Відмінний спосіб згадати взимку про сонячні літні дні – закатати кілька банок маринованих кавунів. Тим більше це дуже легко зробити! Рецептів не так багато, але нам вдалося зібрати для тебе 15 найкращих!
Зміст
1. Мариновані кавуни з лимонною кислотою
І жодна грама оцту – відмінний вибір для тих, кому він протипоказаний.
Тобі знадобиться: 2 кг кавуна, 1,5 л води, 60 г цукру, 3 лаврові листи, 6 бутонів гвоздики, 20 г солі, 1,5 ч.л. лимонної кислоти.
Приготування: Наріж кавуни шматочками і виклади їх у чисті банки з лавровим листям і гвоздикою. Залий окропом і залиш на 10 хвилин під кришкою. Злий цю воду, додай до неї сіль, цукор і лимонну кислоту, знову закип'яті і залий кавун. Закатай кришками.
2. Мариновані кавуни без шкірки на зиму
А заразом радимо видалити з м'якоті кісточки, щоб кавуни було смачніше їсти.
Тобі знадобиться: 400 г м'якоті кавуна, 2 зубчики часнику, 2 ч.л. солі, 1 ст. цукру, 2 ст. оцту.
Приготування: Наріж м'якоть кавуна шматочками, виклади в банку з часником і залий окропом. Залиш на 20 хвилин під кришкою, злий цю воду, додай цукор, сіль та оцет, і знову закип'яти. Знову залий і закатай банки на зиму.
3. Мариновані кавуни з медом на зиму
Оригінальний солодкий рецепт маринованого кавуна.
Тобі знадобиться: 400 г кавуна, 20 г меду, 1 ст. цукру, 10 г солі, 30 мл оцту, 500 мл води.
Приготування: Наріж шматочками і виклади кавун у підготовлену банку. Залий окропом і залиш на 15 хвилин під кришкою. Злий цю воду і знову закип'ятіть її з цукром і сіллю. Додай оцет і мед, перемішай, залий кавун отриманим маринадом і закатай на зиму.
Зараз читають:20 відмінних рецептів настоянки із чорної смородини
4. Мариновані кавуни у банках без стерилізації
Найпростіший і зручний спосіб. Достатньо вимити банки сіллю або ошпарити окропом.
Тобі знадобиться: 2 кг кавуна, 1,5 л води, 3 парасольки кропу, 60 г цукру, 3 лаврові листки, 6 бутонів гвоздики, 6 горошин запашного перцю, 20 г солі, 1,5 ч.л. лимонної кислоти.
Приготування: Наріж кавун зі шкіркою шматочками і виклади в чисті банки з кропом, перцем, гвоздикою та лавровим листом. Зали окропом і залиш на 5 хвилин під кришкою. Після чого злий воду, знову закип'яти і залий кавуни ще на 5 хвилин. Знову злий цю воду, додай сіль, цукор і лимонну кислоту, знову закип'яті і залий кавуни маринадом. Закатай їх кришками.
5. Мариновані кавунові кірки на зиму
Смачну та ароматну заготовку можна приготувати не лише з м'якоттю.
Тобі знадобиться: 1 кг кавунових кірок, 1 ч.л. насіння гірчиці, 6 горошин запашного перцю, 2 ст. солі, 2 зубчики часнику, 2 лаврові листи, 1 л води, 100 мл оцту, 2,5 ст.л. цукру.
Приготування: Очисти кірки від зеленої шкірки та наріж брусочками. Відвар їх 15 хвилин у киплячій воді і відкинь на друшляк. Закип'яти 1 літр води з рештою інгредієнтів для маринаду, виклади туди кавунові кірки і провари ще близько 7 хвилин. Закатай їх у стерилізовані банки.
6. Мариновані кавуни з селера на зиму
Не бери для заготовок кавун, що надто переспів, тому що він зовсім розм'якне.
Тобі знадобиться: 800 г м'якоті кавуна, 2 стебла селери, 1/2 пучка кропу, 800 мл води, 2 ст.л. оцту, по 1,5 ст. цукру та солі, 2 лаврових листи, 6 горошин запашного перцю.
Приготування: Наріж кавун і селера шматочками і виклади все з кропом у чисті банки. Закип'яти воду з цукром, сіллю, спеціями та оцтом. Залий кавун маринадом і заходьте на зиму.
7. Мариновані кавуни з яблуками у банках
Сюди ідеально підходять трохи м'якіші сорти яблук, на зразок білого наливу.
Тобі знадобиться: 3 кг кавуна, 3 яблука, 1-2 л води, 3 ст. цукру, 2 ст. солі, 2 ст. оцту, спеції.
Приготування: Довільно наріж кавун і виклади в чисті банки. Зверху виклади яблучні часточки і залий окропом. Залишити на 15 хвилин під кришкою. Злий цю воду, додай у неї сіль, цукор, спеції за смаком і оцет, знову доведи до кипіння, залий кавун маринадом і закатай.
Зараз читають:12 незрівнянних салатів з огірків та моркви на зиму.
8. Мариновані кавуни з яблучним оцтом на зиму
Замість цукру можеш взяти мед чи улюблений підсолоджувач.
Тобі знадобиться: 400 г кавуна, 500 мл води, 2 ч. л. солі, 2 ст. цукру, 30 мл яблучного оцту.
Приготування: Наріж часточками і виклади кавун у банку. Зали окропом і залиш на 15 хвилин. Потім злий воду в каструлю, додай у неї цукор, сіль і оцет, знову закип'яті і залий кавун. Закочуй заготовку на зиму.
9. Мариновані кавуни з гострим перцем у банках
Більше пікантна варіація оригінальної закуски – для любителів гостренького.
Тобі знадобиться: 1-1,5 кг кавуна, 1 гострий перець, 2 зубчики часнику, 20 горошин чорного перцю, 5 горошин запашного перцю, 1 л води, 3 ст.л. оцту, 4 ст.л. цукру, 1 ст. солі.
Приготування: Наріж кавун шматочками і виклади його в банку. Туди ж додай нарізаний гострий перець, перець горошком і часник. Залий окропом, залиш на 5 хвилин під кришкою і злий цю воду. Знов закип'яті і залий кавун на 5 хвилин. Знову злий, додай цукор, сіль та оцет, доведи до кипіння, залий кавун маринадом і закатай на зиму.
10. Мариновані кавуни у банках зі спеціями
Оригінальні мариновані кавуни хоч щодня, хоч на святковий стіл.
Тобі знадобиться: 2 кг кавуна, 1,5 л води, 60 г цукру, 3 лаврові листки, 6 бутонів гвоздики, по 3 листи вишні та смородини, 3 парасольки кропу, 3 зірочки бадьяна, 1 ст.л. суміші перців горошком, 6 зубчиків часнику, 3 ч.л. насіння гірчиці 20 г солі, 2 ст. оцту.
Приготування: Виклади в банки нарізані кавуни та всі добавки зі спеціями. Зали окропом і залиш на 20 хвилин під кришкою. Злий цю воду, додай у неї цукор, сіль і оцет, знову закип'яті і залий кавуни зі спеціями. Захід на зиму.
11. Мариновані кавуни з аспірином на зиму
Ще один спосіб забезпечити збереження заготівлі – трохи аспірину.
Тобі знадобиться: 800 г кавуна, 3 таблетки аспірину, 5 ст. цукру, 1 ст. солі, 500мл води.
Наріж кавун шматочками і виклади його в підготовлені банки. Зали окропом і залиш на 20 хвилин під кришкою. Після чого злий воду в каструлю і додай до неї цукор і сіль, а аспірин – виклади прямо в банки. Закип'яти маринад, залий їм кавун і закатай кришками.
Зараз читають:Мармелад із смородини – 10 найпростіших рецептів приготування
12. Мариновані кавуни з виноградом у банках на зиму
Ідеально підійде кишміш чи інший зелений виноград без кісточок.
Тобі знадобиться: 500 г кавуна, 300 г винограду, 2 ст. яблучного оцту, 2 ч. л. солі, 2 ст. цукру.
Приготування: Виклади в підготовлені банки шматочки кавуна та винограду. Можеш додати спеції до смаку. Зали окропом і залиш на 20 хвилин під кришкою. Злий цю воду, додай цукор, сіль і оцет, знову закип'ятіть і залий заготовки отриманим маринадом.
13. Мариновані кавуни з гірчицею на зиму
Для цього рецепту знадобиться сухий гірчичний порошок – знахідка для заготівлі.
Тобі знадобиться: 1 кг кавуна, 1,5 ч.л. гірчичного порошку, 3 ст. цукру, 1,5 ст. солі, 1 л води, 1 ч. л. лимонної кислоти.
Приготування: Наріж кавун шматочками, виклади його в банку і залий окропом. Залиш на 20 хвилин під кришкою і злий цю воду. Додай до неї решту інгредієнтів і знову доведи до кипіння. Перемішай маринад, залий їм кавуни і закочуй їх на зиму.
14. Мариновані кавуни з помідорами у банках
Бери невеликі пружні помідори, як чері або коктейльні.
Тобі знадобиться: 2 кг помідорів, 2 кг кавуна, 3 ч. л. гірчичного порошку, 6 зубчиків часнику, 9 лаврового листя, 1 ст.л. насіння кропу, 2 ст. суміші перців горошком, 1 л води, 1,5 ст. солі, 3 ст. оцту, 3 ст. цукру.
Приготування: Виклади в банки помідори, шматочки кавуна та всі спеції з часником. Зали окропом і залиш на 15 хвилин. Потім злий цю воду, додай сіль, цукор і порошок гірчиці, знову закип'яті, влий оцет і залий заготовки. Закатай банки кришками.
15. Мариновані кавуни з базиліком на зиму
Для різноманітності можна поекспериментувати з чебрецем або розмарином.
Тобі знадобиться: 2 кг кавуна, 1,5 л води, 60 г цукру, 6 зубчиків часнику, 20 г солі, 1 пучок базиліка, 2 ст. оцту.
Приготування: Виклади в банки шматочки кавуна, часник та базилік. Залий їх окропом на 20 хвилин, злий цю воду і додай до неї цукор і сіль. Знову закип'яти, влий оцет і залий кавун отриманим маринадом. Закатай мариновані кавуни на зиму.
Джерело: dietcenter.com.ua