Всі, хто дотримуються правильного харчування, точно знають про важливість дотримання балансу білків, жирів та вуглеводів. Тому будь-які страви мають бути не лише низькокалорійними, але також ситними та корисними. Салати з тунцем і квасолею якраз сповна відповідають цим критеріям, а більшість із них вписуються в ПП або дієтичний раціон. Бери на замітку наші рецепти!
Зміст
1. Салат з тунцем, цибулею та квасолею
Мінімалістичний салат лише з кількох інгредієнтів.
Тобі знадобиться: 280 г консервованої квасолі, 120 г фіолетової цибулі, 250 г консервованого тунця, 20 г петрушки, 2 ст. оливкової олії.
Приготування: Злий рідину з квасолі та тунця, розімні тунця вилкою. Подрібни петрушку і наріж цибулю пір'ям. Заправ салат оливковою олією і подавай до столу.
2. Салат з тунцем, квасолею та базиліком
Щоб квасоля швидше зварилася, її треба замочити проти ночі.
Тобі знадобиться: 100 г квасолі, 200 г консервованого тунця, 1 пучок базиліка, 1 фіолетова цибулина, 3 ст. оливкової олії, 2 зубчики часнику, 1 ст.л. винного оцту.
Зараз читають:15 пирогів із смородиною, які готуються простіше простого
Приготування: Відвари квасолю до готовності. Наріж фіолетовий лук пір'ям, подрібни базилік, розімни тунцю виделкою і змішай салат. Змішай оливкову олію, винний оцет та давлений часник. Полів салат заправкою, що вийшла.
3. Салат з авокадо, тунцем та квасолею
Один із найбільш збалансованих рецептів – смачно та корисно.
Тобі знадобиться: 1 банка тунця, 60 г квасолі, 1 авокадо, 50 г салатного міксу, 100 г огірків, 2 помідори, 1 фіолетова цибулина, 50 мл оливкової олії, 1 зубчик часнику, 1 ч.л. зернистої гірчиці, 1,5 ч.л. винного оцту, спеції.
Приготування: Замочіть квасолю на ніч і відваріть її до готовності. Довільно наріж всі овочі, додай салатний мікс і розімни тунцю виделкою. Для заправки змішай масло, подрібнений часник і інгредієнти, що залишилися. Полей нею салат.
4. Салат з тунцем, квасолею та фетою
Ситний салат з великою кількістю свіжих овочів.
Тобі знадобиться: 100 г консервованої квасолі, 1 банка тунця, 100 г фети, 1 помідор, 100 г салату Айсберг, 2 огірки, 1/2 болгарського перцю, 1 жменя оливок, 4 гілочки зелені, спеції, лимонний сік, оливкова.
Приготування: Довільно наріж всі овочі, подрібни зелень і салат Айсберг, розімни тунцю виделкою і злий рідину з квасолі. Змішай всі інгредієнти і заправ салат олією, лимонним соком і спеціями.
5. Салат з картоплею, тунцем та квасолею
Особливо смачним він виходить із молодою картоплею.
Тобі знадобиться: 1 банка тунця, 240 г картоплі, 1-2 помідори, 1/2 пучка латуку, 1/2 склянки консервованої квасолі, 1/2 склянки оливок, 1 ч.л. зернистої гірчиці, спеції, лимонний сік, оливкова олія.
Картоплю відвари і наріж часточками разом з помідорами . Злий рідину з тунця, оливок і квасолі, і виклади все на салатне листя. Змішай олію, лимонний сік, зернисту гірчицю та спеції за смаком для заправки.
Зараз читають:20 найсмачніших страв на електрогрилі
6. Салат з тунцем, квасолею та селерою
Для яскравішого аромату – можна додати ще й зелень селери.
Тобі знадобиться: 300 г консервованого тунця, 2 банки консервованої квасолі, 2 стебла селери, 1 цибулина, 1/2 склянки маслин, 1/2 пучка петрушки, спеції, лимонний сік, оливкова олія.
Приготування: Злий рідину з тунця, маслин та квасолі. Довільно подрібни цибулю, селера та зелень. Збризкати салат оливковою олією і лимонним соком, приправ за смаком.
7. Салат з тунцем, огірками та квасолею
Сюди підійде квасоля будь-якого кольору, але краще дрібна.
Тобі знадобиться: 1 банка тунця, 1 склянка квасолі, 2 огірки, 2 яйця, 1/2 пучка зелені, спеції, лимонний сік, оливкова олія.
Приготування: Замочіть квасолю на ніч і відваріть до готовності. Подрібни зелень, відвари та наріж яйця, наріж огірки. Розімни тунця виделкою, змішай салат, приправ і збризкати його маслом і лимонним соком.
8. Салат з тунцем, квасолею та яблуками
Вибирай зелене яблуко кислих сортів.
Тобі знадобиться: 100 г консервованого тунця, 150 г консервованої квасолі, 1 яблуко, 1/2 пучка зелені, майонез.
Приготування: Наріж яблуко середніми шматочками, розімніть тунця вилкою і подрібни зелень. Додай квасолю і заправ салат майонезом.
9. Салат з тунцем, кукурудзою та квасолею
Цей салат точно сподобається шанувальникам мексиканської кухні.
Тобі знадобиться: 200 г консервованої квасолі, 100 г консервованої кукурудзи, 1 болгарський перець, 200 г консервованого тунця, 1 авокадо, 1/2 фіолетової цибулини, спеції, лимонний сік, оливкова олія.
Зараз читають:Компот із терну: 12 рецептів, від яких ти будеш у захваті
Приготування: Злий рідину з усіх консервів і разомні тунця вилкою. Кубиком наріж авокадо та перець, подрібни цибулю і перемішай салат. Заправте його маслом і лимонним соком зі спеціями.
10. Салат з тунцем, помідорами чері та квасолею
Рекомендуємо також додати кілька листків базиліка або кінзи.
Тобі знадобиться: 250 г помідорів чері, 100 г оливок, 1/2 фіолетової цибулини, 1/2 пучка зеленої цибулі, 1 банк тунця, 1 банк консервованої квасолі, спеції, лимонний сік, оливкова олія.
Приготування: Подрібни зелену цибулю, наріж фіолетову цибулю пір'ям, а помідори чері – часточками. Довільно подрібни оливки, додай тунець та квасолю. Приправ і салат салат оливковою олією з лимонним соком.
11. Салат з пекінською капустою, тунцем та квасолею
Найкраще брати саме пекінську капусту, бо вона ніжніша.
Тобі знадобиться: 1 банка тунця, 180 г консервованої квасолі, 1 огірок, 250 г пекінської капусти, 3 яйця, 1/2 фіолетової цибулини, 2 зубчики часнику, 3 гілочки петрушки, спеції, лимонний сік, оливкова олія.
Приготування: Подрібни цибулю, часник та петрушку. Відвари і наріж яйця. Наріжте пекінську капусту, наріж огірок і перемішай всі інгредієнти. Заправити салат олією з лимонним соком та спеціями.
12. Салат з тунцем, картоплею та стручковою квасолею
Теплий салат, який легко замінить навіть основну страву.
Тобі знадобиться: 200 г консервованого тунця, 300 г стручкової квасолі, 4 картоплини, 2 помідори, 1 ст.л. соусу песто, 2 ст.л. оливкової олії.
Відвари картоплю до готовності і наріж її середніми шматочками . Приварити стручкову квасолю до м'якості, а помідори – наріж часточками. Розімни тунця, виклади салат на тарілки та полів його оливковою олією з песто.
Джерело: dietcenter.com.ua