Сучасна різноманітність продуктів дозволяє зробити ПП раціон дійсно цікавим та смачним. Вже давно можна не відмовляти собі у улюблених стравах і навіть у випічці, просто адаптувавши їх під свою дієту. Зібрали для тебе велику добірку рецептів ПП тесту на всі випадки життя!
Зміст
1. ПП тісто для піци
Додатково сюди можна додати трохи сушених трав або спецій аромату.
Тобі знадобиться: 240 г цільнозернового борошна, 50 г рисового борошна, 1 ч.л. розпушувача, 3 ст. оливкової олії, 2-3 щіпки солі, 150 мл теплої води.
Приготування: Змішай просіяні сухі інгредієнти, влий воду та масло, і ретельно виміси. За бажанням додай трохи меду або замінника цукру. Обов'язково дай тесту півгодини відпочити перед випіканням.
2. ПП тісто для пиріжків
Універсальне тісто для пиріжків із солоною або солодкою начинкою.
Тобі знадобиться: 150 г житнього борошна, 50 г пшеничного борошна, 100 мл гарячої води, 40 мл рослинної олії, 5 г розпушувача, 0,5 ч.л. солі.
Приготування: Змішай сухі просіяні інгредієнти. Додай олію та гарячу воду, ретельно виміси тісто, загорни його в плівку і дай півгодини відпочити.
3. ПП тісто для пельменів
Цільнозернова мука набагато корисніша за звичайну і відмінно підходить для такого завдання.
Тобі знадобиться: 100 мл води, 250 г цільнозернового борошна, 1 яйце, 2 щіпки солі.
Зараз читають:20 відмінних рецептів коктейлів з Мартіні
Змішай просіяне борошно з сіллю , зроби поглиблення і вбий туди яйце. Додай теплу воду, заміси однорідне тісто і дай йому 30 хвилин відпочити під плівкою.
4. ПП тісто для киша
Для начинки можна використовувати курку, овочі або інші інгредієнти.
Тобі знадобиться: 100 г сиру, 1 яйце, 50 г вівсяного борошна, 50 г цільнозернового борошна, 0,5 ч.л. розпушувача, 2 щіпки солі.
Приготування: Виделкою разомні сир з яйцем і сіллю. Всип сухі інгредієнти, замісити тісто, загорни його в плівку і прибери на 20 хвилин у холодильник.
5. ПП тісто для вареників
Таке тісто виходить дуже тонким та ніжним – як і потрібно.
Тобі знадобиться: 160 г рисового борошна, 25 г картопляного крохмалю, 200 мл води, 1 яйце, 1 жовток, 3 г солі.
Приготування: Закип'яти воду із сіллю. Змішай 100 г рисового борошна з крохмалем, всип у окріп, ретельно перемішай і заварюйте тісто ще 1 хвилину, помішуючи. Дай йому трохи охолонути, додай жовток і яйце, ще раз перемішай і поступово всип муку, що залишилася. Вимішуйте тісто до еластичності.
6. ПП тісто для кексів
За бажанням втрути ще фрукти, цукати, горіхи чи інші добавки.
Тобі знадобиться: 2 яйця, 1 ч.л. замінника цукру, 80 г йогурту, 125 г сиру, 0,3 ч.л. ванільного екстракту, 120 г рисового борошна, 1 ч.л. розпушувача.
Приготування: Віночком збий яйця із замінником цукру. Додай йогурт і ванільний екстракт, знову перемішай і потім всип перетертий сир. Наприкінці – додай просіяне рисове борошно з розпушувачем і ще раз перемішай тісто.
7. ПП тісто для бісквіту
ПП бісквіт можна відразу подавати до чаю або використовувати для приготування тортів.
Тобі знадобиться: 3 яйця, 120 г рисового борошна, 100 мл води, 1 щіпка ваніліну, замінник цукру.
Зараз читають:Тісто для пасок: 20 найпростіших рецептів на Великдень
Приготування: Відокремити жовтки від білків, після чого зби жовтки з ваніліном і замінником цукру за смаком. Додай рисове борошно та воду, і перемішай до однорідності. Окремо зби білки до стійких піків, а далі лопаткою акуратно втрути їх у тісто.
8. ПП тісто для заливного пирога
Кількість борошна може змінюватись, але тісто не повинно бути занадто густим.
Тобі знадобиться: 1 склянка кефіру, 1 яйце, 100 г цільнозернового борошна, 0,5 ч.л. соди, сіль.
Додай соду в кефір і залиш їх на кілька хвилин . Вбий яйце і перемішай. Всип просіяне борошно з сіллю і знову перемішати тісто до однорідності.
9. ПП тісто для чебуреків
Такі чебуреки обсмажують у мінімальній кількості олії – на сухій сковороді.
Тобі знадобиться: 2 склянки цільнозернового борошна, вода, 1 ст.л. рослинної олії, по 1 щіпці цукру та солі.
Приготування: Змішай сухі інгредієнти та додай олію. Поступово вливай теплу воду, вимішуючи тісто – воно має бути м'яким та еластичним. Загорни його в плівку і відправь на 20 хвилин у холодильник.
10. Сирне ПП тісто
Універсальне тісто для пиріжків, печива та іншої випічки.
Тобі знадобиться: 200 г сиру, 80 г рисового борошна, 1 яйце, сіль, замінник цукру.
Приготування: Сир перетрій через сито і змішай з яйцем. Додай сухі інгредієнти та виміси тісто до однорідності.
11. ПП тісто з висівками
З такого тіста виходить чудове печиво для швидкого перекушування.
Тобі знадобиться: 120 г вівсяних висівок, 100 г сиру, 2 ч.л. оливкової олії, 1 ст.л. води, замінник цукру.
Приготування: Перетріть сир через сито. Змішай всі інгредієнти, заміси еластичне тісто однорідне і дай йому трохи відпочити.
12. ПП тісто для медовика
Для просочення коржів відмінно підійде крем на основі сиру, йогурту чи сметани.
Зараз читають:20 відмінних салатів з помідорів та огірків на зиму
Тобі знадобиться: 100 г меду, 2 яйця, 1-2 ч. л. замінника цукру, 10 г соди, 300 г цільнозернового борошна.
Злегка підігрій мед на водяній бані до однорідності , віночком збий його з яйцями та підсолоджувачем. Змішай муку|борошно| з содою, всип до меду і заміси еластичне тісто. Загорни його в плівку і відправь на 1:00 в холодильник.
13. ПП тісто для шарлотки
Крім яблук для начинки можна використовувати будь-які фрукти чи ягоди.
Тобі знадобиться: 3 яйця, 150 г рисового борошна, 2 ст.л. меду, 1 ч.л. розпушувача.
Приготування: Міксером зби яйця з медом до пишної білої маси. Поступово всип просіяне рисове борошно з розпушувачем і вимішати однорідне тісто.
14. ПП тісто для млинців
Можеш приготувати їх і на воді, але на молоці буде набагато смачніше.
Тобі знадобиться: 2 яйця, 1-2 ст. замінника цукру, 0,5 ч. л. солі, 150 мл гарячої води, 300 мл молока, 2 ст. олії, 140 г рисового борошна.
Приготування: Віночком збий яйця, замінник цукру та сіль. Додай молоко, перемішай і потім влий гарячу воду. Всип просіяне рисове борошно і знову перемішай тісто за допомогою міксера, щоб у ньому не було грудочок. Влий масло, все ще раз ретельно перемішай і дай тесту відпочити 7-10 хвилин.
15. ПП тісто для вафель
Найкраще випікати ці вафлі у вафельниці, але є й спеціальні формочки для духовки.
Тобі знадобиться: 300 г сиру, 3 яйця, 100 мл молока, 120 г вівсяного борошна, 1 ч.л. розпушувача, сіль, замінник цукру.
Приготування: Сир протрій через сито або перебий блендером. Змішай сир, молоко, яйця, сіль та підсолоджувач за смаком. Додай вівсяне борошно з розпушувачем і знову перемішай тісто до однорідності.
Джерело: dietcenter.com.ua