Головна проблема пиріжків у тому, що їх довго готувати. Але спеціально на такий випадок існують ліниві пиріжки, які готуються за лічені хвилини, а виходять дуже смачними та ситними. Лови добірку з 12 відмінних рецептів!
Зміст
1. Ліниві пиріжки з яйцями та зеленою цибулею
Яйця для начинки краще відварити заздалегідь, щоб вони встигли охолонути.
Тобі знадобиться: 4 яйця, 200 мл кефіру, 200 г борошна, 40 г зеленої цибулі, 0,5 ч.л. соди, сіль.
Приготування: Відвари і дрібно порубай 3 яйця, змішай їх з подрібненою зеленою цибулею. Віночком змішай кефір, яйце та соду із сіллю. Додай муку|борошно|, перемішай тісто і втрути в нього начинку. Ложкою викладай пиріжки в розігріту олію та обсмаж із двох сторін на середньому вогні.
2. Ліниві пиріжки з ковбасою
Замість ковбаси також можеш використати сосиски.
Тобі знадобиться: 250 мл кефіру, 40 мл води, 1 яйце, 150 г ковбаси, 0,5 ч.л. солі та соди, 1 ч.л. цукру, зелень.
Приготування: Змішай теплий кефір, воду, цукор, сіль, яйце та соду. Всип просіяне борошно і перемішай тісто. Втрути в нього дрібно нарізану ковбасу та рубану зелень. Ложкою викладай пиріжки в розігріту олію та обсмаж з двох сторін до рум'яності.
3. Ліниві пиріжки з яблуками
Посип готові пиріжки корицею або цукровою пудрою при подачі.
Тобі знадобиться: 350 г борошна, 200 г 20% сметани, 50 мл молока, 1 яйце, 1-2 яблука, 3 ст. цукру, 1 ч. л. розпушувача, ванілін.
Зараз читають:15 заливних пирогів з яблуками, які варто приготувати
Приготування: Віночком змішай яйце, цукор та ванілін. Додай сметану та молоко, знову перемішай і потім всип дрібно нарізані яблука. Додай просіяне борошно з розпушувачем і виміси тісто. Сформуй невеликі пиріжки та обсмаж їх на сковороді з двох боків.
4. Ліниві пиріжки з шинкою та сиром
Ідеально підійдуть на сніданок, коли хочеться чогось гарячого та ситного.
Тобі знадобиться: 1 яйце, 200 мл кефіру, 200 г борошна, 100 г шинки, 50 г твердого сиру, 0,5 ч.л. соди, сіль.
Приготування: Віночком збий яйце, кефір, соду та сіль. Додай муку|борошно| і потім вмішай в тісто нарізану шинку і тертий сир. Ложкою викладай пиріжки в розігріту олію та смажу з двох сторін.
5. Ліниві сирні пиріжки із зеленню
Сирне тісто трохи нагадує улюблені сирники, тільки несолодкі.
Тобі знадобиться: 400 г сиру, 2 яйця, 70 г борошна, 100 г зелені, спеції.
Приготування: Перетріть сир через сито і змішай його з яйцями і борошном. Додай спеції та рубану зелень, знову перемішай і вологими руками сформуй пиріжки. Обсмаж їх у маслі до рум'яності на середньому вогні.
6. Ліниві пиріжки з капустою
Ніжні, смачні та дуже апетитні пиріжки, а з приготуванням – справиться кожен.
Тобі знадобиться: 200 мл кефіру, 1 яйце, 200 г борошна, по 0,5 ч.л. солі та соди, 1 цибулина, 1 морква, 200 г капусти, спеції.
Приготування: Подрібни і трохи обсмаж цибулю, всип терту моркву і смажу ще 4-5 хвилин. Додай нашатковану капусту і трохи води, і протушкуй всі 15-20 хвилин до м'якості. Приправ начинку і дай їй охолонути.
Змішай кефір з яйцем, сіллю та содою, додай борошно та перемішай однорідне тісто. Втрути в нього капустяну начинку. Ложкою викладай пиріжки в розігріту олію та обсмаж з двох сторін до рум'яності.
Зараз читають:12 простих способів приготувати наливку з малини
7. Пісні ліниві пиріжки з картоплею
Щоб готові пиріжки не були надто жирними, викладай їх на паперові рушники.
Тобі знадобиться: 500-600 г картоплі, 1 ст. солі, 1 яйце, 1 ст. цукру, 1 ч. л. сухих дріжджів, 500-550 г борошна.
Приготування: Наріж картопля, залий її водою і відвари до готовності. Розімни в пюре і додай цукор, дріжджі та яйце. Перемішай і потім влий 300 мл картопляного відвару, що остигнув.
Знову перемішай тісто, поступово втрути в нього муку і залиши в теплі на 40 хвилин. Змасти руки олією, сформуй невеликі пиріжки і обсмаж їх у великій кількості олії з двох боків до рум'яності.
8. Ліниві пиріжки з фаршем
Ситні пиріжки, які нагадують біляші, але готуються набагато простіше.
Тобі знадобиться: 240 мл кефіру, по 0,25 ч.л. солі та цукру, 0,5 ч.л. розпушувача, 120 г борошна, 250 г м'ясного фаршу, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, спеції.
Приготування: Змішай кефір, цукор, сіль і розпушувач, всип борошно і знову перемішай. Додай у тісто фарш, терту цибулю та часник, приправ і знову перемішай. Ложкою викладай пиріжки в розігріту олію та обсмаж із двох сторін на середньому вогні.
9. Ліниві пиріжки з лаваша з вишнею
Ще один незвичайний рецепт пиріжків буквально за 15 хвилин.
Тобі знадобиться: 1 упаковка лаваша, 600 г вишні, 1,5 ст. крохмалю, 1,5 ст.л. цукру.
Приготування: Видали з вишні кісточки, додай цукор і крохмаль, і увари масу 3-5 хвилин до густини. Наріж лаваш смужками, виклади вишневу начинку і щільно загорни конвертами або рулетиками. Обсмажити пиріжки на сковороді з двох сторін до золотистості.
10. Ліниві сирні пиріжки з яблуками
Ці пиріжки вимагають трохи більше часу на готування, але дуже гарні.
Зараз читають:12 апетитних рецептів крилець у медово-соєвому соусі
Тобі знадобиться: 250 г сиру, 2 яйця, 2 ст. цукру чи замінника, 0,5 ч.л. солі, 3 ст. сметани, 2 яблука, кориця, 0,5 ч. л. соди, 220-250 г борошна, вершкове масло|мастило|, 2 ст.л. рослинного масла.
Приготування: Очисти та дрібно наріж яблука. Розтопи трохи вершкового масла|мастила| на сковороді, виклади в нього яблука, присип цукром з корицею і смажу 4-5 хвилин|мінути|, помішуючи. Дай начинці охолонути.
Перетріть сир через сито, змішай із сіллю, сметаною, олією і яйцями. Можеш додати ще цукор до смаку. Всип борошно з розпушувачем, замісити тісто, розділи його на частини і розкатай коржики. Виклади начинку, з'єднай і защипни краї, і обсмаж пиріжки на сковороді по 2-3 хвилини з кожного боку.
11. Ліниві пиріжки з вафельних коржів з бринзою
Рекомендуємо цей рецепт усім шанувальникам кулінарних експериментів.
Тобі знадобиться: 10-16 маленьких вафельних коржів, 100 г бринзи, 2 яйця.
Приготування: Віночком збий яйця і натрій бринзу. Виклади ложку бринзи на маленький вафельний корж, притисніть другим коржем і вмочіть заготовку в яйце. Так само приготуй інші пиріжки і обсмаж їх усі на середньому вогні з двох боків до золотистості.
12. Ліниві пиріжки з хліба
Настільки ліниві, що для них навіть не потрібно замішувати тісто.
Тобі знадобиться: 1 тостовий хліб, 5 картоплин, 1 цибулина, 100 г печериць, 2 яйця, 100 г бекону, 80 мл молока.
Приготування: Відвари та розімни картоплю в пюре з додаванням молока. Подрібни та обсмаж бекон до готовності. Відклади його убік і в тій же сковороді обсмаж подрібнену цибулю з грибами. Змішай все це з картоплею і дай начинці охолонути.
Виріж з скибочок хліба кружечки і розкачати їх качалкою. Виклади на один кружечок начинку, накрий другим кружальцем і вилкою защипни краї. Вмочіть пиріжки у збиті яйця і обсмаж на сковороді з двох сторін до золотистості.
Джерело: dietcenter.com.ua