Креветки у соєвому соусі на сковороді: 10 рецептів для справжніх гурманів

сковороді: 10 рецептів для справжніх гурманів />

При приготуванні ніжних і делікатних креветок дуже важливо не заглушити їх смак, тому тут не потрібні ніякі зайві добавки. Але досить гармонійно і найсмачніше виходять креветки в соєвому соусі на сковороді. Ділимося 10 класними рецептами!

Зміст

  • 1. Креветки у соєвому соусі з часником на сковороді
  • 2. Креветки в соєвому соусі та вершковому маслі на сковороді
  • 3. Креветки у медово-соєвому соусі на сковороді
  • 4. Креветки з овочами у соєвому соусі на сковороді
  • 5. Креветки у вершках та соєвому соусі на сковороді
  • 6. Креветки в панцирі в соєвому соусі на сковороді
  • 7. Креветки в соєвому соусі з лимоном на сковороді
  • 8. Креветки з рисом у соєвому соусі на сковороді
  • 9. Креветки з апельсинами у соєвому соусі на сковороді
  • 10. Креветки з цибулею та паприкою в соєвому соусі на сковороді
  • 1. Креветки у соєвому соусі з часником на сковороді

    Найкраще сюди підійдуть великі королівські креветки.

    Тобі знадобиться: 500 г креветок, 3 ст. соєвого соусу, 3 ст.л. оливкової олії, 1 зубчик часнику, спеції.

    Очисти креветок від панцирів і кишечника. Обсмаж їх 1-2 хвилини в розігрітій олії, помішуючи. Додай соєвий соус, подрібнений часник та спеції за смаком. Готуйте ще 2 хвилини, продовжуючи помішувати.

    2. Креветки в соєвому соусі та вершковому маслі на сковороді

    Завдяки вершковому маслу – креветки виходять ще більш рум'яними та апетитними.

    Тобі знадобиться: 400 г великих креветок, 60 мл соєвого соусу, 3 зубчики часнику, 40 г вершкового масла|мастила|, 1/2 лимона.

    Приготування: Очисти та обсмаж креветок 1-2 хвилини у вершковому маслі до рум'яності. Додай соєвий соус і готуй ще 2 хвилини. Додай подрібнений часник, перемішай, зніми креветок з вогню та збризкай лимонним соком.

    Зараз читають:15 найкращих рецептів брускетти з креветками

    3. Креветки у медово-соєвому соусі на сковороді

    Готових креветок рекомендуємо посипати кунжутом або рубаною зеленою цибулею.

    Тобі знадобиться: 500 г креветок, 1/4 склянки соєвого соусу, 1/4 склянки меду, 1 ст. тертого імбиру, 1 ст. подрібненого часнику.

    Приготування: Змішай мед, соєвий соус, часник та імбир. Очисти креветок і на 10 хвилин замарин їх у половині готового соусу. Після чого обсмажити в невеликій кількості олії на сковороді в один шар протягом 1-2 хвилин. Влий соус, що залишився, і готуй ще 1 хвилину до загусання.

    4. Креветки з овочами у соєвому соусі на сковороді

    Така страва сподобається всім, хто стежить за своїм раціоном.

    Тобі знадобиться: 500 г креветок, 1/2 цукіні, 2 болгарських перцю, 1 фіолетова цибулина, 2 зубчики часнику, 2 ст.л. соєвого соусу, 1 ст.л. олії, 1 ч.л. вершкового масла|мастила|, спеції.

    Приготування: Креветок очисти і замаринуй на 10 хвилин у олії, соєвому соусі та спеціях. Обсмаж їх 4-5 хвилин на середньому вогні та відклади убік. У ту ж сковорідку додай вершкове масло|мастило| і довільно нарізані овочі. Жар овочі 5-10 хвилин до м'якості, поверни до них креветок і прогрій разом ще 2 хвилини.

    5. Креветки у вершках та соєвому соусі на сковороді

    При подачі прикрась готову страву невеликою гілочкою чебрецю або розмарину.

    Тобі знадобиться: 800 г тигрових креветок, 200 мл 20% вершків, 3 ст. соєвого соусу, 3 зубчики часнику, 2 ст.л. оливкової олії.

    Приготування: Очисти та видалить кишечник у креветок. Обсмаж їх у маслі 3-4 хвилини з подрібненим часником, помішуючи. Додай вершки та соєвий соус. Протушкуй все разом ще 2-3 хвилини.

    Зараз читають:15 рецептів тарталеток з авокадо для справжніх гурманів

    6. Креветки в панцирі в соєвому соусі на сковороді

    Готуються трохи довше, ніж очищені, але стануть чудовою закускою до пива і не лише.

    Тобі знадобиться: 400 г креветок, 50 мл соєвого соусу, 30 мл олії, 1 ст.л. вершкового масла|мастила|, 5-6 зубчиків часнику.

    Розморозь креветок, щоб їх можна було розділити. Обсмажити на сильному вогні в невеликій кількості рослинної олії до випаровування рідини – близько 5 хвилин. Додай вершкове масло, зменш нагрів і готуй креветок ще 1-2 хвилини, помішуючи. Влий соєвий соус і так само готуй ще 2 хвилини. Наприкінці – додай подрібнений часник і зніми креветок з вогню.

    7. Креветки в соєвому соусі з лимоном на сковороді

    За цим рецептом можна готувати креветок прямо в панцирах.

    Тобі знадобиться: 7-8 королівських креветок, 100 мл води, 2 ст. рослинної олії, 50 мл соєвого соусу, 2 скибочки лимона, 2-3 зубчики часнику, спеції.

    Розморозь і промий креветок. Після чого виклади їх на сковорідку, влий теплу воду і готуй 5 хвилин під кришкою на середньому вогні. Коли вода повністю випарується, тоді влий рослинне масло, додай рубаний часник і спеції, полей лимонним соком і влий соєвий соус. Готуйте всі разом близько 4 хвилин, періодично перевертаючи креветок.

    8. Креветки з рисом у соєвому соусі на сковороді

    Варіації цієї страви трапляються практично у всіх азіатських країнах.

    Тобі знадобиться: 500 г креветок, 300 г рису, 1 морква, 1 болгарський перець, 100 г зеленого горошку, 4 ст. соєвого соусу, 2 ст.л. рибного соусу, 2 ст.л. кунжутної олії, 20 г імбиру, 4 зубчики часнику, спеції.

    Зараз читають:10 чудових рецептів тортильї з червоною рибою

    Приготування: Відварити рис до готовності. Дрібно наріж і обсмаж овочі 2-3 хвилини на сильному вогні в невеликій кількості олії. Окремо також обсмаж очищених креветок.

    У чисту сковорідку влий ще пару ложок рослинної олії, додай кунжутну олію, соєвий та рибний соуси, подрібнений часник, імбир та спеції за смаком. Злегка прогрій все разом, виклади туди рис, овочі та креветок, перемішай і знову прогрій 3-4 хвилини, помішуючи.

    9. Креветки з апельсинами у соєвому соусі на сковороді

    У такому апельсиновому соусі одночасно читаються кислі, солодкі та солоні нотки.

    Тобі знадобиться: 600 г очищених креветок, 1 ст. кукурудзяного крохмалю, 3 зубчики часнику, 10 г імбиру, 2 ст.л. меду, 1 ст. рисового оцту, 1 ст. соусу чилі, 3 ст.л. соєвого соусу, 1 апельсин.

    Приготування: Відіжми з апельсина сік і змішай його з соусом чилі, соєвим соусом, медом і оцтом. Подрібни імбир і часник, обсмаж їх півхвилини на середньому вогні в невеликій кількості олії. Обвалюй креветок у крохмалі, виклади до часнику і смаж 3 хвилини, помішуючи. Влий соус і готуй все разом ще 2 хвилини.

    10. Креветки з цибулею та паприкою в соєвому соусі на сковороді

    Коли чиститимеш креветок, то хвостики можеш залишити.

    Тобі знадобиться: 1 кг креветок, 1 цибулина, 4 зубчики часнику, 120 мл соєвого соусу, 120 г вершкового масла|мастила|, 1 ст.л. паприки.

    Приготування: Подрібни цибулю з часником, обсмаж їх у маслі до золотистості, додай паприку і перемішай. Додай розморожених та очищених креветок та смажу ще 5-10 хвилин, помішуючи. Влий соєвий соус і протушкуй все разом ще 5 хвилин.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *