Курячі котлети з кабачком: 15 чудових рецептів на кожен день

Головна проблема курячих котлет у тому, що найчастіше вони виходять сухими. Але все це легко вирішується, якщо додати до фаршу трохи кабачка для соковитості. Ми розповімо тобі 15 рецептів курячих котлет із кабачком, які можна приготувати просто та швидко!

Зміст

  • 1. Курячі котлети з кабачком на сковороді
  • 2. Курячі котлети з кабачком на пару
  • 3. Курячі котлети з кабачком у духовці
  • 4. ПП курячі котлети з кабачком
  • 5. Курячі котлети з кабачком та вівсяними пластівцями
  • 6. Курячі котлети з кабачком та сиром
  • 7. Курячі котлети з кабачком та морквою
  • 8. Курячі котлети з кабачком та манкою
  • 9. Курячі котлети з кабачком та рисом
  • 10. Курячі котлети з кабачком та сметаною
  • 11. Курячі котлети з кабачком та картоплею
  • 12. Курячі котлети з кабачком та печерицями
  • 13. Курячі котлети з кабачком та сиром
  • 14. Курячі котлети з кабачком та томатною пастою
  • 15. Курячі котлети з кабачком та капустою
  • 1. Курячі котлети з кабачком на сковороді

    Класичні домашні котлети із додаванням батона.

    Тобі знадобиться: 200 г кабачків, 800 г курячого фаршу, 2 яйця, 1 цибулина, 4 шматочки батону, спеції, зелень.

    Приготування: Заздалегідь замочіть хліб у невеликій кількості води. Натрій кабачок на тертці, дрібно нарубай цибулю і зелень, подрібни хліб будь-яким способом. Змішай всі інгредієнти, додай яйця та вимішай фарш. Приправ його за смаком, сформуй і обсмаж котлети на середньому вогні до рум'яності.

    2. Курячі котлети з кабачком на пару

    Легкий та дієтичний варіант для тих, хто стежить за фігурою.

    Тобі знадобиться: 4 курячі філе, 3 яйця, 300 г кабачків, спеції.

    Приготування: Пропусти куряче філе через м'ясорубку. Натрій кабачки на тертці і відіжми зайвий сік. Змішай всі інгредієнти разом, приправ фарш до смаку і сформуй котлети. Готуй їх на пару приблизно 20-30 хвилин.

    3. Курячі котлети з кабачком у духовці

    Якщо котлети починають підгоряти знизу, просто переверни їх.

    Тобі знадобиться: 800 г курячого філе, 1 цибулина, 300 г кабачків, 1 яйце, 2 ст. сметани, 1 ст. панірувальних сухарів, зелень, спеції.

    Зараз читають:12 незрівнянних рецептів кабачкових млинців

    Приготування: Пропусти куряче філе з цибулею через м'ясорубку, натрій і відіжми кабачки, подрібни зелень. Змішай всі інгредієнти, сформуй та виклади котлети на пергамент. Запікайте їх 30 хвилин у духовці при 180 градусах.

    4. ПП курячі котлети з кабачком

    Ще один корисний рецепт котлет як на сніданок, так і на обід чи вечерю.

    Тобі знадобиться: 600 г курячого філе, 1 кабачок, 1 морква, 2 яйця, спеції, зелень.

    Нарубай куряче філе дуже дрібним кубиком. Натрій овочі, подрібни зелень і змішай усі інгредієнти. Сформуй котлети за допомогою ложки чи просто вологими руками. Готуй їх 30-35 хвилин на пару.

    5. Курячі котлети з кабачком та вівсяними пластівцями

    Вівсяні пластівці тут не потрібно ні подрібнювати, ні готувати.

    Тобі знадобиться: 700 г курячого філе, 350 г кабачків, 100 г вівсяних пластівців, 20 г зелені, 150 г цибулі, 1 яйце, спеції, 8 ст. панірувальних сухарів.

    Приготування: Пропусти курку, кабачки та зелень через м'ясорубку. Подрібни та обсмаж цибулю до золотистості. Змішай цибулю з фаршем, овочами, вівсянкою, зеленню, яйцем та спеціями. Якщо фарш вийшов занадто рідкий, додай трохи панірувальних сухарів. Сформуй котлети, обваляй їх у паніровці та обсмаж до рум'яності на середньому вогні.

    6. Курячі котлети з кабачком та сиром

    Сир не лише додає нові смакові нотки, а й краще склеює фарш.

    Тобі знадобиться: 400 г курячого фаршу, 100 г твердого сиру, 1 кабачок, 1 цибулина, 1 яйце, 2 ст.л. борошна, спеції.

    Приготування: Натрій кабачок на тертці і відіжми сік. Так само натрій сир. Змішай всі інгредієнти, сформуй невеликі котлети та обсмаж їх на сковороді з двох сторін приблизно по 4-5 хвилин.

    7. Курячі котлети з кабачком та морквою

    Одне із простих та перевірених часом поєднань.

    Тобі знадобиться: 600 г курячого фаршу, 1 морква, 1 кабачок, 1 цибулина, 1 яйце, 3 ст.л. вівсяні пластівці, спеції.

    Приготування: Подрібни цибулю та натрі моркву. Злегка обсмаж їх до м'якості, а потім дай охолонути. Кабачок натрій на великій тертці і відіжми. Змішай засмажку, тертий кабачок, курячий фарш, яйце та спеції. Додай подрібнені вівсяні пластівці і все ретельно вимішай. Сформуй та обсмаж котлети на сковороді з двох боків.

    Зараз читають:12 легких рецептів курки у медово-соєвому соусі

    8. Курячі котлети з кабачком та манкою

    Манка завжди надає будь-якому фаршу більш пухкої та цікавої текстури.

    Тобі знадобиться: 400 г курячого фаршу, 1 цибулина, 300 г кабачків, 1 яйце, 3 ст. манки, 1/2 склянки панірувальних сухарів, спеції.

    Приготування: Натріть цибулю і кабачки на тертці, відіжміть зайву рідину. Змішай ці овочі з курячим фаршем і яйцем, всип спеції та манку, перемішай і залиш масу на 10 хвилин. Сформуй котлети, обваляй їх у панірувальних сухарях і обсмаж з двох сторін.

    9. Курячі котлети з кабачком та рисом

    Такі котлети можна подавати навіть без гарніру – ситні та смачні.

    Тобі знадобиться: 500 г курячого філе, 200 г кабачків, 100 г рису, 1 морква, 1 цибулина, 1 яйце, 1 пучок зелені, спеції.

    Приготування: Пропусти куряче філе, моркву та цибулю через м'ясорубку. Кабачок натрій на тертці і злегка відіжми. Заздалегідь відвари та остуди рис. Подрібни зелень і змішай усі інгредієнти разом, сформуй котлети. За бажанням – запануй їх у борошні. Обсмажити з двох сторін на сковороді до рум'яності.

    10. Курячі котлети з кабачком та сметаною

    Найлегший рецепт, а інгредієнти для нього – точно є в тебе вдома.

    Тобі знадобиться: 250 г курячого філе, 500 г кабачків, 1 яйце, 2 ст. сметани, 5 ст. борошна.

    Приготування: Пропусти куряче філе через м'ясорубку. Натрій кабачки на тертці і відіжми сік. Змішай всі інгредієнти та приправ фарш за смаком. Викладай котлети ложкою на сковорідку та обсмаж з двох боків.

    11. Курячі котлети з кабачком та картоплею

    Обов'язково злий зайвий сік з овочів, інакше фарш буде надто рідким.

    Тобі знадобиться: 1 куряче філе, 1 картоплина, 1 кабачок, 1 яйце, 4 ст.л. борошна, спеції.

    Блендером подрібни куряче філе у фарш . Натрій овочі на дрібній тертці, відіжми їх від соку, змішай з куркою і яйцем, всип борошно і приправ за смаком. Ложкою викладай фарш на розігріту сковороду та обсмаж котлети з двох боків.

    Зараз читають:15 салатів з авокадо та яйцем, які завжди виходять смачними

    12. Курячі котлети з кабачком та печерицями

    Для яскравішого смаку готових котлет – рекомендуємо не пропускати етап обсмажування грибів.

    Тобі знадобиться: 500 г курячого фаршу, 1 яйце, 1 кабачок, 200 г печериць, 1 цибулина, 100 г борошна, 50 г вершкового масла, спеції.

    Приготування: Натрій кабачок на тертці і відіжміть його від зайвого соку. Довільно наріж і обсмажте цибулю з грибами на вершковому маслі, а потім пропустіть через м'ясорубку або подрібніть блендером. Змішай кабачки, гриби, курячий фарш, яйце та спеції. Додай муку|борошно|, вимішай масу і сформуй котлети. Обсмаж їх із двох сторін до рум'яності.

    13. Курячі котлети з кабачком та сиром

    Котлети з сиром виходять більш білковими, повітряними та ситними.

    Тобі знадобиться: 1 кг курячого фаршу, 200 г сиру, 1 кабачок, 1 яйце, 3 зубчики часнику, 2 ст.л. крохмалю, спеції, зелень.

    Приготування: Подрібни часник та зелень. Кабачок натрій і відіжми від зайвого соку. Змішай всі інгредієнти разом та сформуй невеликі котлети. Обсмаж їх на середньому вогні з обох боків.

    14. Курячі котлети з кабачком та томатною пастою

    Трохи томату надає фаршу більш апетитний відтінок та легку кислинку.

    Тобі знадобиться: 400 г курячого фаршу, 300 г кабачків, 100 г цибулі, 10 г томатної пасти, паприка, спеції.

    Приготування: Натрій і відіжми кабачок від соку. Подрібни цибулю, змішай усі інгредієнти разом та сформуй котлети. Можеш запанувати їх у борошні, манці чи сухарях. Обсмажити котлети на сковороді з двох боків до рум'яності.

    15. Курячі котлети з кабачком та капустою

    Можна брати як молоді, так і старі овочі – однаково смачно.

    Тобі знадобиться: 1 кабачок, 500 г капусти, 500 г курячого фаршу, 150 г твердого сиру, 1 пучок зелені, спеції, 1 ст. вершкового масла.

    Приготування: Змішай курячий фарш, спеції та розтоплене вершкове масло. Кабачок, капусту та сир – натрій на великій тертці. Подрібни зелень і змішай усі разом. Сформуй та готуй котлети 20-30 хвилин на пару.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *