Жодне магазинне тістечко не зрівняється з домашнім пирогом. Тим більше, що варіантів так багато, що можна не повторюватись місяцями. Наприклад, сьогодні пропонуємо тобі приготувати пиріг на молоці. Ділимося 15 не лише смачними, а й доступними рецептами!
Зміст
1. Пиріг на молоці нашвидкуруч
За бажанням залів його розтопленим шоколадом або будь-якою шоколадною глазур'ю.
Тобі знадобиться: 200 г борошна, 35 г какао, 1 щіпка ваніліну, 180 г цукру, 10 г розпушувача, 250 мл молока, 75 мл олії, 0,5 ч.л. солі.
Приготування: Змішай всі сухі інгредієнти, влий молоко з олією і вимішай тісто. За бажанням додай горіхи або сухофрукти. Перелий тісто у форму та випікай пиріг 45 хвилин у духовці при 170 градусах.
2. Лимонний пиріг на молоці
Як не дивно, молоко чудово поєднується з цитрусовими. А готовий пиріг просто тане у роті!
Тобі знадобиться: 150 г вершкового масла|мастила|, 130 г цукру, 3 яйця, 150 г борошна, 0,5 ч.л. розпушувача, 50 мл молока, 20 мл лимонного соку, цедра 1 лимона.
Приготування: Зби м'яке вершкове масло з яйцями та цукром. Додай борошно з розпушувачем та перемішай. А потім додай молоко, лимонний сік та цедру, і перемішай ще раз. Виклади тісто у форму і випікай пиріг 40 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
3. Банановий пиріг на молоці
Такий простий, що, напевно, вийде, навіть якщо випічка – твоя слабка сторона.
Тобі знадобиться: 80 г вершкового масла|мастила|, 3 банани, 2 яйця, 100 мл молока, 0,5 ч.л. соди, 1 склянка цукру, 1,5 склянки борошна.
Приготування: Збий банани, олію, яйця та цукор до однорідності. Додай борошно з содою і потім влий молоко. Випікай пиріг півгодини у духовці при 200 градусах.
Зараз читають:20 простих рецептів соку з абрикосів на зиму
4. Пиріг з ягодами на молоці
Підійдуть будь-які свіжі або заморожені ягоди на твій смак.
Тобі знадобиться: 180 г цукру, 100 мл молока, 2 яйця, 250 г борошна, 1,5 ч.л. розпушувача, 1 щіпка ваніліну, 4 ст.л. рослинної олії, 1-2 жмені ягід.
Приготування: Змішай сухі інгредієнти та додай до них олію та половину молока. Молоко, що залишилося, збий з яйцями, і теж вилий туди ж. Наприкінці втрути в тісто ягоди, вилий його у форму і випікай пиріг 40-45 хвилин при 180 градусах у духовці.
5. Пиріг із грушею на молоці
Якщо вдома немає духовки, то цей рецепт стане справжнім порятунком, коли захочеться випічки.
Тобі знадобиться: 70 мл молока, 2 яйця, 220 г борошна, 70 г цукру, 1 ч.л. соди, 1 ч. л. оцту, 50 мл олії, 2 груші.
Приготування: Збийте яйця з цукром, додай молоко з маслом і знову збийте. Додай борошно, що просіює, перемішай тісто і влий гашену оцтом соду. Змасти сковорідку олію та виклади дрібно нарізані груші. Залий їх тестом та готуй пиріг близько 20 хвилин під кришкою на мінімальному вогні. Після чого переверни його та готуй ще 5-7 хвилин.
6. Пиріг на молоці з чорносливом у мультиварці
Чашу мультиварки радимо змастити олією, щоб нічого не прилипло.
Тобі знадобиться: 150 г борошна, 150 г вершкового масла|мастила|, 120 г цукру, 3 ст.л. борошна, 3 яйця, 3 ст. молока, 1 ч. л. розпушувача, 30 г ізюму, 70 г чорносливу.
Збий блендером м'яке вершкове масло з цукром. Додай яйця з молоком і знову збий. Додай борошно, що просіює, какао і розпушувач, і вимішай тісто. Родзинки та чорнослив залий окропом на 10 хвилин, обсуши і наріж чорнослив. Втрути все в тісто, викладіть його в чашу мультиварки і включіть режим «Випічка» на 45 хвилин.
7. Пиріг з гарбузом на молоці
Для цього рецепту потрібно гарбузове пюре, так що приготуй його заздалегідь, щоб воно охололо.
Тобі знадобиться: 170 г гарбузового пюре, 220 мл молока, 200 г цукру, 75 мл олії, 250 г борошна, 15 г розпушувача, спеції.
Зараз читають:15 простих рецептів смарагдового варення з аґрусу
Приготування: Збий гарбуз з молоком, цукром та спеціями. Додай олію і знову збий. Додати борошно з розпушувачем, перемішати тісто і випікати пиріг в духовці 40 хвилин при 180 градусах.
8. Шоколадний пиріг на молоці
Самий шоколадний із усіх можливих домашніх пирогів.
Тобі знадобиться: 2 яйця, 200 г цукру, 200 мл молока, 70 мл олії, 125 г борошна, 2 ст.л. какао, 70 г шоколаду, 1 ст. розпушувача.
Приготування: Збийте яйця з цукром і молоком. Додай олію та перемішай тісто. Додай просіяні сухі інгредієнти, знову перемішай і всип рубаний шоколад. Випікай пиріг 30 хвилин|мінути| в духовці при 190 градусах.
9. Горіховий пиріг на молоці
У рецепті використовуються волоські горіхи, але можеш узяти й інші до смаку.
Тобі знадобиться: 150 г цукру, 125 мл молока, 120 г борошна, 100 г вершкового масла, 100 г волоських горіхів, 2 яйця, 5 г розпушувача.
Збий яйця з цукром і додай розтоплену олію. Потім додай молоко і знову перемішай. Довільно подрібни смажені горіхи і змішай все з борошном, що просіює, і розпушувачем. З'єднай обидві суміші, вимішай тісто, вилий його у форму і випікай пиріг близько 40 хвилин при 180 градусах.
10. Пісний пиріг на кокосовому молоці
За бажанням додай у пиріг трохи какао або лимонної цедри.
Тобі знадобиться: 400 мл кокосового молока, 260 г борошна, 140 г цукру, 12 г розпушувача, 30 г кокосової стружки.
Змішай всі сухі інгредієнти. Поступово влий тепле кокосове молоко і перемішай тісто. Вилий його у форму і випікай пиріг 30-40 хвилин у духовці при 180 градусах.
11. Пиріг із манкою на молоці
Молочний манник – не лише смачний десерт, а й цілком собі повноцінний солодкий сніданок.
Тобі знадобиться: 1 склянка молока, 1 склянка манки, 2 ст. апельсинової цедри, 1 склянка цукру, 1 склянка борошна, 1 ч.л. розпушувача, 3 яйця.
Залий манку теплим молоком і залиш на півгодини. Вбий яйця, додай цукор і зби все міксером. Втрути в тісто цедру, борошно та розпушувач. Вилий його у форму і випікай манник 45 хвилин у духовці при 180 градусах.
12. Пиріг з рисовим борошном на молоці
Прекрасний яблучний пиріг у найкращих традиціях ПП рецептів.
Зараз читають:15 відмінних рецептів маринованого часнику на зиму
Тобі знадобиться: 5 яєць, 100 г рисового борошна, 50 г вівсяного борошна, 150 мл молока, 0,5 ч.л. розпушувача, 3 яблука, підсолоджувач.
Приготування: Розділи жовтки та білки. Змішай жовтки з обома видами борошна, розпушувачем, молоком і підсолоджувачем до однорідності. Зби білки до стійких піків і втрути їх у тісто лопаткою. Додай у тісто нарізані яблука, виклади його у форму і випікай пиріг у духовці 45-50 хвилин при 180 градусах.
13. Пиріг із капустою на молоці
Швидкий заливний пиріг, який вимагає мінімум зусиль і виходить надзвичайно смачним.
Тобі знадобиться: 400 г капусти, 1/2 цибулини, 1/2 моркви, 90 мл олії, 2 яйця, 250 мл молока, 250 г борошна, 1,5 ч.л. розпушувача, спеції.
Приготування: Тонко нашаткуй капусту, подрібни цибулю і моркву, і протушкуй всі місці на сковороді 10-15 хвилин. Приправ начинку на смак і дай їй повністю охолонути.
Збий віночком молоко, яйце і масло, додай борошно, що просіює, з розпушувачем і перемішай тісто. Вили половину тесту у форму, виклади начинку і залий її другою половиною тесту. Відправ пиріг у духовку на 35-40 хвилин при 180 градусах.
14. М'ясний пиріг на молоці
Для такого пирога підійде будь-який фарш на твій розсуд.
Тобі знадобиться: 300 г м'ясного фаршу, 1 цибулина, 1 морква, 1 склянка молока, 10 ст. борошна, 2 яйця, 4 ст. олії, 1 ч.л. розпушувача, спеції.
Приготування: Дрібно наріж цибулю та моркву, злегка обсмаж і додай до них фарш. Жар начинку до готовності, приправ і дай їй охолонути. Змішай молоко, яйця та олію, і додай просіяне борошно з розпушувачем. Вили половину тесту у форму, виклади фарш і зали тестом. Відправ пиріг на 40 хвилин у духовку при 180 градусах.
15. Сирний пиріг на молоці
Залежно від того, які текстури ти віддаєш перевагу, залиш сир зернистим або перебий його блендером.
Тобі знадобиться: 2 яйця, 300 г сиру, 3 ст. манки, 3 ст. цукру, 1/2 склянки молока.
Розітри сир з яйцями і цукром. Додай молоко з манкою, добре все перемішай і вилий тісто у форму. Випікай пиріг 40 хвилин|мінути| при 190 градусах в духовці.
Джерело: dietcenter.com.ua