Бекон заслужено можна назвати одним із найкращих та універсальних інгредієнтів для найрізноманітніших завдань. Наприклад, сьогодні пропонуємо приготувати із нього оригінальні закуски. На святковий стіл чи просто – як тобі заманеться! Лови добірку з 15 відмінних рецептів!
Зміст
1. Брускетти з беконом та сирним сиром
Замість помідорів чері можна взяти в'ялені помідори.
Тобі знадобиться: 1/2 багету, 200 г сирного сиру, 100 г бекону, 120 г помідорів чері, 50 г руколи.
Злегка підсуши скибочки багету на сковороді . Змасти їх сирним сиром і виклади зверху слайси бекону, половинки помідорів чері та листочки руколи.
2. Канапе з беконом та корнішонами
Буде ще гарнішим, якщо нарізати хліб фігурними формами.
Тобі знадобиться: 100 г бекону, 50 г маскарпоне, 4 мариновані корнішони, 5-6 скибочок житнього хліба.
Приготування: Наріж і підсуши хліб на сухій сковороді. Намасти зверху трохи маскарпоне, одягни на шпажки корнішони і скибочки бекону і з'єднай їх із хлібом.
3. Запечена груша з беконом
Цікава закуска, коли захочеться різноманітність на столі.
Тобі знадобиться: 2 груші, 60 г блакитного сиру, 4 слайси бекону, 4 гілочки чебрецю, оливкова олія, спеції.
Приготування: Розріж груші навпіл і видали серединки. Виклади всередину по шматочку блакитного сиру, поклади зверху гілочку чебрецю і оберни все слайсом бекону. Збризкайте оливковою олією, приправте і запікайте 15 хвилин у духовці при 180 градусах.
Зараз читають:Варення-п'ятихвилинка з аґрусу: 20 найсмачніших рецептів
4. Печериці з беконом у духовці
Вибирай гриби середнього та приблизно однакового розміру.
Тобі знадобиться: 9 печериць, 30 г цибулі, 50 г твердого сиру, 50 г бекону, 1 ст. олії, спеції.
Приготування: Акуратно видалить ніжки печериць, дрібно порубай їх з цибулею і обсмаж до готовності. Виклади назад у капелюшки, посип тертим сиром і спеціями, а потім загорни кожен капелюшок у бекон. Відправте закуску в духовку на 20-25 хвилин при 190 градусах.
5. Брускетти зі смаженим беконом
Для цього рецепту ідеально підходить багет чи чіабатта.
Тобі знадобиться: 4 скибочки хліба, 100 г бекону, 100 г вершкового сиру, 1 зубчик часнику, 3 гілочки зелені.
Хліб підсуши на сковороді і натрі часником. Змішай вершковий сир із рубаною зеленню та змасти шматочки хліба. Обсмаж слайси бекону до рум'яності та виклади їх зверху.
6. Канапе з беконом, помідорами та сиром
Легкий та швидкий, але при цьому дуже смачний рецепт!
Тобі знадобиться: 5 шматочків хліба, 50 г вершкового масла, 100 г твердого сиру, 3 помідори, 10 скибочок бекону.
Приготування: Наріжте хліб на канапі і підсушіть його в духовці або на сковороді. Змасти вершковим маслом і виклади по шматочку сиру, часточки помідора та скибочки бекону. Можеш відправити канапе ще на 10 хвилин у духовку за 180 градусів.
7. Чіпси з бекону
Ця закуска особливо гарна ввечері під пиво у компанії.
Тобі знадобиться: 200 г бекону, 1 ст. олії, по 0,25 ч.л. солі, хмелі-сунелі та меленого чорного перцю, 1 ст.л. паприки.
Приготування: Наріж бекон тонкими смужками і виклади його на застелений пергаментом лист. Змішай масло зі спеціями і змасти їм бекон пензликом. Відправ його в духовку на 4-5 годин при 100 градусах.
Зараз читають:20 найкращих салатів з огірків із цибулею на зиму
8. Яблука в беконі
Дуже цікавий та небанальний варіант закуски.
Тобі знадобиться: 2 яблука, 100 г бекону, кориця та цукор.
Приготування: Наріж яблука середніми часточками та загорни кожну в слайс бекону. Посип цукром і корицею до смаку, і відправь на 10-15 хвилин у духовку при 200 градусах.
9. Брускетти з беконом, цибулею та козячим сиром
При подачі рекомендуємо прикрасити брускетти листочками руколи і збризкати все бальзаміком.
Тобі знадобиться: 6 скибочок багету, 150 г м'якого козиного сиру, 6 слайсів бекону, 1 цибуля-порей.
Приготування: Обсмажте бекон на сковороді до рум'яності. Відклади його і в тій же сковороді обсмаж нарізаний кільцями порей. Підсуши багет, виклади на нього шматочки козячого сиру, смажену цибулю і потім – бекон.
10. Канапе з беконом та перепелиними яйцями
Краще взяти саме перепелині яйця, бо вони менші та акуратніші.
Тобі знадобиться: 2-3 скибочки хліба, 5 слайсів бекону, 5 перепелиних яєць, 100 г вершкового сиру, зелень, часник.
Приготування: Змішай вершковий сир із рубаною зеленню та часником. Наріж хліб на канапі, підсуши його на сковороді і змасти сиром. Відварити перепелині яйця 4-5 хвилин після кипіння і розріж їх навпіл. Бекон теж розріж навпіл. Виклади на хліб скибочки бекону та половинки яєць, і скріпи канапе шпажками.
11. Баклажани з беконом у духовці
За таким же принципом можна запекти з беконом та будь-які інші овочі.
Тобі знадобиться: 1 баклажан, 2 помідори, 2 смужки бекону, 90 г твердого сиру, 2 зубчики часнику, олія, спеції.
Приготування: Наріж баклажан і помідори кружальцями приблизно по 1 см. Склади їх один на одного, присип часником і спеціями, і збризкати олією. Загорни все в слайси бекону та відправь на 20 хвилин у духовку при 200 градусах. Посип тертим сиром і відправ в духовку ще на 10 хвилин.
Зараз читають:Помідори з лимонною кислотою на зиму: 15 чудових рецептів
12. Брускетти з беконом та печерицями
За всієї своєї простоти – закуска виходить ще й дуже ситною.
Тобі знадобиться: 1 багет, 100 г бекону, 100 г печериць, 2 зубчики часнику, 2 гілочки розмарину, спеції.
Приготування: Печериці наріж пластинками і обсмаж до золотистості. Окремо обсмажте до рум'яності слайси бекону. Підсуши скибочки багету 10 хвилин у духовці при 160 градусах і натри їх часником. Виклади гриби та бекон, приправ та посип листиками розмарину.
13. Рулетики з бекону з яйцем та сиром
Одна з найшвидших закусок із беконом, які тільки можна приготувати.
Тобі знадобиться: 120 г бекону, 3 яйця, 100 г плавленого сиру, 1 ст. майонезу, часник та зелень.
Приготування: Відвари яйця круто і натріть їх на тертці разом із сиром. Додай подрібнений часник, зелень та майонез. Наріж бекон тонкими слайсами і загорни в нього цю начинку.
14. Курячі рулетики з беконом у духовці
Час запікання може змінюватися, залежно від того, як ти наріжеш курку.
Тобі знадобиться: 1 куряче філе, 100 г бекону, 5 ст. сметани, 3 зубчики часнику, спеції.
Куряче філе наріж смужками і тонко відбий. Змішай сметану, давлений часник і спеції, змасти курку з одного боку і зверни рулетиком. Загорни кожен у слайс бекону і відправ все в духовку на 30-35 хвилин при 180 градусах.
15. Рулетики з бекону з чорносливом
Щоб рулетики не розвалювалися, може скріпити їх зубочисткою.
Тобі знадобиться: 250 г бекону, 12 штук чорносливу, 100 г вершкового сиру, 12 оливок, спеції, зелень.
Чорнослив залий окропом на 10 хвилин і обсуши. Змішай вершковий сир, рубані оливки, зелень та спеції. Виклади цю масу в надрізаний чорнослив, щоб нафарширувати його, а потім загорни кожен чорнослив в смужку бекону. Відправ все в духовку на 10 хвилин при 200-220 градусах.
Джерело: dietcenter.com.ua