Кому не можна їсти сливи: 9 категорій людей, яким протипоказані фрукти

Кому не можна їсти сливи © Depositphotos

Сливи відомі багатьом своєю корисністю. Вони зміцнюють серцево-судинну систему, корисні для травлення, захищають від раку, знижують рівень холестерину в крові, покращують імунітет, стан шкіри і т.д. Однак, як і у багатьох корисних продуктів, у слив також є протипоказання. Далеко не всі люди можуть насолоджуватися смаком цих фруктів.

Фахівці рекомендують виключити сливи зі свого раціону семи категоріях людей. Кому не можна їсти сливи:

  • Сливи не можна їсти жінкам в період грудного вигодовування, особливо якщо дитині не виповнилося 6 місяців. Таку рекомендацію дають матусям, тому що сливи можуть викликати послаблення стільця у немовля, здуття в животі і занепокоєння.
  • У великих кількостях сливи не можна давати і маленьким дітям. Кількість слив, які з’їдає малюк в день потрібно обмежити двома-трьома. У зворотному випадку, у дітей можуть виникнути різі в животі, послаблення стільця аж до проносу.
  • Хоча сливи мають низьку калорійність і в них міститься невелика кількість жирів, їх все ж не варто вживати в їжу людям із зайвою вагою. У сливах міститься багато цукрів, які організм відкладає в якості запасу під час дотримання суворих дієт і різкого обмеження в харчуванні. Крім того, сливи не той фрукт, за допомогою яких можна відбити апетит. З’ївши 2-3 сливи, ви відразу відчуєте, що вам хочеться їсти ще більше, ніж до цього.
  • Людям з цукровим діабетом також протипоказані сливи через велику кількість цукру, що міститься в плодах.
  • Люди із зайвою вагою не повинні переїдати сливи з тієї ж причини (високий вміст цукру).
  • Людям, що страждають на подагру і ревматизм, варто відмовитися від цих смачних плодів, оскільки вони сприяють виведенню води з організму.
  • Не варто вживати сливи і людям з підвищеною кислотністю в шлунку особливо кислуваті сорти.
  • Не можна їсти сливи і при виразці, гастриті, коліті і схильності до діареї. З обережністю потрібно включати в раціон сливи і у разі наявності захворювань нирок, жовчного і сечового міхура, щоб уникнути гострих нападів болю через сечового і жовчовивідної ефекту цих фруктів.

Раніше ми розповідали про корисні властивості аличі.

Джерело: lady.tochka.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *