтернатива іншим способам приготування.
Тобі знадобиться: 5 кабачків, 5 болгарських перців, 5 помідорів, 4 цибулини, 1 головка часнику, 1 гострий перець, 1 пучок зелені, 500 мл води, 1 ст.л. солі, 4 ст. цукру, 100 мл олії, 50 мл оцту, 2 ст.л. томатної пасти.
Зараз читають:20 простих способів приготувати качку по-пекінськи
Пропусти всі овочі , крім кабачків, через м'ясорубку. Додай часник, сіль, цукор, олію та спеції за смаком. Потім додай томатну пасту і воду, доведи до кипіння і проваріть масу протягом півгодини. Додай нарізані кабачки та рубану зелень, і туші ще 40 хвилин. Влий оцет, перемішай і закатай «Юрчу» в стерилізовані банки.
9. «Юрча» із кабачків із баклажанами на зиму
За бажанням заміни половину кабачків на патисони, щоб було ще різноманітніше.
Тобі знадобиться: 1 кг кабачків, 500 г баклажанів, 500 г помідорів, 500 г болгарського перцю, 5 мл оцтової есенції, 200 мл олії, 60 г петрушки, 1 головка часнику, 30 г солі, 100 г солі.
Пропусти через м'ясорубку помідори, часник і петрушку, додай цукор і сіль , і доведи до кипіння. Інші овочі наріж кубиком і обсмаж на маслі до рум'яності. Вилий в томатне пюре масло, що залишилося і виклади туди овочі. Протушкуй все разом ще 40 хвилин, влий оцтову есенцію, перемішай і закатай салат у підготовлені стерилізовані банки на зиму.
10. Салат «Юрча» з кабачків із краснодарським соусом
Саме цей томатний соус, домашній чи магазинний, найкраще підходить для Юрчі!
Тобі знадобиться: 1,5 кг кабачків, 500 г болгарського перцю, 1 головка часнику, 1 пучок петрушки, 1 ст. суміші перців горошком, 1 ст. солі, 4 ст. цукру, 500 мл краснодарського соусу, 150 мл олії, 50 мл оцту.
Приготування: Подрібни болгарський перець у блендері, змішай його з краснодарським соусом, додай цукор, сіль, масло та перець горошком, і доведи все до кипіння. Додай нарізані кубиком кабачки та туші півгодини на сильному вогні. Додай давлений часник і рубану петрушку, влий оцет, протушкуй «Юрчу» ще 10 хвилин і потім закатай у банки.
Джерело: dietcenter.com.ua