20 простих рецептів варення-п’ятихвилинки з червоної смородини

Улюблене домашнє варення готується набагато простіше, ніж може здатися на перший погляд. Особливо з технологією п'ятихвилинки, для якої не потрібно нічого, крім запасу часу. На цей раз пропонуємо приготувати варення-п'ятихвилинку з червоної смородини. Розповідаємо 20 легких рецептів!

Зміст

  • 1. Желейне варення-п'ятихвилинка з червоної смородини
  • 2. Швидке варення-п'ятихвилинка з червоної смородини
  • 3. Варення-п'ятихвилинка з червоної смородини з гілочками
  • 4. Варення-п'ятихвилинка з червоної смородини та апельсинів
  • 5. Варення-п'ятихвилинка з червоної смородини та бананів
  • 6. Варення-п'ятихвилинка з червоної смородини та малини
  • 7. Варення-п'ятихвилинка з червоної смородини з желатином
  • 8. Варення-п'ятихвилинка з білої та червоної смородини
  • 9. Варення-п'ятихвилинка з червоної та чорної смородини
  • 10. Варення-п'ятихвилинка з червоної смородини та яблук
  • 11. Варення-п'ятихвилинка з червоної смородини та аґрусу
  • 12. Варення-п'ятихвилинка з червоної смородини та вишні
  • 13. Варення-п'ятихвилинка з червоної смородини та груші
  • 14. Варення-п'ятихвилинка з червоної смородини та суниці
  • 15. Варення-п'ятихвилинка з червоної смородини без цукру
  • 16. Варення-п'ятихвилинка з червоної смородини з родзинками
  • 17. Варення-п'ятихвилинка з червоної смородини та ірги
  • 18. Варення-п'ятихвилинка з червоної смородини з імбиром
  • 19. Варення-п'ятихвилинка з червоної смородини та чорниці
  • 20. Варення-п'ятихвилинка з червоної смородини та кабачків
  • 1. Желейне варення-п'ятихвилинка з червоної смородини

    Те саме домашнє желе, яке так любили готувати мами та бабусі.

    Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 1 кг цукру.

    Приготування: Обірви смородину з гілочок, засип цукром і залиш на ніч. Подрібніть блендером і перетріть через сито. Доведи заготовку до кипіння, проварити 5 хвилин і дай охолонути. Повторіть попередній крок. Проварити варення ще 5 хвилин і закатай у стерильні банки.

    2. Швидке варення-п'ятихвилинка з червоної смородини

    Варення за цим рецептом потрібно варити лише один раз.

    Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 600 г цукру, 200 мл води.

    Приготування: Обірви смородину з гілочок. Закип'ятити воду з цукром і проварити до розчинення. Відправ смородину в цей сироп і знову доведи до кипіння. Провари варення 5 хвилин і розлий по стерильним банкам.

    3. Варення-п'ятихвилинка з червоної смородини з гілочками

    Щоб не витрачати час і не обривати ягоди вручну, є рішення.

    Тобі знадобиться: 1 кг порічки з гілочками, 1 кг цукру, 500 мл води.

    Приготування: Промий та обсуши смородину. Звари сироп з води та цукру, опусти в нього ягоди, знову доведи до кипіння і проварити 5 хвилин. Перетрій все через сито, знову доведи до кипіння і провари ще 5 хвилин. Закатай варення у стерильні банки.

    4. Варення-п'ятихвилинка з червоної смородини та апельсинів

    Апельсини тут не лише для аромату, а й для яскравого смаку цитрусів.

    Зараз читають:Варення-п'ятихвилинка з полуниці – 20 простих рецептів приготування

    Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 1 кг апельсинів, 1 кг цукру.

    Приготування: Перебери червону смородину, вимий апельсини і наріж їх зі шкіркою. Пропусти все через м'ясорубку, додай цукор, доведи до кипіння і проварити 5 хвилин. Закатай варення у стерильні банки.

    5. Варення-п'ятихвилинка з червоної смородини та бананів

    Оригінальна заготівля для аматорів гастрономічних експериментів.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг смородини, 600 г цукру, 4 банани.

    Приготування: Відіжміть смородини сік будь-яким зручним способом. Подрібни банани в блендері, змішай усі інгредієнти з цукром і доведи до кипіння. Проварити варення 5 хвилин, зніміть з плити на 2 години, проваріть ще 5 хвилин і знову зніміть з плити на 2 години. Знову провари варення 5 хвилин і відразу закатай його в стерильні банки.

    6. Варення-п'ятихвилинка з червоної смородини та малини

    Обидві ягоди дуже делікатні, тому варення вариться досить швидко.

    Тобі знадобиться: 700 г смородини, 500 г малини, 1 кг цукру.

    Приготування: Обірви смородину з гілочок, перебери малину, засип все цукром і залиш на ніч. Злегка розімні товкачем, доведи до кипіння і проварити 5 хвилин. Закатай варення у стерильні банки.

    7. Варення-п'ятихвилинка з червоної смородини з желатином

    Плюс желатину в тому, що для загусання таке варення більше не потрібно довго чи багаторазово варити.

    Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 700 г цукру, 100 мл води, 20 г желатину.

    Обірві смородину з гілочок, подрібни блендером, змішай з цукром і залиш на півгодини. Розведи желатин у воді за інструкцією. Закип'яти смородину, проварити 5 хвилин і зняти з вогню. Додай желатин, перемішай і закатай варення у стерильні банки.

    8. Варення-п'ятихвилинка з білої та червоної смородини

    Обидві ягоди рекомендуємо відразу обірвати з гілочок – так набагато зручніше.

    Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 1 кг білої смородини, 1 лимон, 1,4 кг цукру.

    Приготування: Пропусти через м'ясорубку смородину і ошпарений окропом лимон. Додай цукор, перемішайте і доведіть заготовку до кипіння. Проварити 5 хвилин, зніми на 1 годину з вогню, провари ще 5 хвилин і закатай у стерильні банки.

    9. Варення-п'ятихвилинка з червоної та чорної смородини

    Безпрограшне поєднання, перед яким просто неможливо встояти.

    Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 500 г чорної смородини, 1 кг цукру, 4 гілочки м'яти.

    Приготування: Засип обидві смородини цукром і залиш на ніч. Доведи до кипіння, проварити 5 хвилин і дай охолонути. Повторіть попередній крок. Додай цілі гілочки м'яти, провари варення ще 5 хвилин, видали м'яту і розлить заготовку по стерильним банкам.

    Зараз читають:15 відмінних рецептів тарталеток з тунцем

    10. Варення-п'ятихвилинка з червоної смородини та яблук

    Регулюй кількість цукру залежно від сорту та кислоти яблук.

    Тобі знадобиться: 700 г смородини, 1 кг яблук, 600 г цукру.

    Обірви червону смородину з гілочок, засип цукром і залиш на пару годин. Очисти і довільно наріж яблука, додай їх до смородини і доведи до кипіння. Проварити 5 хвилин, зніми з вогню і дай охолонути. Потім повтори цей крок ще раз. І знову проварити 5 хвилин, а потім закатай варення в стерильні банки.

    11. Варення-п'ятихвилинка з червоної смородини та аґрусу

    Для цього рецепту краще підходить рожевий аґрус.

    Тобі знадобиться: 1 кг червоної смородини, 1 кг аґрусу, 1 кг цукру.

    Приготування: Оберви смородину з гілочок, зріж з аґрусу хвостики та розімні ягоди товкачем. Додай цукор і залиш на пару годин або на ніч. Доведи варення до кипіння, проварити 5 хвилин і дай охолонути. І ще раз. Після третього варіння закатай гаряче варення по стерильним банкам.

    12. Варення-п'ятихвилинка з червоної смородини та вишні

    Дуже оригінальний варіант із трохи іншою технологією приготування.

    Тобі знадобиться: 700 г смородини, 1 кг вишні, 1 кг цукру, 1 склянка води.

    Приготування: Обірви смородину з гілочок, пропусти через м'ясорубку, додай воду і проварити 5 хвилин. Видалити з вишні кісточки, змішай її з цукром і теж провари 5 хвилин. З'єднай обидві маси, проварити ще 5 хвилин і закатай варення в стерильні банки.

    13. Варення-п'ятихвилинка з червоної смородини та груші

    Ще одна цікава особливість цього варення – прянощі!

    Тобі знадобиться: 1 кг червоної смородини, 2 кг груші, 1 лимон, 3 бутони гвоздики, 1 кг цукру, 50 мл води, 1 паличка кориці, 2 зірочки бадьяна.

    Приготування: Очисти та наріж груші, додай воду та половину цукру, та провари їх 5 хвилин. Обірви смородину з гілочок, додай цукор, що залишився, і теж провари 5 хвилин. Змішай все разом і проварити ще 5 хвилин. Дай варенню охолонути, додай спеції та нарізаний лимон, проварити 5 хвилин і закатай у стерильні банки.

    14. Варення-п'ятихвилинка з червоної смородини та суниці

    Якщо суниця дуже солодка, то цукру можна взяти менше.

    Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 700 г суниці, 1 кг цукру.

    Приготування: Обірві смородину з гілочок, у суниці видали хвостики та засип ягоди цукром. Залиш їх на пару годин або на ніч. Доведи варення до кипіння, проварити 5 хвилин і розлий по стерильним банкам.

    15. Варення-п'ятихвилинка з червоної смородини без цукру

    Дієтичний та ПП рецепт. Можеш додати цукрозамінник або спеції за смаком.

    Зараз читають:15 супів-пюре з броколі, які урізноманітнять твій раціон

    Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 100 мл води.

    Приготування: Обірви червону смородину з гілочок, залий водою і доведи до кипіння. Проварити 5 хвилин. Трохи розімні ягоду, дай охолонути і провари ще 5 хвилин. Знову остуди, проварити 5 хвилин і закатай у стерильні банки.

    16. Варення-п'ятихвилинка з червоної смородини з родзинками

    Родзинки не потрібно замочувати заздалегідь – він розпариться в процесі варіння.

    Тобі знадобиться: 800 г червоної смородини, 4 склянки родзинок, 1 л води, 3 апельсина, 3 склянки цукру.

    Приготування: Вимий апельсини, наріж їх зі шкіркою, залий водою і проварити 5 хвилин після кипіння. Додай родзинки та цукор і провари ще 5 хвилин після повторного кипіння. Додати червону смородину, знову довести до кипіння і проварити ще 5 хвилин. Розлий варення по стерильним банкам.

    17. Варення-п'ятихвилинка з червоної смородини та ірги

    Щоб зробити варення густішим, проварити не 2, а 3 або навіть 4 рази.

    Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 500 г ірги, 1 кг цукру.

    Засип цукром смородину з іргою і залиш їх на ніч. Долей пару ложок води, доведи до кипіння і проварити 5 хвилин. Дай заготівлі охолонути і проварити ще 5 хвилин. Закатай варення у стерильні банки.

    18. Варення-п'ятихвилинка з червоної смородини з імбиром

    Подвійно корисне частування, особливо в зимовий сезон застуд.

    Тобі знадобиться: 900 г смородини, 50 г імбиру, 1 кг цукру, 500 мл води, 0,5 ч.л. кориці.

    Приготування: Закип'яти воду з цукром і проварити сироп до розчинення. Додай ягоди смородини, тертий імбир та корицю. Знову доведи до кипіння і проварити 5 хвилин. Дай заготівлі охолонути і проварити ще 5 хвилин. І потім ще раз. Захід гаряче варення в стерильні банки на зиму.

    19. Варення-п'ятихвилинка з червоної смородини та чорниці

    Замість чорниці можна взяти лохину – теж дуже смачно.

    Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 500 г чорниці, 1 кг цукру.

    Приготування: Перебери смородину і чорницю, прибери сміття і засип ягоди цукром. Залиш на пару годин або на ніч, доведи до кипіння і проваріть варення 5 хвилин. Закатай його в стерильні банки.

    20. Варення-п'ятихвилинка з червоної смородини та кабачків

    Ще один оригінальний варіант для різноманітності заготовок!

    Тобі знадобиться: 1 кг кабачків, 500 г смородини, 1 кг цукру.

    Очисти кабачки, видали кісточки і пропусти через м'ясорубку. Туди ж пропусти ягоди смородини, засип цукор і перемішай. Проварити заготовку 5 хвилин після кипіння і дай охолонути. І потім повтори цей крок ще раз. Проваріть варення 5 хвилин втретє і закатай його в стерильні банки на зиму.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *