ПП паска на Великдень: 10 рецептів, які припадуть до смаку кожному

Навіть така класична випічка, як пасок, з часом адаптується під різні смаки та уподобання. Сьогодні ми хочемо запропонувати приготувати ПП паски – з різними видами борошна та на різних засадах. Бери ці рецепти собі на замітку!

Зміст

  • 1. Пасхальний ПП паска на мигдальному борошні
  • 2. Безглютеновий пасок
  • 3. Пасхальна ПП паска на кокосовій олії
  • 4. Паска на рисовому борошні
  • 5. Пасхальний ПП паска з вівсяними пластівцями
  • 6. Сирна ПП паска на Великдень
  • 7. Пасхальна ПП паска зі сметаною
  • 8. Пасхальна ПП паска з медом
  • 9. Яблучний ПП паска на Великдень
  • 10. Кокосова ПП паска з висівками
  • 1. Пасхальний ПП паска на мигдальному борошні

    У начинку можна додати кокосову стружку або подрібнений шоколад.

    Тобі знадобиться: 120 мл мигдального молока, 1 жменю мигдалю, 3 ст. меду, 180-220 г рисового борошна, 5 ст.л. мигдального борошна, 1 ст.л. родзинок, 3 штуки кураги, 1 щіпка солі, 1,5 ч.л. розпушувача, 3 ст. оливкової олії.

    Приготування: Промий сухофрукти, подрібни курагу та смажений мигдаль. Змішай мед, олію, сіль, розпушувач та мигдальне молоко. Всип мигдальне борошно і поступово додай рисове борошно.

    Консистенція тесту має бути трохи густіша, ніж на оладки. Залиш тісто на 15 хвилин і втрути в нього начинку. Випікай паску 40-50 хвилин|мінути| в духовці при 190 градусах.

    2. Безглютеновий пасок

    Більшість ПП пасок – сирні, але є альтернатива.

    Тобі знадобиться: 150 мл кефіру, 3 яйця, 50 г родзинок, 80 г кукурудзяного борошна, 20 г рисового борошна, 50 г вівсяного борошна, 1 ч.л. розпушувача, 3 ст. еритриту.

    Приготування: Розділи жовтки та білки, і змішай жовтки з кефіром. Окремо змішай усі види борошна з розпушувачем і теж з'єднай із кефіром. Міксером збий білки з еритритом до піків і акуратно лопаткою втрути їх у тісто. Виклади тісто по формах і випікай паски в духовці 20-30 хвилин при 180 градусах.

    Зараз читають:Щавель на зиму: 20 найсмачніших заготовок та рецептів

    3. Пасхальна ПП паска на кокосовій олії

    Дуже незвичайний рецепт, але він точно заслуговує на увагу.

    Тобі знадобиться: 120 г кокосової олії, 100 г кукурудзяного крохмалю, 50 г рисового борошна, 50 г картопляного крохмалю, 100 г кукурудзяного борошна, 70 г коричневого цукру або замінника, 10 г соди, 2 щіпки солі, 5 соєвого білка.

    Змішай всі сухі інгредієнти, крім соди. Додай рослинне молоко, перемішай і додай розтоплену кокосову олію із содою. Знову перемішай, додай горіхи або сухофрукти за бажанням і виклади тісто у формочки. Випікай паски 35-40 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    4. Паска на рисовому борошні

    Для приготування цієї паски найкраще використовувати сир у брикетах.

    Тобі знадобиться: 180 г сиру, 2 яйця, 100 мл кефіру, 40 г рисового борошна, 15 г кукурудзяного крохмалю, 1 ч.л. розпушувача, 70 г цукатів, підсолоджувач.

    Відділи білки від жовтків. Заміси однорідне тісто з жовтків, сиру, кефіру, підсолоджувача та сухих інгредієнтів. Міксером зби білки до піків і акуратно втрути їх у тісто. Втрути цукати, виклади тісто у форми і випікай у духовці 30-40 хвилин при 170 градусах.

    5. Пасхальний ПП паска з вівсяними пластівцями

    Подрібнюй вівсяні пластівці в дрібну крихту, але не зовсім на борошно.

    Тобі знадобиться: 180 г сиру, 50 мл кефіру, 2 яйця, 100 г рисового борошна, 50 г вівсяних пластівців, 35 г кокосової олії, 1,5 ч.л. розпушувача, 0,5 ч.л. соди, цедра 1 апельсина, підсолоджувач, 50 г сухофруктів.

    Зараз читають:20 відмінних рецептів печериць на грилі

    Приготування: Замочіть сухофрукти в гарячій воді на 10 хвилин, обсушіть і наріж. Блендером збий сир, яйця, кефір, розтоплену кокосову олію та підсолоджувач. Всип подрібнені вівсяні пластівці та інші сухі інгредієнти, і перемішай тісто. Додай цедру та сухофрукти. Виклади тісто у форми та випікай пасхальні паски близько 40 хвилин у духовці при 170 градусах.

    6. Сирна ПП паска на Великдень

    Класичний сирний паску, лише менш калорійний і без цукру.

    Тобі знадобиться: 1 яйце, 40 г еритриту, 2 тріски соди, 5 г розпушувача, 140 г рисового, кукурудзяного або цільнозернового борошна, 30 г кукурудзяного крохмалю, 40 г сиру, 125 мл молока, 10 г. апельсинової цедри, 60 г сухофруктів.

    Приготування: Міксером збий яйце з еритритом до піни. Додай молоко, сир, масло, розпушувач і соду, знову збий і втрути промиті сухофрукти. Додай у тісто сухі інгредієнти та розлий його за формами. Випікай паски 40-50 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    7. Пасхальна ПП паска зі сметаною

    Для аромату додай трохи спецій, на кшталт кардамону чи кориці.

    Тобі знадобиться: 150 г рисового борошна, 10 мл оливкової олії, 3 яйця, 180 г сиру, 30 г 10% сметани, замінник цукру, 5 г розпушувача, 1 щіпка солі, 30 г родзинок.

    Приготування: Міксером або блендером збий яйця, сир, сметану, оливкову олію, сіль та замінник цукру до однорідності. Змішай рисове борошно, розпушувач та промиті родзинки. Додай їх у тісто, перемішай і виклади у форму. Випікай паски 40 хвилин|мінути| в духовці при 170 градусах.

    8. Пасхальна ПП паска з медом

    Кількість меду варіюй на власний розсуд.

    Тобі знадобиться: 120 г густого йогурту, 2 яйця, 60 г борошна, 1 ст. меду, 400 г нежирного сиру, 70 г сухофруктів, 0,5 ч.л. розпушувача.

    Зараз читають:Кулінарний хак: заморожуйте білі гриби та насолоджуйтеся ними цілий рік!

    Сухофрукти залий окропом на кілька хвилин, обсуши і подрібни. Змішай до однорідності всі рідкі інгредієнти, потім додай сир, а далі борошно і розпушувач. Втрути в тісто сухофрукти. Випікай паску 45 хвилин у духовці при 180 градусах.

    9. Яблучний ПП паска на Великдень

    За бажання, можеш приготувати його з іншими видами фруктового або овочевого пюре.

    Тобі знадобиться: 60 г яблучного пюре, 2 яйця, 30 г вівсяного борошна, 30 г рисового борошна, 30 г цільнозернового борошна, 20 г родзинок, 15 г кураги, 10 г волоських горіхів, 1 ч.л. розпушувача, 1 г ваніліну, підсолоджувач.

    Приготування: Залий сухофрукти гарячою водою на 10 хвилин, обсуши та подрібни. Відокремили білки від жовтків. Збий жовтки з яблучним пюре, ваніліном та підсолоджувачем. Поступово додай все борошно та розпушувач, а потім втрути сухофрукти та горіхи. Міксером зби білки до стійких піків і теж втрути їх у тісто. Випікай паску близько 30 хвилин у духовці при 180 градусах.

    10. Кокосова ПП паска з висівками

    Ще один оригінальний рецепт паски, який готується простіше простого.

    Тобі знадобиться: 4 яйця, 30 г кокосового борошна, 30 г вівсяних висівок, 3 ст.л. кукурудзяного крохмалю, 1 г солі, замінник цукру, 1 ст. сиропу агави, 120 мл кокосового молока, 1 ч. л. лимонного соку, 0,3 ч. л. розпушувача, 2 краплі ванільного екстракту, 2 ст. родзинок або цукатів.

    Змішай всі сухі інгредієнти. Окремо змішай рідкі інгредієнти, з'єднай обидві маси, втрути в тісто промиті родзинки та залиш його на 15 хвилин. Вилий тісто у форму і випікай пасок 40-45 хвилин у духовці при 180-190 градусах.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *