Домашній сік легко можна заготовити на зиму, і він чудово простоїть у банках весь сезон. Але для цього його потрібно трохи проварити – своєрідна пастеризація. Сьогодні розповімо 10 рецептів, як приготувати на зиму сік із смородини. Смачно, просто і дуже корисно – краще за будь-які компоти!
Зміст
1. Сік із смородини з гілочками
Найлегший і найшвидший рецепт. І навіть не треба обривати ягоди!
Тобі знадобиться: 2 кг порічки, 1 л води, 300 г цукру.
Приготування: Промий смородину і розімні її товкачем прямо з гілочками. Залий водою і протушкуй 10 хвилин і перетрій через сито. Додайте в отриманий сік цукор і доведіть до кипіння. Проварити його до розчинення цукру і закатай у стерильні банки.
Зараз читають:20 шикарних ПП рецептів з курячої грудки
2. Сік із червоної смородини в соковарці
Готувати улюблені соки в соковарці – одне задоволення.
Тобі знадобиться: 2 кг порічки, 700 г цукру, 2,5 л води.
Приготування: Перебери смородину, обірві гілочки та промийте ягоду. Влий воду в соковарку і виклади смородину з цукром у відповідний відсік за інструкцією. Залиш соковарку працювати приблизно на 1,5 години і потім закатай сік у стерильні банки.
3. Сік із червоної смородини через соковижималку
Ще одне дуже зручне рішення із мінімальними витратами!
Тобі знадобиться: 2 кг порічки, 150 г цукру, вода.
Приготування: Перебери смородину, обірві гілочки і пропусти ягоду через соковитискач. Додай цукор і воду до смаку, доведи сік до кипіння, провари 2-3 хвилини і розлий по стерильним банкам.
4. Сік із смородини з імбиром на зиму
Оригінальний вітамінний сік, який особливо добрий саме взимку.
Тобі знадобиться: 3 кг порічки, 50 г імбиру, 100 г цукру, 1 ч.л. чорного перцю горошком, 1 пучок м'яти.
Приготування: Відіжміть смородини сік будь-яким зручним способом, додай цукор і тертий імбир, перець і м'яту. Залиш сік настоятися на пару годин, а потім проварити 10 хвилин. Проціди все через марлю і закатай у стерильні банки.
Зараз читають:20 легких рецептів тарталеток із крабовими паличками
5. Сік із червоної смородини у морозилці
Потім таку заготівлю можна використовувати для приготування соусів, конфітюру, желе та інших страв.
Тобі знадобиться: 500 г смородини.
Приготування: Перебери смородину, обірві її з гілочок, розімни ягоди товкачем і перетрій через сито. Розлий сік у порційні формочки, заморозь у морозилці і потім переклади у пакет чи контейнер для зберігання.
6. Сік із червоної смородини у скороварці
Додавати цукор у смородину зовсім не обов'язково, так що дивися за смаком.
Тобі знадобиться: 2 кг порічки.
Приготування: Обірви смородину з гілочок і виклади в чашу скороварки. Готуй 10 хвилин, перетріть її через сито і виклади назад. Готуй ще 5 хвилин і закатай сік у стерильні банки.
7. Сік із смородини з лимонною кислотою
Лимонна кислота – природний консервант, щоб сік краще зберігався.
Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 500 мл води, 200 г цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти.
Приготування: Залий смородину водою і проварити 10 хвилин. Перетріть її через сито, додай цукор і знову доведи до кипіння. Додай лимонну кислоту, проварити ще 1 хвилину і закатай сік у стерильні банки.
8. Сік із червоної та чорної смородини на зиму
Ягоди достатньо лише перебрати – гілочки та хвостики можна залишити.
Зараз читають:12 шикарних рецептів желе з вишні з желатином
Тобі знадобиться: 1 кг смородини, 1 кг чорної смородини, 1 л води, 300 г цукру.
Приготування: Розімни всю смородину товкачем в каструлі, залий водою і проварити 10 хвилин. Перетрій через сито, додай цукор і доведи сік до кипіння. Проварити ще 5 хвилин і закатай його в стерильні банки.
9. Сік із смородини з апельсином
Ще ароматніший, ніж просто ягідний сік!
Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 1 апельсин, 400 мл води, 200 г цукру.
Приготування: Відіжміть сік з апельсина та смородини будь-яким зручним способом. Додай воду до смаку і доведи все до кипіння. Додай трохи цукру, проваріть сік до розчинення і закатай його в стерильні банки.
10. Сік із смородини з корицею на зиму
Спеції можеш дістати перед заходом сонця, а можеш і залишити їх у банках.
Тобі знадобиться: 1 кг червоної смородини, 200 г цукру, 2 палички кориці, 2 зірочки бадьяна, 4 бутони гвоздики, 300 мл води.
Приготування: Подрібни смородину блендером, перетрій через сито, додай воду і доведи до кипіння. Додай цукор та спеції, провари сік ще 7-10 хвилин і закатай його в стерильні банки.
Джерело: dietcenter.com.ua