20 відмінних рецептів шурпи на багатті в казані

Як чудово, коли можна зібратися великою компанією на природі. А замість набридлих шашликів – приготуй шурпу на багатті в казані. Зробити це не складно, якщо використати перевірений рецепт. На щастя, ми маємо цілих 20 таких!

Зміст

  • 1. Шурпа з баранини на багатті
  • 2. Шурпа з яловичиною, кукурудзою та томатним соком
  • 3. Шурпа з яловичини з курдючним жиром на багатті
  • 4. Навариста шурпа з баранини та качки у казані
  • 5. Шурпа з баранячих реберець у казані на багатті
  • 6. Шурпа з качки у казані
  • 7. Кайнатма шурпу з яловичини
  • 8. Узбецька шурпа з яловичиною та нутом
  • 9. Шурпа зі свининою та помідорами чері на багатті
  • 10. Шурпа з баранячої голяшки з кукурудзою в казані
  • 11. Шурпа з козлятини без картоплі
  • 12. Каурма-шурпа з бараниною, свіжими помідорами та нутом
  • 13. Шурпа з оленини на багатті
  • 14. Шурпа з кількох видів м'яса у казані
  • 15. Шурпа по-татарськи з бараниною та айвою
  • 16. Шурпа з курки на багатті в казані
  • 17. Шурпа з баранячих реберець з перлівкою та гострим перцем
  • 18. Пікантна шурпа з баранини з імбиром та огірковим розсолом
  • 19. Шурпа з реберець молодого козеня на багатті
  • 20. Шурпа з дикої качки з яловичими кістками на багатті
  • 1. Шурпа з баранини на багатті

    Традиційно шурпу наливають у піали і подають з прісними коржами.

    Тобі знадобиться: 1 кг баранини на кістки, 500 г баранячої вирізки, 1 кг картоплі, 1 кг помідорів, 500 г моркви, 4 середні цибулини, 50 г петрушки, 20 г зеленої цибулі, 200 мл олії, 4 лаврових чорного перцю, 4 горошини запашного перцю, 120 г солі, 6 л води.

    Приготування: Баранину наріж великими шматками і обсмаж на олії до рум'яної скоринки. Налий гарячу воду, всип спеції та вари 1,5 години. Додай нарізані овочі та готуй ще 10 хвилин. Посоли, присип петрушкою та зеленою цибулею, і через 2 хвилини зніміть шурпу з вогню.

    2. Шурпа з яловичиною, кукурудзою та томатним соком

    Підійдуть ребра, грудинка чи шия.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг яловичини, 3 качана молодої кукурудзи, 1 кг картоплі, 500 г болгарського перцю, 500 г моркви, 500 г цибулі, 100 г часнику, 500 мл томатного соку, 150 мл олії. зіри, 3 лаврові листи, 4 ст.л. солі, 5 л води.

    Приготування: Очисти картоплю та цибулю. Кукурудзу, моркву та болгарський перець – очисти та наріж. Наріж яловичину великими шматочками і обсмаж її в маслі до золотистої скориночки. Додай спеції, гарячу воду та вари 1,5 години. Всип овочі, влий томатний сік і продовжуй готувати ще 10-15 хвилин. Очисти часник, разом із сіллю розітри його у ступці, додай у шурпу, прокип'ятіть 1 хвилину і зніміть з багаття.

    3. Шурпа з яловичини з курдючним жиром на багатті

    Важливо додавати в бульйон нерізані стручки гострого перцю.

    Тобі знадобиться: 2 кг яловичини з кісточками, 100 г курдючного жиру, 1 кг картоплі, 800 г помідорів, 800 г моркви, 3 болгарських перцю, 1 стручок гострого перцю, 500 г цибулі, 30 г будь-якої зелені, 50 ч. л. суміші перців горошком, 1 ч. л. зіри, 120 г солі, 6 л води.

    Розігрів масло в казані, додай курдючний жир і томи 3-5 хвилин. Всип нарізану великими шматочками яловичину і обсмаж її до рум'яної скоринки. Додай киплячу воду, спеції та вари 1,5 години. Всип у бульйон цілий стручок гострого перцю, очищену картоплю, цибулю та болгарський перець, нарізані помідори та моркву. Проварити шурпу 10 хвилин, посолити, присип подрібненою зеленню і через 1 хвилину зніміть з багаття.

    4. Навариста шурпа з баранини та качки у казані

    Густа шурпа з насиченим смаком та приголомшливим ароматом.

    Тобі знадобиться: 1 кг баранини, 1 тушка качки, 800 г картоплі, 800 г помідорів, 800 г моркви, 5 середніх цибулин, 80 мл рослинної олії, 100 г смальцю, 1/2 пучка кропу, 10 горошин чорного перцю перцю, 4 лаврові листки, 100 г солі, 5 л води.

    Зараз читають:15 найсмачніших рецептів компоту з ожини на зиму

    Приготування: Змішай у казані масло та смалець, додай нарізане великими шматками м'ясо і обсмажуйте 10-15 хвилин, часто помішуючи. Всип спеції, влий киплячу воду і вари 1,5 години. Додай у бульйон нарізані овочі. Проварити 10 хвилин, посолити і присип подрібненою зеленню. Через 3 хвилини шурпу буде готова!

    5. Шурпа з баранячих реберець у казані на багатті

    Віддай перевагу молодим реберцям з тонкими кісточками.

    Тобі знадобиться: 1 кг баранячих реберець, 1 кг картоплі, 500 г болгарського перцю, 500 г моркви, 5 середніх цибулин, 1 головка часнику, 20 г зелені, 120 мл олії, 1 ч.л. суміші перців горошком, 4 лаврові листи, 1 ч.л. меленого чорного перцю, 100 г солі, 5 л води.

    Розігрів масло в казані, виклади нарізані баранячі реберця і злегка їх обсмажити. Додай суміш перців, лавровий лист, гарячу воду та вари 1,5 години. Картоплю, болгарський перець, моркву та цибулю – очисти, наріж і всип у бульйон. Проварити всі разом 10 хвилин. Розітріть у ступці сіль, часник і мелений перець. Додай цю ароматну суміш у шурпу, присип подрібненою зеленню і прокип'ятити ще пару хвилин.

    6. Шурпа з качки у казані

    Категорично заборонено рубати качку, її слід різати суглобами.

    Тобі знадобиться: 2 тушки качки (по 2 кг), 1 кг картоплі, 4 середні моркви, 5 середніх цибулин, 100 г часнику, 3 ст. томатної пасти, 200 мл олії, 1/2 пучка петрушки, 1 ч.л. суміші перців горошком, 3 лаврові листи, 0,5 ч.л. зіри, 4 ст.л. солі, 5 л води.

    Приготування: Наріж качку великими шматочками, виклади в розігрітий казан з маслом і обсмаж до золотистої скоринки. Присип спеціями, влий половину води і проварити 2 години. Потім додай воду, що залишилася, нарізану моркву, картопля і цибуля, і прокип'яті 15 хвилин. Петрушку і часник – подрібни і добре розітри з сіллю. Всип цю суміш в казан з шурпою, прокип'яті 2 хвилини і зніми з багаття.

    7. Кайнатма шурпу з яловичини

    У цьому рецепті шурпи – м'ясо не обсмажується!

    Тобі знадобиться: 1,5 кг яловичини на кістки, 1 кг картоплі, 3 болгарських перцю, 500 г моркви, 5 середніх цибулин, 100 г стебел селери, 20 г зелені, 1/2 головки часнику, 10 горошин чорного перцю, перцю, 4 лаврові листки, 120 г солі, 6 л води.

    Приготування: Наріж яловичину, зелень, селера, морква, очищений болгарський перець, картоплю та цибулю. Залий м'ясо холодною водою, додай спеції та вари 1,5 години. Всип очищені зубчики часнику, сіль, селера та підготовлені овочі. Прокип'яті 10 хвилин, присип зеленню і через 1 хвилину зніміть шурпу з вогню.

    8. Узбецька шурпа з яловичиною та нутом

    Швидко відновлює сили і надовго вгамовує голод.

    Тобі знадобиться: 1 кг яловичини, 200 г нуту, 600 г картоплі, 500 г болгарського перцю, 500 г моркви, 3 середні цибулини, 1 ч.л. зіри, 1 ч.л. коріандру у зернах, 4 ст.л. солі, 5 л води.

    Замочі нут на 2-3 години. Яловичину наріж великими шматками, залий холодною водою і вари 1 годину. Додай спеції і нут, і провари ще 30 хвилин. Картопля та цибуля – очисти та помісти в казан повністю. Всип нарізану моркву та болгарський перець, посоли та проварити 10 хвилин. Готова шурпа має настоятися у казані не менше чверті години.

    9. Шурпа зі свининою та помідорами чері на багатті

    Якщо є час, то очисти помідори від шкірки.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг свинини, 500 г помідорів чері, 1 кг болгарського перцю, 1 кг картоплі, 500 г моркви, 4 середні цибулини, 150 г смальцю, 1 ч.л. суміші перців горошком, 4 лаврові листи, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 5 ст.л. солі, 6 л води.

    Свинину наріж великими шматками і злегка обсмаж на смальці. Додай спеції, гарячу воду та вари протягом 1 години. Всип у бульйон помідори черрі, очищену картоплю та цибулю, та нарізану моркву. Болгарський перець розріж навпіл, очисти від насіння і також додай у казан. Посоли та вари шурпу ще 15 хвилин.

    Зараз читають:20 відмінних рецептів настоянки з вишні

    10. Шурпа з баранячої голяшки з кукурудзою в казані

    Спочатку розклади по тарілках м'ясо та овочі, а потім влий бульйон.

    Тобі знадобиться: 1 бараняча голяшка (1,5-2 кг), 1 кг картоплі, 500 г кукурудзи, 500 г помідорів, 500 г моркви, 5 середніх цибулин, 2 стручки гострого перцю, 160 мл рослинної олії, 1 год. меленого чорного перцю, 10 горошин чорного перцю, 4 горошини запашного перцю, 4 лаврові листки, 120 г солі, 6 л води.

    Приготування: Обсмаж голяшку на олії до золотистої скоринки. Додай спеції, гарячу воду та вари 1,5 години. Всип цілі стручки гострого перцю, очищену цибулю, кукурудзу, помідори, моркву та картопля. Посоли та готуй ще 15 хвилин. Зніміть шурпу з вогню і наполягай її під кришкою протягом 20-25 хвилин.

    11. Шурпа з козлятини без картоплі

    Зелень та часник переб'ють весь специфічний аромат.

    Тобі знадобиться: 1 кг козлятини на кістки, 1 кг помідорів, 4 середні моркви, 4 середні цибулини, 100 г часнику, 50 г зелені, 120 мл олії, 2 ст.л. смальцю, 4 лаврові листи, 1 ч.л. зіри, 100 г солі, 5 л води.

    Приготування: Змішай у казані смалець та масло, виклади нарізану козлятину та обсмажуйте її 10 хвилин. Влий гарячу воду і проварити 2 години. Додай спеції, сіль, очищену цибулю, нарізані помідори та моркву. Проварити 10 хвилин, додай подрібнений часник і зелень. Прокип'яти шурпу 2 хвилини, зніміть казан з багаття і наполягай під кришкою ще 15 хвилин.

    12. Каурма-шурпа з бараниною, свіжими помідорами та нутом

    Дрібні овочі можна додавати в казан повністю.

    Тобі знадобиться: 2 кг баранини на кістки, 200 г нуту, 1 кг картоплі, 1 кг помідорів, 500 г моркви, 500 г цибулі, 1/2 пучка кропу, 200 мл олії, 4 лаврові листи, 1 ч.л. зіри, 120 г солі, 6 л води.

    Приготування: Наріж баранину великими шматками і злегка обсмаж її на олії. Додай спеції, гарячу воду, промитий нут та вари 2 години. Додай очищену цибулю, нарізані помідори, картопля та морква. Посоли та провари ще 10 хвилин. Присип шурпу подрібненим кропом і зніміть з вогню.

    13. Шурпа з оленини на багатті

    Рецепт найсмачнішої шурпи спеціально для мисливців!

    Тобі знадобиться: 1,5 кг оленини, 1 кг картоплі, 500 г моркви, 500 г цибулі, 3 ст. томатної пасти, 150 мл олії, 4 горошини запашного перцю, 10 горошин чорного перцю, 100 г солі, 5 л води.

    Приготування: Наріж оленину середніми шматочками та обсмаж її на олії до рум'яної скоринки. Влий гарячу воду і проварити 2 години. Додай спеції, томатну пасту, нарізані овочі, сіль та вари шурпу ще 15 хвилин.

    14. Шурпа з кількох видів м'яса у казані

    Стеж за тим, щоб овочі не розварилися.

    Тобі знадобиться: 1 кг яловичини на кістки, 500 г свинячої вирізки, 1 кг курки, 1 кг картоплі, 500 г болгарського перцю, 500 г помідорів, 500 г моркви, 4 середні цибулини, 180 мл рослинної олії, 4 чорного перцю, 4 горошини запашного перцю, 120 г солі, 6 л води.

    Наріж все м'ясо великими шматками, виклади в розігрітий казанок з маслом і злегка обсмаж. Після чого додай спеції і киплячу воду, і проварити 2 години. Всип нарізані помідори, морква, болгарський перець, очищену картоплю та цибулю. Посоли та провари шурпу ще 15 хвилин.

    15. Шурпа по-татарськи з бараниною та айвою

    Айва надає шурпі дивовижний аромат і ледь помітну кислинку.

    Тобі знадобиться: 1 кг баранячої вирізки з жиром, 1 кг баранячих ребер, 1 кг болгарського перцю, 500 г картоплі, 4 моркви, 4 середні цибулини, 200 г айви, 20 г зелені, 10 горошин чорного перцю, 4 горошини душ ст.л. солі, 6 л води.

    Зараз читають:8 відмінних способів приготувати яйця Бенедикт

    Приготування: Наріж вирізку та ребра, залий їх холодною водою і проварити 2 години. Додай спеції, нарізану айву, картоплю, моркву, болгарський перець та цибулю. Посоли та прокип'яті шурпу ще 15 хвилин. Присип подрібненою зеленню і через 2 хвилини зніміть з вогню.

    16. Шурпа з курки на багатті в казані

    Найкраще – готувати з свійської птиці.

    Тобі знадобиться: 2 тушки курки, 150 г курдючного жиру, 1 кг болгарського перцю, 500 г картоплі, 4 моркви, 4 середні цибулини, 100 г стебел селери, 3 ст.л. томатної пасти, 10 горошин чорного перцю, 4 горошини запашного перцю, 120 г солі, 6 л води.

    Приготування: Наріж курку великими шматками, помісти в казан і зали холодною водою. Провари 1 годину, додай спеції, томатну пасту, сіль, курдючний жир, нарізані овочі та селеру. Прокип'яті 10 хвилин, зніміть шурпу з багаття і наполягай під кришкою 15 хвилин.

    17. Шурпа з баранячих реберець з перлівкою та гострим перцем

    Іноді в бульйон додають капусту, ріпу та кислі яблука.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг баранячих реберець, 200 г перловки, 500 г картоплі, 500 г помідорів, 500 г болгарського перцю, 2 стручки гострого перцю, 400 г моркви, 4 середні цибулини, 150 мл рослинної. паприки, 4 горошини запашного перцю, 10 горошин чорного перцю, 4 ст. солі, 5 л води.

    Приготування: Наріж і злегка обсмаж баранячі реберця на олії. Додай воду, спеції, промиту перловку та вари 1,5 години. Всип цілі стручки гострого перцю, очищену цибулю, нарізану картоплю, помідори, болгарський перець і моркву. Посоли та прокип'яті всі разом 10 хвилин.

    18. Пікантна шурпа з баранини з імбиром та огірковим розсолом

    Обов'язково видаляй пінку, яка з'явиться у процесі варіння м'яса.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг баранини на кістки, 1 кг картоплі, 500 г болгарського перцю, 500 г моркви, 500 г цибулі, 50 г кореня імбиру, 100 г часнику, 10 горошин чорного перцю, 4 лаврових листів, 20 50 г солі, 6 води.

    Приготування: Баранину наріж, склади в казан і зали холодною водою. Додай спеції та провари 1,5 години. Овочі підготуй, наріж крупними шматочками і всип у киплячий бульйон. Влий огірковий розсіл, посоли, додай подрібнений імбир і часник. Прокип'яти шурпу 5 хвилин і зніміть з багаття.

    19. Шурпа з реберець молодого козеня на багатті

    Присип готову шурпу свіжою зеленню і подавай до столу.

    Тобі знадобиться: 1 кг реберців молодого козеня, 1 кг картоплі, 500 г помідорів, 4 болгарських перцю, 500 г моркви, 4 цибулини, 50 г часнику, 150 г курдючного жиру, 1 ч.л. суміші перців горошком, 1 ч. л. зіри, 100 г солі, 5 л води.

    Приготування: Наріж і розтопи курдючний жир у казані. Додай нарізані реберця і злегка обсмаж їх. Потім влий киплячу воду і проварити 1,5 години. Всип очищену цибулю, нарізану картоплю, помідори, моркву та болгарський перець. Прокип'ятити всі разом 10 хвилин. Очисти, подрібни і розітри часник разом із сіллю та спеціями у ступці. Додай ароматну суміш у шурпу і прокип'ятіть її ще 5 хвилин.

    20. Шурпа з дикої качки з яловичими кістками на багатті

    Вперше шурпу приготували – тюркські кочівники.

    Тобі знадобиться: 1 тушка дикої качки, 500 г яловичих кісток, 500 г картоплі, 500 г помідорів, 500 г моркви, 500 г цибулі, 1/2 головки часнику, 20 г будь-якої зелені, 120 мл рослинної олії. суміші перців горошком, 0,5 ч. л. коріандру у зернах, 100 г солі, 6 л води.

    Приготування: Качку наріж крупними шматками, виклади в казан з розігрітим маслом і обсмаж до рум'яної скоринки. Додай яловичі кістки, спеції, гарячу воду та вари 1,5 години. Всип очищені зубчики часнику, моркву, нарізані помідори, цибулю та картоплю. Прокип'яти 10 хвилин, всип сіль і дрібно нарубану зелень. Через 3 хвилини шурп можна знімати з багаття.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *