20 простих рецептів вина з яблук

Чому б не здивувати гостей домашнім вином із яблук? Розповідаємо 20 найкращих рецептів. Просто вибери той, який найбільше тобі сподобається та сміливо приступай до приготування!

Зміст

  • 1. Вино з яблук – класичний рецепт
  • 2. Яблучне вино без цукру
  • 3. Вино з яблук з корицею та винними дріжджами
  • 4. Медове вино з яблук
  • 5. Вино з яблук з родзинками та горілкою
  • 6. Вино з яблук на свіжих дріжджах
  • 7. Яблучне вино на сухих дріжджах
  • 8. Солодке вино з яблук
  • 9. Вино з яблук з родзинками та ароматними спеціями
  • 10. Вино з яблук з ваніллю
  • 11. Вино з яблучного соку з родзинками та корицею
  • 12. Вино з яблук з цитрусовими кірками
  • 13. Кріплене вино з яблук з бренді
  • 14. Вино з яблук та чорноплідної горобини
  • 15. Яблучне вино з паленим цукром
  • 16. Яблучне вино з виноградом
  • 17. Вино з яблук та лимонів
  • 18. Вино з яблук та груші
  • 19. Вино з яблук з мелісою
  • 20. Вино з яблук зі сливами та корицею
  • 1. Вино з яблук – класичний рецепт

    У перші три дні обов'язково перемішуйте вино, розбиваючи мезгу руками.

    Тобі знадобиться: 10 кг яблук, 2 кг цукру, 2 л води.

    Яблука дрібно наріж і склади в ємність для бродіння. Всип цукор, додай воду і прибери в тепле місце на 3 дні. Збери мезгу в марлю і відіжми, сусло проціди і перелий у велику скляну сулію. Встановіть кришку з гідрозатвором і залиште в теплі на 1,5 місяця. Проціди через ватний фільтр, розлий у чисті пляшки, закупор та перенеси у підвал. Вино з яблук буде готове за 1,5-2 місяці.

    2. Яблучне вино без цукру

    Яблука неодмінно мають бути солодкими.

    Тобі знадобиться: 10 кг яблук, 1 ст. винних дріжджів, 3 л води.

    Приготування: Натрій яблука на тертці, змішай їх з дріжджами і помісти в ємність для бродіння. Залий теплою водою, прикрий марлею та залиш у теплому місці на 5 днів. Збери мезгу і відіжми, а сусло – злий з грубого осаду і проціди. Перелий у чисту сулію, закрий гідрозатвором і залиш на 3 тижні. Знову проціди вино, перелий у чисту сулію і встанови гідрозатвор. Залиш заготовку бродити на 2 тижні у приміщенні з температурою 20-24 градуси. Профільтруй, перелий вино у чисті пляшки, закупор та перенеси у підвал.

    3. Вино з яблук з корицею та винними дріжджами

    Кількість цукру не може бути нижчою за 15%.

    Тобі знадобиться: 10 кг яблук, 5 паличок кориці, 10 г винних дріжджів, 2 кг цукрового піску, 4 л води.

    Яблука натрі на тертці і помісти в ємність для бродіння. Додай цукор, воду, дріжджі та залиш на 3 дні в теплому місці. Збери мезгу в марлю і добре відіжми, сусло профільтруй і перелий у чисту сулію. Додати корицю, встановити кришку з гідрозатвором і поставити в темне тепле місце на 40 днів. Після чого ще раз проціди молоде вино, розлий по пляшках і перенеси на дозрівання до підвалу. Через 2 місяці вино із яблук буде готове!

    4. Медове вино з яблук

    Якщо яблука не домашні, то обов'язково промивай їх окропом.

    Тобі знадобиться: 5 кг яблук, 3 палички кориці, 1 ч.л. винних дріжджів, 200 г цукру, 500 г меду.

    Приготування: Пропусти яблука через соковитискач. Змішай отриманий яблучний сік із цукром та дріжджами, накрий марлею та постав у тепле місце на 3 дні. Сусло профітруй і перелий у чисту сулію. Додай мед, корицю, перемішай та встанови гідрозатвор. Постав заготівлю на 1,5 місяця в темне тепле місце, після чого знову проціди, розлий по пляшках і перенеси молоде вино у льох на 1,5 місяця.

    Зараз читають:Огірки на зиму «Пальчики оближеш»: 20 швидких та смачних рецептів

    5. Вино з яблук з родзинками та горілкою

    Замість горілки іноді використовують спирт, коньяк, віскі, бренді чи ром.

    Тобі знадобиться: 10 кг яблук, 4 палички кориці, 3 кг цукру, 1 склянка солодких родзинок, 300 мл горілки, 4 л теплої води.

    Приготування: Родзинки залий водою і прибери в тепле місце на 3 дні. Яблука натрій на тертці, змішай з цукром і переклади в підготовлену ємність. Додай заготівлю з родзинками та залиш блукати на 3 дні. Збери мезгу в марлю і добре відіжми, сусло проціди і перелий у велику сулію. Додай горілку, корицю, встанови кришку з гідрозатвором та постав у тепло на 35-40 днів. Проціди вино, розлий його по пляшках, щільно закрий і перенеси на 2 місяці до підвалу.

    6. Вино з яблук на свіжих дріжджах

    Стеж за тим, щоб вино не стояло на протягу.

    Тобі знадобиться: 10 кг яблук, 50 г свіжих дріжджів, 2,5 кг цукру, 3 л води.

    Яблука пропусти через м'ясорубку, змішай з цукром, теплою водою і перелий в ємність для бродіння. Додай розкрошені дріжджі та прибери у тепле місце на 3 дні. Проціди, перелий у чисту сулію і встанови гідрозатвор. Перенеси заготівлю на 1,5 місяця, після чого проціди ще раз, розлий у підготовлену тару та прибери яблучне вино на 2 місяці у підвал.

    7. Яблучне вино на сухих дріжджах

    Лимонна кислота трохи освітлює колір вина і допомагає йому краще зберігатися.

    Тобі знадобиться: 8 кг яблук, 30 г сухих дріжджів, 2 кг цукру, 0,5 ч. л. лимонної кислоти; 2 л води.

    Приготування: Пропусти яблука через м'ясорубку, змішай їх з дріжджами та помісти в ємність для бродіння. Закип'ятіть воду, додай цукор і провари 5 хвилин. Зніми з вогню, остуди та влий у яблучну заготівлю. Прикрий подвійним шаром марлі та залиш бродити на 3 дні. Мезгу відіжми, сусло злий з грубого осаду, проціди і перелий у велику сулію. Всип лимонну кислоту, перемішай і закрий гідрозатвором. Перенеси вино з яблук на 1 місяць у темне приміщення із температурою 20-25 градусів. Профільтруй, розлий у невеликі пляшки та віднеси у підвал. За 2 місяці можна буде знімати першу пробу.

    8. Солодке вино з яблук

    Таке вино користується особливою популярністю у жінок.

    Тобі знадобиться: 10 кг яблук, 5 кг цукру, 10 г винних дріжджів, 3 л води.

    Приготування: Дрібно наріж і склади яблука у підготовлену ємність. Додайте дріжджі, теплу воду, 2 кг цукру і залиште бродити на 3 дні. Мезгу збери в марлю і відіжми, сусло злий з грубого осаду і проціди. Додай цукор, що залишився, закрий гідрозатвором і залиш у теплі на 15 днів. Знову протруй вино, перелий його в чисту сулію і прибери ще на 20 днів. Проціди через ватяний фільтр, розлий у пляшки і перенеси дозрівати у льох на 1,5-2 місяці.

    9. Вино з яблук з родзинками та ароматними спеціями

    Для зручності спеції можна скласти у лляний мішечок.

    Тобі знадобиться: 6 кг яблук, 1,5 кг цукру, 2 палички кориці, 3 горошини запашного перцю, 3 коробочки кардамону, 2 зірочки бадяну, 1 жменю родзинок, 2 л води.

    Приготування: Залийте ізюм теплою водою і приберіть у бік на 3 дні. Яблука дрібно наріж, змішай із цукром і заготівлею із родзинок. Накрий подвійним шаром марлі та постав у тепле місце на 3 дні. Збери мезгу в марлю і добре відіжми, сусло злий з грубого осаду і проціди. Перелий у чисту сулію, додай спеції, закрий гідрозатвором і залиш на 1,5 місяці в темному теплому місці. Профільтруй, розлий вино по пляшках і віднеси на 2 місяці у льох.

    Зараз читають:20 простих рецептів заливного пирога з вишнею

    10. Вино з яблук з ваніллю

    Рекомендуємо змішувати кілька сортів яблук.

    Тобі знадобиться: 10 кг яблук, 1 стручок ванілі, 1 ст. винних дріжджів, 2,5 кг цукрового піску, 4 л води.

    Яблука натрій на тертці, змішай з дріжджами , цукром і теплою водою. Перелий у підготовлену ємність, накрий марлею та залиш бродити на 3 дні. Мезгу відіжми, сусло проціди через подвійний шар марлі. Перелий заготовку у велику сулію, додай цілий стручок ванілі, встанови кришку з гідрозатвором і залиш у теплі на 35 днів. Профільтруй, розлий по пляшках та закупорь. Перенеси яблучне вино до підвалу на 1,5-2 місяці.

    11. Вино з яблучного соку з родзинками та корицею

    Гідрозатвор можна замінити продірявленою гумовою рукавичкою.

    Тобі знадобиться: 8 кг яблук, 1,5 кг цукру, 1 жменю родзинок, 2 палички кориці, 2 л води.

    Приготування: Половину яблук пропусти через соковижималку, а решту – дрібно наріж. Все змішай, додай ізюм, цукор та теплу воду. Прикрий марлею і прибери тепло на 5 днів. Періодично перемішуйте, щоб сусло не закисло. Збери мезгу і відіжми, а сусло – протруй і перелий у чисту сулію. Додай корицю, закрий гідрозатвором та залиш у теплому місці на 1,5 місяці. Проціди вино ще раз, розлий по пляшках, закупор і перенеси на 2 місяці до підвалу.

    12. Вино з яблук з цитрусовими кірками

    Підійдуть кірки лимонів, апельсинів чи лайма.

    Тобі знадобиться: 5 кг яблук, кірки одного цитрусу, 1 кг цукру, 5 г винних дріжджів, 2 л води.

    Яблука пропусти через м'ясорубку, змішай з цукром , дріжджами та водою. Перелий у ємність для бродіння, прикрий тканинною серветкою та постав у тепле місце на 2-3 дні. Мезгу відіжми, сусло проціди через подвійний шар марлі. Додай цитрусові кірки, закрий гідрозатвором та залиш у теплі ще на 4 тижні. Процідіть молоде вино, перелийте його в невеликі пляшки і приберіть на 2 місяці в підвал.

    13. Кріплене вино з яблук з бренді

    Спеціально для любителів міцних напоїв.

    Тобі знадобиться: 5 кг яблук, 1 кг цукру, 5 г винних дріжджів, 400 мл бренді, 2 л води.

    Приготування: Натрій яблука на тертці, змішай їх з дріжджами і переклади в підготовлену ємність. Закип'ятіть воду, додай цукор і провари 5 хвилин. Застуди та влий у ємність з яблуками. Накрий рушником і залиш блукати на 3 дні. Мезгу гарненько відіжми, сусло профільтруй і перелий у чисту сулію. Додай бренді, встанови кришку з гідрозатвором та залиш на 1,5 місяця у темному приміщенні з температурою 20-24 градуси. Проціди ще раз, розлий по пляшках і віднеси вино у підвал на 2 місяці.

    14. Вино з яблук та чорноплідної горобини

    Не забувай про те, що горобина сильно фарбує руки та посуд.

    Тобі знадобиться: 5 кг яблук, 2 кг чорноплідної горобини, 10 г винних дріжджів, 3 кг цукру, 3 л води.

    Яблука дрібно наріж і склади в ємність для бродіння. Засип цукром і прибери убік на 1 добу. Горобину добре розімні товкачем і додай до яблук. Всип дріжджі, влий воду і прибери в тепле місце на 3 дні. Мезгу збери в марлю і відіжми, сусло злий з грубого осаду і проціди. Перелий заготовку в чисту сулію, закрий гідрозатвором і постав у тепло на 1,5 місяця. Проціди ще раз, розлий вино по пляшках, закупорь і прибери у підвал на 2 місяці.

    15. Яблучне вино з паленим цукром

    Така добавка надасть вину характерного аромату і зробить його колір більш насиченим.

    Тобі знадобиться: 6 кг яблук, 2 кг цукру, 5 коробочок кардамону, 3 л води.

    Яблука пропусти через м'ясорубку, змішай з 1,5 кг цукру і водою. Отриману масу переклади в ємність для бродіння, накрий марлею і постав у тепле місце на 3 дні. Проціди і перелий у велику сулію. Цукор, що залишився, розтопи на сковороді, змішай з невеликою кількістю води, остуди і вили в бутель. Додай кардамон, закрий кришкою з гідрозатвором та постав у темне місце на 40 днів. Проціди яблучне вино через ватний фільтр, розлий по пляшках, щільно закупорь і перенеси у підвал на 2 місяці.

    Зараз читають:10 легких способів приготувати компот із базиліка

    16. Яблучне вино з виноградом

    Рекомендуємо використовувати виноград світлих сортів.

    Тобі знадобиться: 5 кг яблук, 1 кг винограду, 1,5 кг цукру, 5 г винних дріжджів, 0,5 ч.л. лимонної кислоти; 2 л води.

    Яблука пропусти через м'ясорубку, а виноград – розімні до кашоподібного стану. Змішай обидві заготовки, додай цукор, дріжджі та теплу воду. Перелий у ємність для бродіння та постав у тепле місце на 2-3 дні. Мезгу відіжми, сусло злий з грубого осаду і профітруй. Всип лимонну кислоту, перемішай і перелий у велику сулію. Закрий кришкою з гідрозатвором та залиш у теплі на 40 днів. Профільтруй, розлий у підготовлені пляшки, закупор та перенеси вино у темне прохолодне місце на 1,5-2 місяці.

    17. Вино з яблук та лимонів

    Чудове вино з освіжаючим цитрусовим шлейфом.

    Тобі знадобиться: 5 кг яблук, 3 лимони, 2 кг цукру, 1 жменю родзинок, 2 л води.

    Яблука та лимони дрібно наріж, змішай з цукром , родзинками та теплою водою. Накрий тканинною серветкою та постав у тепле місце на 5 днів. Проціди, перелий у чисту сулію і залиш у теплі ще на 4 тижні. Проціди через ватний фільтр, розлий у підготовлені пляшки та перенеси у льох. Вино можна буде куштувати через 1,5 місяці.

    18. Вино з яблук та груші

    Якщо осад з'явиться у готовому вині, тоді просто проціди його ще раз.

    Тобі знадобиться: 3 кг яблук, 3 кг груш, 1 ст. винних дріжджів, 1,5 кг цукрового піску, 3 л води.

    Приготування: Пропусти яблука та груші через м'ясорубку, змішай із дріжджами, цукром та водою. Прикрий марлею та постав у тепло на 3 дні. Проціди, перелий у великі бутлі, закрий кришками з гідрозатвором та залиш у теплому місці на 4-5 тижнів. Проціди молоде вино ще раз, розлий його в чисту тару, закупор і перенеси на 1,5 місяці у льох.

    19. Вино з яблук з мелісою

    Оригінальне домашнє вино, яке не соромно поставити навіть на святковий стіл.

    Тобі знадобиться: 10 кг яблук, 5 гілочок меліси, 3 кг цукру, 1 склянка родзинок, 3 л води.

    Ізюм залий теплою водою і залиш на 3 дні. Яблука натрій на тертці або пропусти через м'ясорубку, додай до них цукор, заготівлю із родзинок і перенеси в тепле місце на 3 дні. Мезгу збери в марлю і відіжми, а сусло – злий з грубого осаду, проціди через подвійний шар марлі і перелий у чисту сулію. Додайте мелісу, закрийте гідрозатвором і залиште на 1,5 місяця в темному приміщенні з температурою 20-25 градусів. Проціди, розлий вино у невеликі пляшки, закупорь і перенеси на 2 місяці у льох.

    20. Вино з яблук зі сливами та корицею

    Вино можна пробувати відразу, але після 2 місяців у підвалі воно стане ще кращим.

    Тобі знадобиться: 5 кг яблук, 2 кг сливи, 3 палички кориці, 2 кг цукру, 1 ст. винних дріжджів, 3 л води.

    Яблука та сливи очисти від кісточок і пропусти через м'ясорубку. Додай цукор, дріжджі та воду, і постав у тепле місце на 2-3 дні. Проціди, перелий у велику сулію, додай корицю і залиш у теплі ще на 40 днів. Профільтруй, розлий вино у підготовлену тару, щільно закрий і прибери на 2 місяці у підвал.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *