На мангалі можна приготувати практично все, що завгодно – м'ясо, рибу, овочі або морепродукти. А можна навіть і повноцінну страву, на зразок картоплі з беконом. Ділимося 10 чудовими рецептами!
Зміст
1. Картопля з беконом на шампурах на мангалі
Простий базовий рецепт, який ти можеш доповнити спеціями на власний смак.
Тобі знадобиться: 1 кг картоплі, 200 г бекону, сіль, спеції.
Приготування: Вимий і наріж картоплю кружальцями, а бекон – скибочками приблизно такого ж розміру. Присип все спеціями, одягни на шампури і оберни фольгою. Готуй на мангалі 20-25 хвилин.
2. Картопля з беконом цілком на мангалі
Для цього рецепту найкраще підходить невелика молода картопля.
Тобі знадобиться: 14 картоплин, 200 г бекону, спеції.
Зараз читають:20 закусок з авокадо, які потішать своїм смаком
Приготування: Вимий та зроби на кожній картопліні паралельні надрізи. Натрій спеціями до смаку, одягни її на шампури та оберни слайсами бекону. Загорни все у фольгу та запікай на мангалі 20-25 хвилин.
3. Картопля з беконом та часником на мангалі
Часника можна взяти більше чи менше – на твій розсуд.
Тобі знадобиться: 1 кг картоплі, 200 г бекону, 6 зубчиків часнику, спеції.
Приготування: Вимий та зроби на кожній картопліні глибокі надрізи. Вклади в ці надрізи платівки часнику і засип все спеціями. Оберни картоплю беконом, а потім – фольгою. Запікай на мангалі 20-25 хвилин.
4. Картопля з беконом та прованськими травами на мангалі
Така ароматна, що просто неможливо встояти!
Тобі знадобиться: 1 кг картоплі, 200 г бекону, 2 ст. прованських трав, сіль, мелений чорний перець.
Приготування: Наріж картоплю кружальцями, а бекон – скибочками за розміром. Одягни все на шампури і посип сіллю, меленим перцем і прованськими травами. Загорни картоплю з беконом у фольгу і запікайте їх на мангалі протягом 20-25 хвилин, періодично перевертаючи.
5. Картопля з беконом та цибулею у фользі на мангалі
Цибуля завжди робить страви на мангалі соковитішими.
Тобі знадобиться: 6 картоплин, 100 г бекону, 1 цибулина, спеції.
Зараз читають:20 незрівнянних рецептів клафуті з вишнею
Приготування: Наріж картопля і бекон скибочками, а цибуля – кільцями. Змішай все зі спеціями до смаку і загорни в 2-3 шари фольги. Запікай на мангалі приблизно по 15 хвилин із кожного боку.
6. Картопля з беконом та сиром на мангалі
Підійде пармезан чи інший твердий сир, який добре плавиться.
Тобі знадобиться: 10 картоплин, 200 г бекону, 100 г твердого сиру, спеції.
Приготування: Наріж картоплю та бекон скибочками, і одягни їх на шампури. Посип спеціями, загорни у фольгу і запікай на мангалі протягом 20-25 хвилин. Потім розгорни фольгу і відразу посип картоплю тертим сиром.
7. Картопля-гармошка з беконом на мангалі
Радимо вибирати картоплини одного розміру, щоб вони одночасно запеклися.
Тобі знадобиться: 8 картоплин, 200 г бекону, спеції.
Приготування: Вимий картоплю та зроби на ній глибокі надрізи через кожні 5-7 мм. Вклади в ці надрізи по скибочці бекону і посип все спеціями. Загорни картоплю у фольгу і запікайте її на мангалі по 10-15 хвилин з двох сторін.
8. Картопля з беконом у соєвому маринаді на мангалі
Маринувати картоплю з беконом найкраще у холодильнику, близько 2-3 годин.
Тобі знадобиться: 6 картоплин, 200 г бекону, 2 цибулини, 100 мл соєвого соусу, 10 г майонезу, 1 ст.л. спецій.
Зараз читають:20 рецептів фруктової пастили, яка порадує своїм смаком
Приготування: Наріж цибулю кільцями, картоплю – кружальцями, а бекон – слайсами. Окремо змішай майонез, соєвий соус та спеції за смаком. Замаринуй картоплю з цибулею та беконом у цьому маринаді. Нанижіть все на шампури і жар на мангалі близько 25 хвилин, періодично перевертаючи.
9. Картопля з беконом на мангалі на ґратах
Злегка змасти картоплю олією, щоб вона не прилипала до ґрат.
Тобі знадобиться: 1 кг картоплі, 250 г бекону, спеції.
Приготування: Наріж картоплю кружальцями, а бекон – слайсами. Виклади на решітку шар картоплі, приправ та додай бекон. Знову приправ та виклади ще шар картоплі. Закрий грати і запікайте картоплю з беконом на мангалі 20-25 хвилин. Переверни і готуй ще трохи до рум'яної скоринки.
10. Картопля з беконом та сметаною на мангалі
Підійде сметана будь-якої жирності.
Тобі знадобиться: 6 картоплин, 150 г бекону, 3-4 ст. сметани, 2 зубчики часнику, 3 гілочки зелені, спеції.
Приготування: Змішай сметану, рубану зелень, часник та спеції. Наріж картоплю кільцями і замарин її на 1 годину в цьому маринаді. Бекон наріж скибочками і одягни його на шампури, чергуючи з картоплею. Загорни все у фольгу і запікай близько півгодини на мангалі.
Джерело: dietcenter.com.ua