Багато хто віддає перевагу морепродуктам, адже це корисно, смачно та малокалорійно. Варіантів на цю тему дуже багато, але сьогодні ми вирішили докладніше розповісти, як приготувати креветки на грилі. Ділимося 20 найкращими рецептами!
Зміст
1. Креветки з паприкою та часником на грилі
Чи не маринуй креветки довше 1 години.
Тобі знадобиться: 1 кг креветок, 30 г часнику, 3 ст. оливкової олії, 4 ст.л. лимонного соку, 1 ч. л. паприки, 1 ч. л. солі.
Приготування: Змішай масло, лимонний сік, сіль, паприку та пропущений через прес часник. Очисти і всип креветки в миску з цим маринадом, перемішай, накрий кришкою і маринуватися на 15 хвилин. Змасти розігрітий гриль олією, виклади туди креветки і смажу 5-7 хвилин, перевертаючи кожну хвилину.
2. Креветки на грилі, мариновані у гранатовому соусі
Шукай пляшечки під назвою «Наршараб» — це і є гранатовий соус.
Тобі знадобиться: 500 г очищених креветок, 2 ст. гранатового соусу, 2 ст.л. оливкової олії, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. солі.
Приготування: Креветки промийте холодною водою і викладіть сушитися на паперовий рушник. Змішай гранатовий соус, олію, спеції та сіль. Додай креветки, акуратно перемішай і прибери холодильник на півгодини. Нанижіть креветки на дерев'яні шпажки і обсмажуйте їх на розігрітому грилі 5-7 хвилин.
3. Креветки з лаймом та білим вином на грилі
Ідеальний рецепт, який оцінять навіть найвибагливіші гурмани.
Тобі знадобиться: 1 кг креветок, 2 лайми, 400 мл білого вина, 3 ст.л. оливкової олії, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ч. л. солі.
Приготування: Очисти креветки від голів і стравоходів, промий і виклади сушитися на паперовий рушник. В окремий посуд видави сік із лаймів. Додай олію, чорний перець, сіль та вино. Всип креветки, перемішай, накрий харчовою плівкою і постав маринуватися в холодильник на 30 хвилин. Розігрій гриль, змасти олією його поверхню і виклади креветки. Обсмажуйте їх 5-7 хвилин, часто перевертаючи.
4. Креветки на грилі, мариновані з майонезом та часником
Щоб дерев'яні шпажки не підгоріли, замочіть їх на 20 хвилин у холодній воді.
Зараз читають:20 найсмачніших рецептів повидла з аґрусу
Тобі знадобиться: 500 г очищених креветок, 3 зубчики часнику, 3 ст. майонезу, 1 ч.л. прованських трав, 0,5 ч. л. солі.
Приготування: Змішай майонез, прованські трави, сіль та пропущений через прес часник. Додай підготовлені креветки, перемішай і залиш маринуватися на 30 хвилин. Одягни креветки на шпажки і жар на розігрітому грилі 5-7 хвилин, перевертаючи кожну хвилину.
5. Креветки у пиві на грилі
Чудовий варіант закуски для пікніка.
Тобі знадобиться: 500 г очищених креветок, 3 зубчики часнику, 250 мл світлого пива, сік половини лимона, 1 ч.л. меленого чорного перцю, 3 лаврові листи, 0,5 ч.л. солі.
Помісти креветки в миску, додай спеції, сіль і пропущений через прес часник. Акуратно перемішай, накрий кришкою та залиш на 10 хвилин. Влий пиво, лимонний сік і прибери в холодильник ще на 40 хвилин. Нанижіть креветки на дерев'яні шпажки і готуйте їх на розігрітому грилі 5-7 хвилин.
6. Креветки у часниково-лимонному маринаді на грилі
Подавай готові креветки з кетчупом, солодкою гірчицею чи будь-яким іншим соусом.
Тобі знадобиться: 1 кг креветок, 1 лимон, 4 зубчики часнику, 80 мл оливкової олії, 1 ч.л. коріандру у зернах, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ч. л. солі.
Приготування: Очисти, промий та обсуши креветки паперовим рушником. Лимон розріж навпіл і видави сік у глибоку миску. Додай олію, спеції, сіль та пропущений через прес часник. Всип креветки, акуратно перемішай і прибери в холодильник на 30 хвилин. Розігрій гриль, змасти поверхню олією і виклади туди креветки. Жар 5-7 хвилин, перевертаючи щохвилини.
7. Креветки на грилі, мариновані в соєвому соусі з імбиром та часником
Якщо імбиру немає, тоді використовуй стільки ж кореня хрону.
Тобі знадобиться: 500 г очищених креветок, 3 зубчики часнику, 20 г кореня імбиру, 2 ст. соєвого соусу, 2 ст.л. оливкової олії, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. коричневого цукру, 0,5 ч. л. солі.
Приготування: Подрібни в блендері імбир та очищений часник. Додай перець, сіль, цукор, олію та соєвий соус. Залий цим маринадом підготовлені креветки, акуратно перемішай, накрий харчовою плівкою і постав у холодильник на 20-30 хвилин. Виклади креветки на розігрітий гриль та смажу до готовності.
8. Креветки на шпажках, смажені на грилі
Нанизуй креветки так, щоб хвостики не висіли.
Тобі знадобиться: 500 г очищених креветок, 20 г часнику, 20 г будь-якої зелені, 3 ст. лимонного соку, 3 ст. олії, 0,5 ч.л. солі.
Приготування: Дрібно наріж зелень та очищений часник. Додай олію, сіль та підготовлені креветки. Перемішайте, накрийте заготовку харчовою плівкою і поставте маринуватися в холодильник на 30 хвилин. Після чого наниж креветки на дерев'яні шпажки і обсмажуйте їх на розігрітому грилі 5 хвилин, часто перевертаючи. Готові креветки виклади на тарілку та збризкайте лимонним соком.
9. Креветки на грилі, мариновані в апельсиновому фреші з часником
Готувати можна на будь-якому виді гриля.
Тобі знадобиться: 500 г очищених креветок, 3 зубчики часнику, 250 мл апельсинового фрешу, 2 ст. оливкової олії, 0,5 ч.л. цукру, 0,5 ч. л. солі.
Приготування: У глибокій мисці змішай апельсиновий фреш, цукор, сіль, масло та пропущений через прес часник. Додай креветки, акуратно перемішай і залиш їх маринуватися на 30-40 хвилин. Змасти маслом поверхню розігрітого гриля, виклади туди креветки і готуй 5-7 хвилин, часто перевертаючи.
Зараз читають:20 найкращих рецептів на сніданок з авокадо
10. Креветки зі стручковою квасолею на грилі
Таку страву можуть дозволити собі навіть ті, хто стежить за фігурою.
Тобі знадобиться: 500 г очищених креветок, 100 г стручкової квасолі, 2 лайми, 3 ст.л. оливкової олії, 0,5 ч.л. солі.
Приготування: Стручкову квасолю наріж великими шматочками і склади в миску. Додай креветки, олію, сіль та видави сік з лайма. Перемішайте, накрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник на 30 хвилин. Нанижіть креветки і квасолю на шпажки, і обсмажуйте їх на грилі 5-7 хвилин.
11. Креветки з часником та зеленню на грилі
Рекомендуємо користуватися спеціальними щипцями для гриля.
Тобі знадобиться: 1 кг очищених креветок, 50 г часнику, 150 мл лимонного соку, 200 г будь-якої зелені, 100 мл оливкової олії, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ч. л. солі.
Четверту частину зелені дрібно наріж і склади в миску. Додай олію, лимонний сік, сіль, спеції, подрібнений часник та креветки. Перемішай, накрий і прибери холодильник на півгодини. Розігрій гриль, змасти олією його поверхню і виклади креветки. Жар їх 5-7 хвилин, часто перевертаючи. Виклади зелень, що залишилася, на широке блюдо, а зверху додай смажені креветки.
12. Креветки на грилі, мариновані з лаймом та коньяком
За таким же принципом можна приготувати інші морепродукти на твій смак.
Тобі знадобиться: 1 кг креветок, 30 г часнику, 200 мл соку лайма, 3 ст. коньяку, 3 ст.л. оливкової олії, 1 ч.л. італійських трав, 1 ч. л. меленого коріандру, 1 ч.л. солі.
Приготування: Креветки очисти, промий, обсуши і склади в миску. Додай сік лайма, коньяк, олію, подрібнений часник, сіль та спеції. Перемішайте, накрийте кришкою і залиште маринуватися на 15 хвилин. Одягни креветки на дерев'яні шпажки і жар на розігрітому грилі до готовності. У середньому це займає близько 5-7 хвилин.
13. Креветки з аджикою на грилі
Такі креветки хочеться готувати знову та знову!
Тобі знадобиться: 500 г очищених креветок, 2 ст. аджики, 2 ст.л. оливкової олії, 0,5 ч.л. солі.
Приготування: Змішай аджику, оливкову олію та сіль. Додай підготовлені креветки, акуратно перемішай і поставте заготовку на півгодини в холодильник. Розігрій гриль, змасти поверхню олією і виклади туди креветки. Обсмажуйте їх 5-7 хвилин, перевертаючи кожну хвилину.
14. Тигрові креветки, смажені на грилі
Обов'язково подавай їх на стіл у гарячому вигляді.
Тобі знадобиться: 1 кг тигрових креветок, 100 мл оливкової олії, 100 мл лимонного соку, 1 ч. л.
Приготування: Змішай креветки з олією і сіллю, накрий і постав у холодильник на 10 хвилин. Після чого виклади їх на розігрітий гриль і смажу 10 хвилин, перевертаючи кожну хвилину. Готові креветки переклади на тарілку та збризкайте лимонним соком.
15. Креветки у соусі чимичуррі на грилі
Якщо в тебе заморожені креветки, тоді склади їх у пакет та помісти у теплу воду.
Тобі знадобиться: 600 г очищених креветок, 1 цибулина, 20 г кінзи, 20 г петрушки, 4 зубчики часнику, 150 мл оливкової олії, 100 мл лимонного соку, 0,5 ч.л. пластівців червоного перцю, 1 ч.л. орегано, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ч. л. солі.
Зараз читають:20 найкращих рецептів свинини на мангалі
Приготування: Подрібни в блендері кінзу, петрушку, очищену цибулю та часник. Додай спеції, сіль, масло|мастило|, лимонний сік і включи блендер ще на 1 хвилину. Всип підготовлені креветки, акуратно перемішай, накрий кришкою і прибери маринуватися в холодильник на 1 годину. Після чого обсмажити креветки 5 хвилин на розігрітому грилі, часто перевертаючи.
16. Креветки в маринаді з апельсинового джему та соусу барбекю на грилі
Рецепт спеціально для любителів незвичайних смакових поєднань.
Тобі знадобиться: 500 г очищених креветок, 2 ст. апельсинового джему, 2 ст.л. соусу барбекю, 1 ст.л. оливкової олії, 1 ч.л. солі.
Приготування: У глибокій мисці змішай соус барбекю, апельсиновий джем, олію та сіль. Додай підготовлені креветки, акуратно перемішай, накрий і постав у холодильник на 20 хвилин. Одягни креветки на шпажки і обсмаж їх на розігрітому грилі 5 хвилин.
17. Гострі креветки на грилі
Неймовірно смачно зі свіжою зеленню та шматочками лимона.
Тобі знадобиться: 500 г очищених креветок, 2 ст. лимонного соку, 2 ст.л оливкової олії, 1 крапля соусу табаско, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. солі.
Приготування: Промий і виклади креветки сушитися на паперовий рушник. Змішай лимонний сік, олію, коріандр, сіль та соус табаско. Всип креветки, перемішай, накрий харчовою плівкою і залиш маринуватися на 20-30 хвилин. Нанизай креветки на дерев'яні шпажки і смаж їх на розігрітому грилі до готовності.
18. Креветки на грилі, мариновані в гострому кетчупі з часником
У процесі смаження періодично змащуйте креветки залишками маринаду.
Тобі знадобиться: 1 кг креветок, 150 мл гострого кетчупу, 3 зубчики часнику, 1 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ч.л солі.
Очисти , промий і ретельно обсуши креветки паперовим рушником. Переклади їх у широку миску, присип сіллю та перцем. Додай кетчуп, пропущений через прес часник і добре перемішай. Накрий заготовку харчовою плівкою і постав маринуватися в холодильник на 30 хвилин. Акуратно наниж креветки на шпажки і виклади на розігрітий гриль. Обсмажуйте 5-7 хвилин, перевертаючи кожну хвилину.
19. Креветки з цукіні, лаймом та помідорами чері на грилі
Також можна додати баклажани, молоду картоплю та моркву.
Тобі знадобиться: 500 г очищених креветок, 1 молодий цукіні, 2 лайми, 100 г помідорів чері, 3 ст.л. оливкової олії, 100 мл лимонного соку, 1 ч.л. солі.
Приготування: Наріж лайм, помідори та цукіні. Переклади їх у миску, додай креветки, олію, лимонний сік та сіль. Перемішайте, накрийте і приберіть в прохолодне місце на півгодини. Одягни лайм, креветки та овочі на шпажки, чергуючи все в довільному порядку. Жар на розігрітому грилі 5-7 хвилин.
20. Креветки з ананасом на грилі
Найкраще готувати саме зі свіжим ананасом!
Тобі знадобиться: 500 г очищених креветок, 300 г ананасу, 20 г часнику, 60 мл оливкової олії, сік половини лимона, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ч. л. солі.
Приготування: Креветки промий та обсуши паперовим рушником. Наріж ананас невеликими шматочками. Склади все в миску, додай сіль, спеції, олію та пропущений через прес часник. Перемішай, накрий і залиш маринуватися на 20-30 хвилин. Потім одягни креветки та ананаси на дерев'яні шпажки, виклади їх на змащену поверхню розігрітого грилю та обсмаж 5-7 хвилин, перевертаючи кожну хвилину. Збризкання готові креветки лимонним соком.
Джерело: dietcenter.com.ua