Патисони на зиму без стерилізації: 10 оригінальних та смачних рецептів

Заготівлі без стерилізації готуються в рази швидше та зручніше. Але це спрацює далеко не завжди – важливо, щоб у складі було достатньо кислоти або цукру. Ділимося 10 найсмачнішими рецептами патисонів на зиму без стерилізації, з якими впорається кожна господиня!

Зміст

  • 1. Патисони на зиму цілком
  • 2. Мариновані патисони на зиму без стерилізації
  • 3. Патисони з лимонною кислотою без стерилізації
  • 4. Ікра з патисонів на зиму без стерилізації
  • 5. Патисони як гриби без стерилізації
  • 6. Мариновані патисони з оцтовою есенцією на зиму
  • 7. Салат із патисонів з овочами на зиму без стерилізації
  • 8. Патисони з помідорами на зиму без стерилізації
  • 9. Патисони з болгарським перцем без стерилізації
  • 10. Патисони з морквою на зиму без стерилізації
  • 1. Патисони на зиму цілком

    Використовуй дрібні патисони та досить широкі банки.

    Тобі знадобиться: 1,2 кг патисонів, 2 зубчики часнику, 2 парасольки кропу, 4 ст.л. оцту. 2 ст. солі, 2 ст. цукру, 1л води.

    Приготування: Проварити патисони 5 хвилин у киплячій воді. Виклади кріп, часник та патисони у стерилізовані банки. Закип'яти чисту воду із сіллю, цукром та оцтом. Залий нею патисони і заходи на зиму. Якщо маринаду не вистачило, тоді часто трохи відвару від варіння патисонів.

    2. Мариновані патисони на зиму без стерилізації

    Підійдуть овочі будь-якого розміру, жовті чи зелені.

    Тобі знадобиться: 3 кг патисонів, 2 листи хрону, 1 жменю листя смородини, 4 лаврові листи, 8 парасольок кропу, 4 зубчики часнику, 2 ч.л. насіння гірчиці, 100 мл оцту, 4 ст. солі, 2 ст. цукру, 8 горошин запашного перцю, 12 горошин чорного перцю.

    Приготування: Крупно наріж патисони. Розклади патисони, часник, листя, кріп та насіння гірчиці у чисті сухі банки. Залий їх окропом до верху, накрий кришками і залиш на 15 хвилин, а потім злий цю воду. Закип'яти таку ж кількість чистої води для маринаду. Всип у неї сіль, цукор і перець горошком. Проварити 2 хвилини, влий оцет і знову доведи до кипіння. Залий патисони готовим маринадом і заходь на зиму.

    Зараз читають:15 пирогів із суницею, які хочеться готувати цілий рік

    3. Патисони з лимонною кислотою без стерилізації

    Лимонна кислота – відмінна альтернатива оцту як консервант для заготівель.

    Тобі знадобиться: 600 г патисонів, 6 зубчиків часнику, 2 парасольки кропу, 2 листи смородини, 4 листи вишні, 2 лаврові листи, 1 ч.л. лимонної кислоти, 1 ст. солі, 2 ст. цукру, 1л води.

    Приготування: Крупно наріжте патисони і розкладіть їх з усіма добавками в чисті сухі банки. Залий окропом на 5 хвилин, а потім злий і знову закип'ятити. Знов залий патисони на 5 хвилин і знову злий. Додай сіль, цукор та лимонну кислоту в цю воду. Знову доведи її до кипіння, залий патисони маринадом і закатай на зиму.

    4. Ікра з патисонів на зиму без стерилізації

    На смак схожа на класичну кабачкову. Відмінний варіант для різноманітності!

    Тобі знадобиться: 1 кг патисонів, 150 г цибулі, 200 г помідорів, 100 г моркви, 25 г кореня селери, 1 корінь петрушки, 20 г часнику, 10 г зелені петрушки, 80 мл рослинної олії, 30-40 мл. солі, 0,5 ч. л. цукру, спеції.

    Приготування: Очисти та наріж патисони кубиком, обсмаж їх у маслі до рум'яності. Окремо обсмаж подрібнену цибулю з морквою. Виклади до них патисони та помідори, посоли, всип цукор і протушкуй всі разом близько 30 хвилин.

    Додай подрібнений часник, коріння та спеції, та туші заготівлю ще 15 хвилин. Блендером подрібни ікру до однорідності, додай подрібнену петрушку з оцтом, знову доведи до кипіння і закатай у стерилізовані банки.

    5. Патисони як гриби без стерилізації

    Для цього рецепту обов'язково потрібні молоді патисони з тонкою шкіркою.

    Тобі знадобиться: 1 кг патисонів, 1 пучок петрушки, 2 парасольки кропу, 4 зубчики часнику, 2 бутони гвоздики, 1/3 перцю чилі, 2 лаврові листи, 1 ч.л. перцю горошком, 2 ст.л. оцту, 2 ст.л. цукру, 2 ч. л. солі.

    Зараз читають:25 легких начинок з капустою для пиріжків

    Приготування: Наріж патисони часточками. Виклади патисони та всі добавки в чисті сухі банки. Зали окропом, накрий кришками і залиш на 15 хвилин.

    Після чого злий воду і залий патисони чистим окропом. Залиш ще на 5 хвилин і знову злий. Закип'яти таку ж кількість чистої води із сіллю та цукром. Залий оцет в банки і далі влий розсіл, що вийшов. Захід на зиму.

    6. Мариновані патисони з оцтовою есенцією на зиму

    Головна перевага оцтової есенції або кислоти в тому, що її потрібно набагато менше.

    Тобі знадобиться: 4 великі патисони, 2 гострі червоні перці, 1 головка часнику, 2 парасольки кропу, 1 ч.л. чорного перцю горошком, 1 ч. л. оцтової есенції, 4 ст. цукру, 4 ст. солі, 2 л води.

    Приготування: Крупно наріж патисони та гострий перець, розбери часник на зубчики. Розклади їх з горошком і кропом у стерилізовані банки, залий окропом і залиш на півгодини під кришками. Після чого злий цю воду, всип у неї сіль і цукор, знову закип'яті і залий патисони. Влий по 0,5 ч.л. оцтової есенції в кожну банку і закатай кришками.

    7. Салат із патисонів з овочами на зиму без стерилізації

    Такий смачний, що неможливо відірватися. Просто пальчики оближеш!

    Тобі знадобиться: 1,5 кг патисонів, 2 помідори, 2 болгарські перці, 3 моркви, 2 цибулини, 4 зубчики часнику, 1 пучок зелені, 1 ч.л. оцтової есенції, сіль, спеції.

    Приготування: Дрібно наріж всі овочі та нарубай часник із зеленню. Обсмаж цибулю до прозорості, виклади до неї патисони і смажу ще кілька хвилин. Наприкінці готування додай часник та зелень зі спеціями.

    Окремо протушкуй нарізану моркву з болгарським перцем, виклади туди помідори, присоли та туші до м'якості. З'єднай овочі, перемішай і влий оцтову кислоту. Протушкуй салат ще 5 хвилин і закатай його в стерилізовані банки.

    Зараз читають:15 найкращих рецептів з гарбуза на сковороді

    8. Патисони з помідорами на зиму без стерилізації

    Вибирай невеликі помідори, на кшталт коктейльних чи чері.

    Тобі знадобиться: 600 г патисонів, 600 г помідорів, 1 головка часнику, 3 парасольки кропу, 4 бутони гвоздики, 10 горошин запашного перцю, 4 ст.л. оцту, 4 ст.л. цукру, 2 ст. солі.

    Приготування: Наріж патисони середніми шматочками, а дрібні – можеш залишити цілком. Розклади патисони, часник, кріп, спеції та помідори в чисті сухі банки. Залий окропом і залиш на 15 хвилин. Після чого злий цю воду і повторно закип'ятити її із сіллю та цукром. Влий оцет, залий овочі приготованим маринадом і заходь на зиму.

    9. Патисони з болгарським перцем без стерилізації

    Ще один простий у приготуванні та універсальний салат на зиму!

    Тобі знадобиться: 1 кг патисонів, 300 г болгарського перцю, 100 г цибулі, 50 мл олії, 50 мл оцту, 0,5 ст.л. солі, 0,5 ст. цукру, спеції.

    Приготування: Довільно наріж овочі. Змішай всі інгредієнти з рецепту, окрім оцту, та залиш на півгодини. Після чого доведи заготовку до кипіння і проварити 15 хвилин. За 2 хвилини до кінця готування – влий оцет. Закатай салат у стерилізовані банки.

    10. Патисони з морквою на зиму без стерилізації

    Буде ще смачнішим, якщо додати сюди спеції для корейської моркви.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг патисонів, 500 г моркви, 250 г цибулі, 40 г часнику, 50-60 мл олії, 1/2 склянки оцту, 1/2 склянки цукру, 1 ст.л. солі, спеції.

    Приготування: Наріж патисони кубиком, натрій моркву на корейській тертці і подрібни цибулю з часником. Змішай всі інгредієнти з рецепту та залиш заготівлю на 2-3 години. Після чого доведи все до кипіння і проварити 10 хвилин. Закатай салат у стерилізовані банки.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *