Декілька баночок яблучного пюре стануть безцінною знахідкою протягом зими. По-перше, це ідеальне рішення, якщо вдома є маленькі діти. По-друге, це готове перекушування та самостійне частування до чаю – дуже зручно. Ділимося 15 найкращими рецептами!
Зміст
1. Яблучне пюре без цукру
Дієтичний і низькокалорійний рецепт для тих, хто віддає перевагу корисним перекушуванням.
Тобі знадобиться: 400 г яблук, 70 мл води, 0,5 ч. л. кориці.
Приготування: Очисти та наріж яблука, залий водою та відвари до м'якості. Перебий їх блендером до однорідності та додай корицю у процесі. Ще раз доведи яблучне пюре до кипіння, розкладіть у стерильні банки і заходьте на зиму.
2. Яблучне пюре на зиму для дітей
Найкраща альтернатива готовому дитячому харчування.
Тобі знадобиться: 2 кг яблук, 200 мл води.
Приготування: Очисти та наріж яблука кубиком, залий водою та протушкуй до м'якості. Перебий їх блендером до однорідності, знову доведи пюре до кипіння та закатай у маленькі стерильні банки.
3. Яблучне пюре із цукром на зиму
Для тих, хто все-таки воліє посолодше.
Тобі знадобиться: 1,5 кг яблук, 150 мл води, 3 ст. цукру, 1 щіпка ваніліну.
Зараз читають:20 рецептів корисних смузі з авокадо
Приготування: Очисти та наріж яблука, залий водою та проварити 10 хвилин. Додай цукор та ванілін, перебий яблучне пюре блендером і провари ще 5-7 хвилин. Закатай його в стерильні банки.
4. Яблучне пюре з лимонною кислотою
Щоб надати заготівлі легку кислинку, а заразом поліпшити її збереження – додамо трохи лимонної кислоти.
Тобі знадобиться: 3 кг яблук, 200 г цукру, 300 мл води, 1 ч.л. лимонної кислоти.
Приготування: Очисти та наріж яблука, залий водою та відвари до м'якості. Додай цукор, зби блендером і провари пюре ще 5-7 хвилин. Додай лимонну кислоту і закатай його в стерильні банки.
5. Яблучне пюре без блендера
Пюре однорідне, яке можна приготувати навіть без блендера.
Тобі знадобиться: 2 кг яблук, 150 г цукру, 200 мл води.
Приготування: Очисти яблука, наріж кубиком, залий водою і проварити 20 хвилин. Перетріть їх через сито. Знову доведи до кипіння, додай у пюре цукор і провари ще 7 хвилин. Закатай у стерильні банки.
6. Яблучне пюре через м'ясорубку
По можливості використовуй для м'ясорубки дрібні ґрати.
Тобі знадобиться: 2 кг яблук, 100 г цукру, 200 мл води.
Приготування: Очисти і наріж яблука, проваріть 20 хвилин і пропустіть через м'ясорубку. Можеш їх пропустити ще 1-2 рази до бажаної консистенції. Доведи яблучне пюре до кипіння, додай цукор, провари ще 10 хвилин і закатай у стерильні банки.
7. Яблучне пюре із вершками
Неповторний вершковий смак, який нікого не залишить байдужим.
Тобі знадобиться: 2 кг яблук, 200 мл 30% вершків, 150 г цукру, 100 мл води.
Приготування: Наріж яблука, залий водою і проварити 20 хвилин. Подрібни їх блендером і провари ще 20 хвилин. Додай вершки і цукор, і ще раз гарненько збий. Провари яблучне пюре останні 15 хвилин і розлий у стерильні банки.
Зараз читають:15 найкращих способів приготувати яблучний крамбл
8. Яблучне пюре «Неженка» зі згущеним молоком
Відмінний варіант для кислих яблук – виходить дуже приємний смак.
Тобі знадобиться: 5 кг яблук, 1 склянка води, 400 г згущеного молока, 1/2 склянки цукру.
Приготування: Очисти та наріж яблука, залий водою та варіть близько 1 години на слабкому вогні, помішуючи. Зби їх блендером або розімні товкачем. Додай цукор і згущене молоко, перемішай і провари пюре ще 5-7 хвилин. Закатай його в стерильні банки.
9. Яблучне пюре на зиму в мультиварці
Єдине, що потрібно зробити з яблуками для пюре – проварити, тому мультиварка теж підходить.
Тобі знадобиться: 4 кг яблук, 150 г цукру, 1-1,5 склянки води, 1 щіпка лимонної кислоти.
Приготування: Очисти і наріж яблука, відправ їх у чашу мультиварки, залий водою і додай щіпку лимонної кислоти. Увімкни на півгодини режим «Гасіння». Подрібніть заготівлю блендером або будь-яким доступним способом, додай цукор і провари пюре ще 8-10 хвилин у режимі «Каша». Закатай яблучне пюре у стерильні банки.
10. Яблучне пюре зі сливами
Відмінне поєднання інгредієнтів для солодкого та ароматного пюре.
Тобі знадобиться: 2 кг яблук, 500 г сливи, 300 г цукру, 1 склянка води.
Приготування: Видалити з яблук серединки, а зі слив – кісточки. Наріж фрукти часточками, залий їх водою і проварити 30-40 хвилин. Подрібніть заготовку блендером або перетріть через сито. Додай цукор, провари пюре ще 5 хвилин і закатай у стерильні банки на зиму.
11. Яблучне пюре без води на зиму
Ідеальне рішення – взяти замість води яблучний сік.
Тобі знадобиться: 3 кг яблук, 300 мл яблучного соку.
Приготування: Очисти і наріж яблука, залий їх яблучним соком і проваріть до м'якості близько півгодини. Перетріть через сито або подрібни блендером. Додай цукор або спеції до смаку, провари яблучне пюре ще хвилину і закатай у стерильні банки.
Зараз читають:20 найкращих рецептів полуниці у власному соку на зиму
12. Яблучне пюре з грушами та молоком
Ще один хороший рецепт яблучного пюре для домашнього дитячого харчування!
Тобі знадобиться: 1,2 кг яблук, 1 кг цукру, 750 г груші, 1,5 л молока.
Приготування: Очисти і дрібно наріж яблука з грушами, додай молоко і цукор, і провари всі 1-1,5 години на мінімальному вогні. Перебий пюре блендером, провари ще 10 хвилин і закатай у стерильні банки.
13. Яблучне пюре блендером на зиму
Цей рецепт трохи заощаджує час, тому що яблука не потрібно дрібно різати.
Тобі знадобиться: 3 кг яблук, 100 мл води, 300 г цукру.
Очисти яблука, подрібни їх в блендері, додай воду і цукор і проварити 20 хвилин після кипіння. Ще раз подрібни блендером за бажанням, і закатай яблучне пюре у стерильні банки.
14. Яблучне пюре з гарбузом на зиму
Пропорції яблук та гарбуза можна змінювати на свій смак.
Тобі знадобиться: 500 г гарбуза, 500 г яблук, 2 ст. цукру, 100мл води.
Приготування: Наріж яблука та гарбуз кубиком, залий водою та відвари до м'якості. Перебий блендером, додай цукор і провари ще 7 хвилин. Закатай пюре у стерильні банки.
15. Яблучне пюре з бананом
Від цього пюре діти будуть особливо захоплені!
Тобі знадобиться: 1 кг яблук, 300 г бананів, 150 мл води, 100 г цукру.
Приготування: Наріж очищені яблука, залий їх водою і протушкуй 20 хвилин до м'якості. Додай очищені та нарізані банани, протушкуй ще 5 хвилин і додай цукор. Знову протушкуй всі 5 хвилин, перебий блендером, доведи до повторного кипіння і закатай пюре в стерильні банки.
Джерело: dietcenter.com.ua