На перший погляд може здатися, що млинці – це дуже далеке від правильного харчування. Але навіть тут є досить різноманітних варіантів, з яких можна вибрати рецепт до душі. І найкращі з них ми вже зібрали у цій добірці спеціально для тебе!
Зміст
1. ПХ млинці на кокосовому молоці та рисовому борошні
Один з найпопулярніших та універсальних рецептів.
Тобі знадобиться: 2 яйця, 200 мл кокосового молока, 200 мл води, замінник цукру, 1,5 ст. кокосової олії, 200 г рисового борошна, 5 г розпушувача.
Приготування: Віночком збий яйця із замінником цукру за смаком. Влий воду і кокосове молоко, перемішай і потім поступово додай рисове борошно з розпушувачем. Залиш тісто на 10 хвилин, влий ложку кокосової олії і обсмаж тонкі млинці на злегка змащеній сковороді, що залишилося маслом, з двох сторін.
2. Гречані ПХ млинці
Такі млинці не надто підходять для загортання начинки, зате – смачні з медом або іншими добавками.
Тобі знадобиться: 100 г гречаного борошна, 200 мл молока, 0,5 ч.л. соди, 3 ст. рослинної олії, 1 яйце, підсолоджувач, сіль.
Приготування: Змішай сухі інгредієнти, влий молоко, додай яйце і вимішай тісто віночком до однорідності. Обсмажте тонкі млинці на сухій сковороді з двох сторін.
3. ПХ млинці без яєць
Як підсолоджувач тут краще використовувати рідку стевію.
Тобі знадобиться: 250 г рисового борошна, по 0,5 ч.л. солі та соди, 2 г ваніліну, 500 мл води, 3 ст.л. олії, підсолоджувач.
Зараз читають:20 найсмачніших рецептів тарталеток із сирним сиром
Приготування: Змішай воду, олію, підсолоджувач та сіль. Додай рисове борошно, соду та ванілін, і віночком перемішай однорідне тісто. Випікайте тонкі млинці на сковороді з двох сторін до рум’яності.
4. Сирні ПХ млинці
Залежно від кількості підсолоджувача, млинці можна зробити солодкими чи ні.
Тобі знадобиться: 100 г сиру, 400 мл молока, 100 мл окропу, 2 яйця, 25 г кукурудзяного крохмалю, 130 г рисового борошна, 3 ст.л. кокосової олії, 0,3 ч.л. соди, підсолоджувач та сіль.
Приготування: У блендері збий сир, яйця, сіль та підсолоджувач. Додай молоко, соду та крохмаль, перемішай і поступово додай рисове борошно. Після чого влий окріп і в кінці – кокосове масло. Жар сирні млинці так само, як звичайні тонкі.
5. Вівсяні ПХ млинці
Виходять ще й дуже ситними через вівсяне борошно!
Тобі знадобиться: 250 мл молока, 100 г вівсяного борошна, 2 яйця, 2 ст. оливкової олії, сіль, підсолоджувач.
Приготування: Віночком зби молоко і яйця, поступово додай вівсяне борошно і сіль. Перемішайте до однорідності і залиште тісто на 10 хвилин. Влий оливкову олію і за потреби – трохи води. Обсмаж тонкі млинці з двох сторін, як завжди.
6. Шпинатні ПХ млинці
Вони дуже добре загортати оригінальну начинку, на зразок лосося.
Тобі знадобиться: 30 г замороженого шпинату, 30 г сиру сиру, 2 яйця, 5 г псиллиума, 1 ч.л. олії, сіль.
Приготування: Зби всі інгредієнти блендером і дай тесту відпочити близько 5-7 хвилин. Додай води, якщо воно вийшло дуже густе. Випікай млинці на змащеній маслом сковороді з двох сторін.
7. ПХ млинці на кукурудзяному борошні
Якщо хочеш – додай трохи цукру чи підсолоджувача до смаку.
Тобі знадобиться: 1/2 склянки кукурудзяного борошна, 2 яйця, 1 склянка молока, 2 ст. олії, сіль.
Приготування: Збий віночком яйця з молоком та сіллю. Поступово втрути кукурудзяне борошно, а в кінці – олію. Випікай млинці на змащеній маслом сковороді з двох сторін до рум’яності.
Зараз читають:12 незрівнянних салатів з огірків та моркви на зиму.
8. ПХ млинці із зеленої гречки
Повністю веганський та безглютеновий ПХ рецепт млинців без молока та яєць.
Тобі знадобиться: 200 мл рослинного молока, 2 склянки зеленої гречки, 4 ст. рисового борошна, 1 ч.л. соди, замінник цукру.
Приготування: Заздалегідь замочи промиту зелену гречку на ніч і потім збий її в блендері з іншими інгредієнтами. Вийде стандартне досить рідке тісто. Обсмажте млинці з двох сторін до рум’яності на сухій сковороді.
9. Кабачкові ПХ млинці
Подавай готові млинці зі сметаною та зеленню – буде дуже смачно.
Тобі знадобиться: 300 г кабачків, 2 яйця, 150 мл молока, 3-4 ст. цільнозернового борошна, 0,5 ч.л. розпушувача, 3 гілочки зелені, спеції, 1 ст. рослинного масла.
Приготування: Натрій кабачки на тертці, злегка відіжми і зби їх в блендері з яйцями і молоком. Додай сухі просіяні інгредієнти, рубану зелень і в кінці – масло. Обсмажити тонкі млинці на змащеній маслом сковороді з двох сторін на середньому вогні.
10. Заварні ПХ млинці на кефірі
Щоб у млинцях було якнайменше калорій, бери знежирений кефір.
Тобі знадобиться: 100 г цільнозернового борошна, 300 мл кефіру, 50 мл окропу, 2 яйця, 1 ч.л. розпушувача, 2 щіпки ваніліну, замінник цукру.
За допомогою віночка збий яйця з цукром та ваніліном. Змішай кефір з розпушувачем і з’єднай обидві маси. Влий окріп, помішуючи. Поступово додай муку|борошно|, залиши тісто на півгодини і знову перемішай. Жар млинці так само, як звичайні.
11. Горіхові ПХ млинці
Дуже незвичайний смак за всієї простоти приготування.
Тобі знадобиться: 200 мл горіхового молока, 2 яйця, замінник цукру, 1 ч.л. розпушувача, 65 г цільнозернового борошна, 30 г волоських горіхів, 1 ст.л. рослинного масла.
Приготування: Подрібни волоські горіхи в борошно. Змішай сухі інгредієнти та окремо зби віночком яйця з молоком. З’єднай обидві маси та перемішай однорідне тісто. В кінці додай олію та смажу млинці на злегка змащеній олією сковороді з двох сторін.
Зараз читають:20 найсмачніших рецептів компоту з вишні
12. Шоколадні ПХ млинці
Такі млинці чудово поєднуються з вершковим сиром, фруктами та ягодами.
Тобі знадобиться: 2 яйця, 80 г вівсяних пластівців, 5 г розпушувача, 10 г какао, 40 мл йогурту або сметани.
Приготування: Подрібни вівсяні пластівці в блендері. Збий разом всі інгредієнти до однорідності та обсмаж млинці на розігрітій антипригарній сковороді приблизно по 1-2 хвилини з кожного боку.
13. Бананові ПХ млинці
Замість звичайного молока можна використовувати будь-яке рослинне.
Тобі знадобиться: 2 банани, 2 яйця, 300 мл молока, 130 г рисового борошна, 1 ст.л. олії, сіль.
Приготування: У блендері збий банани з яйцями. Додай решту інгредієнтів, перемішай тісто до однорідності і обсмажте млинці на розігрітій сковороді звичайним способом.
14. ПХ млинці з медом
Молоко для цього рецепту потрібно взяти трохи тепле, щоб мед розчинився.
Тобі знадобиться: 100 г цільнозернового борошна, 2 ст.л. меду, 0,5 ст. кукурудзяного крохмалю, 1 яйце, 300 мл молока, 5 г кокосової олії, сіль.
Приготування: Змішай молоко, яйце, мед та сіль. Додай сухі інгредієнти та залиште тісто на 15 хвилин. Додай розтоплену кокосову олію та смажу млинці з двох сторін до рум’яності.
15. Кето-млинці на мигдальному борошні
Гарні не тільки на дієті, а й просто – коли захочеться чогось новенького.
Тобі знадобиться: 10 г топленого вершкового масла, 2 яйця, 3 г псиллиума, 1 г солі, 5 г еритролу, 60 мл вершків жирністю 20%, 10 г мигдального борошна, 1 щіпка ваніліну.
Приготування: Збий блендером яйця, вершки, ванілін, підсолоджувач та сіль. Додай мигдальне борошно та псилліум, перемішай і залиште тісто на 5 хвилин. Обсмаж тонкі млинці на топленій олії з двох боків до рум’яності.
Джерело: dietcenter.com.ua