сметані: 12 апетитних та простих рецептів />
Смачний, недорогий і простий у приготуванні мінтай завжди має величезний попит. А ще він поєднується з найрізноманітнішими добавками та соусами. Наприклад, дуже ніжним та м'яким виходить мінтай у сметані. Ділимося 12 чудовими рецептами!
Зміст
1. Мінтай з цибулею та морквою у сметані
Швидка та смачна риба на вечерю для всієї родини.
Тобі знадобиться: 700 г мінтаю, 1 ст.л. борошна, 1 морква, 1/2 цибулини, 1/2 склянки сметани, спеції.
Приготування: Подрібни цибулю, натрій моркву і протушкуй їх разом близько 5 хвилин. Посип борошном, швидко перемішай і влий трохи води, щоб вона злегка покривала овочі. Знову перемішай, доведи до кипіння, додай сметану і приправ за смаком. Виклади в соус порційні шматки мінтаю і протушкуй близько 20 хвилин до готовності.
2. Мінтай у сметані та майонезі
Ніжний мінтай із часником та зеленню – одне задоволення.
Тобі знадобиться: 400 г мінтаю, 100 г 15% сметани, 50 г майонезу, 1 зубчик часнику, 1 пучок кропу, 1/3 лимона, спеції.
Розроби мінтай на філе і наріж порційними шматками. Приправте, збризкайте лимонним соком і залиште на 20 хвилин. Змішай сметану, майонез, подрібнений кріп, часник та спеції. Злегка обсмажити філе з двох сторін, приблизно по 1-2 хвилини. Залий сметанним соусом, доведи до кипіння та туші 15 хвилин під кришкою на слабкому вогні.
Зараз читають:15 салатів з авокадо та яйцем, які завжди виходять смачними
3. Мінтай з картоплею у сметані
Ситна основна страва, якій не потрібний гарнір або інші доповнення.
Тобі знадобиться: 400 г мінтаю, 350 г картоплі, 1 цибулина, 100 г сметани, спеції.
Приготування: Наріж мінтай порційними шматками і приправ за смаком. Тонко наріж цибулю, трохи обсмаж її і додай нарізану кубиком картоплю та шматочки риби. Змішай сметану, спеції та 300 мл води. Зали мінтай цим соусом, доведи до кипіння та туші 30-40 хвилин під кришкою на мінімальному вогні.
4. Мінтай у сметані з маринованими огірками
Запечений мінтай, яким так легко здивувати домашніх та близьких.
Тобі знадобиться: 400 г мінтаю, 180 г сметани, 100 г маринованих огірків, 3 гілочки кропу, спеції.
Наріж мінтай на порційні шматки і виклади їх у форму для запікання. Натрій мариновані огірки на тертці, подрібни кріп і змішай все зі сметаною. Приправ соус і залий їм рибу. Відправте заготівлю на 1-2 години в холодильник, а потім запікайте 30-35 хвилин в духовці при 190 градусах.
5. Мінтай з помідорами у сметані під сиром
Швидка рибна запіканка на день або святковий стіл.
Тобі знадобиться: 800 г мінтаю, 2 помідори, 60 г твердого сиру, 120 г сметани, 3 зубчики часнику, спеції.
Приготування: Розроби мінтай на порційні шматки, приправ та виклади їх у форму. Змішай сметану і подрібнений часник, змасти рибу і виклади зверху кружечки помідорів. Засип все тертим сиром і відправ на 30-35 хвилин в духовку при 180 градусах.
6. Запечений мінтай у сметані з овочами.
За бажання, за кілька хвилин до кінця готування – посип тертим сиром.
Зараз читають:15 оригінальних рецептів горбуші у клярі
Тобі знадобиться: 500 г мінтаю, 300 г моркви, 200 г цибулі, 400 г сметани, спеції.
Приготування: Наріж рибу порційними шматками, приправ і виклади на деко. Подрібни і обсмажте цибулю з морквою до м'якості, змішай їх зі сметаною і приправ. Залий шматочки минтая сметанним соусом, що вийшов, залиш на 20 хвилин, а потім запікай протягом 30 хвилин в духовці при 180 градусах.
7. Мінтай у сметані з томатом
Для цього рецепту радимо використовувати філе мінтаю без кісток.
Тобі знадобиться: 300 г філе мінтаю, 80 г моркви, 50 г цибулі, 100 г сметани, 6 г томатної пасти, 25 мл води, спеції.
Приготування: Дрібно наріж і обсмаж овочі до м'якості. Додай шматочки мінтаю та готуй до легкої золотистості, періодично перевертаючи. Змішай сметану, томатну пасту, воду та спеції. Залий рибу цим соусом і доведи до кипіння. Готуй усі 15 хвилин під кришкою на слабкому вогні.
8. Смажений мінтай у сметанному клярі
Ще один оригінальний спосіб приготувати найніжніше рибне філе!
Тобі знадобиться: 700 г мінтаю, 1 ст.л. лимонного соку, 3 ст. 15% сметани, 2 яйця, 50 мл води, 5-6 ст. борошна, спеції.
Приготування: Розроби мінтай на філе, наріж шматочками, збризкати лимонним соком, приправ і залиш на 15 хвилин. Віночком змішай сметану, яйця, воду та борошно до однорідності. Обмакни мінтай в кляр і обсмаж на середньому вогні з двох сторін до рум'яності.
9. Мінтай у сметанно-гірчичному соусі
Якщо віддаєш перевагу більш пікантному соусу, додай до нього більше гірчиці.
Тобі знадобиться: 400 г мінтаю, 3 ст.л. сметани, 1 ч. л. гірчиці, спеції, 1 ст. борошна, 200 мл води.
Зараз читають:Рецепт борщу з капустою
Приготування: Наріж рибу на порційні шматочки, приправ, злегка присип борошном і обсмаж з усіх боків до легкої золотистості. Змішай сметану, гірчицю, спеції та воду. Залий мінтай соусом, доведи до кипіння та туші 15 хвилин під кришкою на слабкому вогні.
10. Мінтай з печерицями у сметані під сиром
Страва виходить дуже соковитою та смачною навіть без попереднього маринування.
Тобі знадобиться: 400 г філе мінтаю, 200 г печериць, 100 г твердого сиру, 100 г сметани, спеції.
Приготування: Наріж рибу шматочками, приправ і виклади у форму. Зверху додай тонкі слайси печериць, посип тертим сиром і змасти все сметаною. Відправте мінтай на 30-35 хвилин в духовку при 180 градусах.
11. Мінтай зі сметаною у рукаві
Можеш додати до рукава будь-які інші овочі та овочеві суміші на свій розсуд.
Тобі знадобиться: 500 г мінтаю, 1 цибулина, 1 морква, 1 кабачок, 2 жмені стручкової квасолі, 100 мл сметани, спеції.
Наріж мінтай на порційні шматочки і замаринуй у спеціях на 20 хвилин. Довільно наріж овочі та змішай їх зі сметаною. Відправте все в рукав і запікайте півгодини в духовці при 180-200 градусах.
12. Мінтай із броколі у сметані
Гарантовано сподобається навіть шанувальникам правильного харчування!
Тобі знадобиться: 400 г мінтаю, 200 г броколі, 2 яйця, 4 ст.л. сметани, спеції.
Приготування: Розроби рибу на філе, наріж на порційні шматки і приправ. Розділили брокколі на суцвіття і приваріть їх 2-3 хвилини в киплячій воді. Виклади все у форму. Віночком зби яйця і сметану, додай зелень або тертий сир за бажанням. Зали мінтай цим соусом і запікайте 35-40 хвилин у духовці при 180 градусах.
Джерело: dietcenter.com.ua