Оладки на кефірі – 20 найкращих рецептів та способів приготування

Оладки на кефірі вже давно стали класикою. Але чи знаєш ти, скільки різними способами їх можна приготувати? Знайшли тобі відразу 20 рецептів з найрізноманітнішими інгредієнтами та добавками! Вибирай варіант під настрій та власні переваги!

Зміст

  • 1. Пишні оладки на кефірі
  • 2. Оладки на кефірі з розпушувачем
  • 3. Оладки на кефірі з яблуками
  • 4. Оладки на кефірі без яєць
  • 5. Оладки на кефірі та дріжджах
  • 6. Оладки на кефірі з бананом
  • 7. Оладки на кефірі з родзинками
  • 8. Оладки на кефірі та рисовому борошні
  • 9. Оладки на кефірі та вівсяних пластівцях
  • 10. Оладки на кефірі із шоколадом
  • 11. Оладки на кефірі із сиром та зеленню
  • 12. Оладки на кефірі з манкою
  • 13. Оладки на кефірі з сиром
  • 14. Оладки на кефірі з картоплею
  • 15. Оладки на кефірі з чорносливом
  • 16. Оладки на кефірі з гарбузом
  • 17. Оладки на кефірі з ковбасою
  • 18. Оладки на кефірі з м'ясним фаршем
  • 19. Оладки на кефірі з лимоном
  • 20. Оладки на кефірі у духовці
  • 1. Пишні оладки на кефірі

    Почнемо з класичного рецепту пишних та ароматних оладок.

    Тобі знадобиться: 250 мл кефіру, 240 г борошна, 1 яйце, 2 ст. цукру, 0,5 ч. л. соди.

    Збий віночком яйце з цукром. Поступово додай кефір, продовжуючи збивати. Потім додай борошно, що просіює, і в самому кінці – соду. Залиш тісто на 15 хвилин, більше не перемішуючи, і обсмажте оладки на середньому вогні з двох сторін.

    2. Оладки на кефірі з розпушувачем

    Щоб оладки були ще пишнішими, можна просто додати трохи розпушувача.

    Тобі знадобиться: 250 мл кефіру, 220 г борошна, 1 ст. олії, 1 яйце, 8 г розпушувача, 30 г цукру, 0,5 ч.л. солі.

    Приготування: Збий яйце з сіллю та цукром, влий кефір і знову збий. Додай олію, а потім – борошно з сіллю та розпушувачем. Перемішайте тісто і обсмажте оладки з двох сторін на сковороді.

    3. Оладки на кефірі з яблуками

    Для цього рецепту бажано брати яблука твердих сортів, щоб оладки не розвалилися під час смаження.

    Тобі знадобиться: 2 яйця, 250 мл кефіру, 100 г цукру, 1 склянка борошна, 2 яблука, 1 ч.л. розпушувача, 1 щіпка солі.

    Збий віночком яйця з кефіром і цукром. Додай сіль, просіяне борошно та розпушувач, і потім додай нарізані шматочками яблука. Обсмажити оладки на сковороді з двох сторін.

    4. Оладки на кефірі без яєць

    Але при цьому все одно повітряні, рум'яні та красиві!

    Тобі знадобиться: 200 мл кефіру, 1 ч.л. цукру, 100 г муки|борошна|, 1 ч.л. олії, 1 ч.л. соди.

    Додай соду в кефір і залиш на пару хвилин. Додай сухі інгредієнти і зби все міксером до однорідності. Влий рослинне масло, знову перемішай тісто і обсмажити оладки на сковороді.

    Зараз читають:15 найкращих рецептів курячих крилець з картоплею в духовці

    5. Оладки на кефірі та дріжджах

    Дріжджові оладки особливо високо піднімаються у процесі смаження.

    Тобі знадобиться: 400 мл кефіру, 12 г сухих дріжджів, 2 яйця, 350 г борошна, 3 ст. цукру, 0,5 ч. л. солі.

    Злегка нагрій кефір і розчини в ньому дріжджі. Додай яйця, сіль та цукор, і все перемішай. Потім додай борошно, що просіює, вимішай тісто і залиш його в теплі під плівкою на півгодини. Більше не перемішуй! Ложкою викладай оладки на сковороду і смажу як завжди.

    6. Оладки на кефірі з бананом

    Чудовий сніданок для дітей та дорослих на швидку руку.

    Тобі знадобиться: 1 склянка кефіру, 2 банани, 1 яйце, 1-1,5 склянки борошна, 2 ст.л. цукру по 0,5 ч.л. солі та соди.

    Приготування: Подрібни банани у блендері. Додай кефір, сіль, цукор та соду. Потім додай яйце і знову перемішай. Наприкінці додай борошно, що просіює, знову перемішай тісто і обсмаж оладки з двох сторін на сковороді.

    7. Оладки на кефірі з родзинками

    Родзинки частіше додають у сирники, але й оладки з ним дуже гарні.

    Тобі знадобиться: 1 склянка кефіру, 3 ст. ізюму, 1 склянка борошна, 1 яйце, 1 ст.л. цукру, 0,5 ч. л. соди, 1 щіпка солі.

    Залий родзинки окропом на 10 хвилин і обсуши. Зби яйця з цукром і сіллю, додай кефір і перемішай. Додайте соду і залиште заготовку на 5 хвилин. Після цього додай муку|борошно|, що просіює|просіває|, перемішай тісто, вмішай в нього родзинки|ізюм| і обсмаж оладки на сковороді з двох сторін.

    8. Оладки на кефірі та рисовому борошні

    Хороші ПП оладки для тих, хто не використовує пшеничне борошно.

    Тобі знадобиться: 200 мл кефіру, 1 яйце, 150 г рисового борошна, 0,5 ч.л. соди.

    Змішай кефір з содою і залиш на 5 хвилин. Додай яйце, перемішай і потім додай рисове борошно. Викладай ложкою оладки на сковороду та обсмаж з двох боків.

    9. Оладки на кефірі та вівсяних пластівцях

    Ситний та корисні вівсяні оладки – ще один рецепт для шанувальників правильного харчування.

    Тобі знадобиться: 1 склянка кефіру, 1 склянка вівсяних пластівців, 1 яйце, 2 ст.л. цукру, 1 ст. оливкової олії.

    Залий вівсянку кефіром і залиш на 15 хвилин. Збий яйце з цукром і з'єднай обидві маси. Додай олію і за потреби – трохи борошна. Обсмажити оладки на сковороді з двох сторін.

    10. Оладки на кефірі із шоколадом

    Шоколадна начинка у оладках – справжній сюрприз для домочадців.

    Тобі знадобиться: 1 склянка кефіру, 1 яйце, 1,5 ст. цукру, 2 ст. олії, 1 склянка борошна, 1 ч.л. розпушувача, 100 г шоколаду.

    Зараз читають:12 рецептів оселедця з цибулею, які прикрасять будь-який стіл

    Приготування: Віночком зби кефір з яйцем і цукром. Додай просіяне борошно з розпушувачем, перемішай і потім додай олію. Вилий на розігріту сковорідку ложку тіста, дай йому трохи схопитися і виклади шматочок шоколаду. Залий другою ложкою тіста, і далі жар оладки як завжди з двох сторін.

    11. Оладки на кефірі із сиром та зеленню

    Оригінальний рецепт солоних оладок, якщо раптом солодкі набридли.

    Тобі знадобиться: 1 склянка кефіру, 2 яйця, 150 г борошна, 70 г твердого сиру, 20 г зелені, 0,5 ч.л. соди, спеції.

    Змішай кефір з содою і залиш на 5 хвилин. Додай яйця і зби все віночком. Потім додай муку|борошно| і перемішай тісто. Після цього додай спеції, тертий сир та рубану зелень. Обсмажити оладки з двох сторін на сковороді.

    12. Оладки на кефірі з манкою

    Манка надає будь-якому тесту дуже приємну зернисту текстуру.

    Тобі знадобиться: 2 яйця, 65 г цукру, 250 мл кефіру, 150-200 г манки, 1 ч.л. розпушувача, 1 щіпка солі.

    Приготування: Віночком збий яйця з цукром та сіллю. Додай кефір та знову перемішай. Потім додай манку з розпушувачем, знову перемішай і залиши тісто на 15 хвилин. Обсмажити оладки на сковороді.

    13. Оладки на кефірі з сиром

    Виходить щось середнє між оладками та сирниками – дуже смачно!

    Тобі знадобиться: 250 г сиру, 150 г борошна, 150 мл кефіру, 1 яйце, 2 ст. цукру, 1 ст. цедри лимона чи апельсина, 0,5 ч.л. соди.

    Приготування: Збий яйце з цукром і сіллю, а сир розімни виделкою. Змішай все разом із кефіром та цедрою. Наприкінці додай соду та борошно. Такі оладки можна зазвичай викладати ложкою або сформувати вологими руками. Обсмаж їх до рум'яності з обох боків.

    14. Оладки на кефірі з картоплею

    Для цього рецепту потрібно заздалегідь приготувати картопляне пюре, щоб воно охололо.

    Тобі знадобиться: 150 мл кефіру, 150 г картопляного пюре, 1 яйце, 5-6 ст. борошна, 0,5 ч.л. соди, спеції.

    Збий віночком кефір з яйцем і содою. Додай картопляне пюре та перемішай до однорідності. Поступово додай муку до консистенції дуже густої сметани. Жар оладки на середньому вогні з двох боків на сковороді.

    15. Оладки на кефірі з чорносливом

    Замість чорносливу можна взяти курагу чи інші сухофрукти до смаку.

    Тобі знадобиться: 1 склянка кефіру, 2 ст. цукру, 1 ч. л. розпушувача, 1 яйце, 2 ст.л. олії, 1,5 склянки борошна, 60 г чорносливу.

    Приготування: Замочити чорнослив у окропі на 10 хвилин, обсуши і дрібно наріж. Зби віночком кефір з яйцем і цукром. Додай олію, а потім – просіяне борошно з розпушувачем. Втрути в тісто чорнослив і обсмажити оладки з двох боків.

    Зараз читають:20 шикарних ПП рецептів з курячої грудки

    16. Оладки на кефірі з гарбузом

    Радимо додати в них трохи ароматних прянощів для гарбуза.

    Тобі знадобиться: 200 г гарбуза, 100 мл кефіру, 1 яйце, 1 ст. цукру, 3 ст. муки|борошна|, 1 ч.л. соди, спеції.

    Натрій гарбуз на тертці. Збий кефір з яйцем і цукром, додай туди просіяне борошно з содою та спеціями, і потім з'єднай обидві маси. Тісто вийде досить густим. Обсмажити оладки на середньому вогні на сковороді до рум'яності.

    17. Оладки на кефірі з ковбасою

    Легкий варіант оладок для швидкого перекушування із простих продуктів.

    Тобі знадобиться: 2 яйця, 100 мл кефіру, 3-4 ст. муки|борошна|, 100 г ковбаси, 1 ч.л. цукру, 0,5 ч. л. соди, 1 щіпка солі.

    Приготування: Віночком збий яйця з цукром та сіллю. Додай кефір і знову збий. Потім додай муку|борошно| з содою, перемішай тісто і залиши його на 5 хвилин|мінути|. Втрути в нього нарізану ковбасу і обсмажити оладки на сковороді.

    18. Оладки на кефірі з м'ясним фаршем

    Такі оладки можна приготувати навіть на сімейну вечерю, а не просто до чаю.

    Тобі знадобиться: 500 мл кефіру, 250 г борошна, 300 г м'ясного фаршу, 1 цибулина, 1 ч.л. розпушувача, 1 ч.л. цукру, 0,5 ч. л. солі.

    Приготування: Віночком зби кефір з сіллю і цукром, додай борошно з розпушувачем і дай тесту трохи постояти. Дрібно нарубай цибулю і обсмаж її з фаршем до готовності, постійно розминаючи. Приправ фарш за смаком і втрути його в тісто. А далі як завжди обсмаж оладки на сковороді.

    19. Оладки на кефірі з лимоном

    Приємна цитрусова кислинка дуже доречна навіть у запашних оладках.

    Тобі знадобиться: 300 мл кефіру, 450 г борошна, 5 ст. цукру, 1 ч. л. соди, 1 лимон.

    Змішай кефір з содою і залиш на 5 хвилин. Обдай лимон окропом, зніми цедру, видави сік і відправ все в кефір. Додай цукор і знову перемішай. Потім додай борошно, що просіює, і обсмаж оладки з двох сторін на сковороді.

    20. Оладки на кефірі у духовці

    Випікати оладки в духовці – не зовсім класичне рішення, але так виходить менше калорій.

    Тобі знадобиться: 500 мл кефіру, 2 яйця, 2 ст. цукру, 5 ст. муки|борошна|, 1 щіпка солі, 0,5 ч.л. соди.

    Розітри жовтки з цукром, а білки збий з сіллю до пишності. Змішай обидві маси. Додай трохи підігрітий кефір і теж акуратно перемішай. Поступово додай у тісто борошно із содою. Виклади тісто ложкою на пергамент і випікай оладки 20 хвилин|мінути| в духовці при 200 градусах.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *