Кистибий з картоплею: 12 рецептів на будь-який смак

картоплею: 12 рецептів на будь-який смак />

Прості коржики з начинкою дуже популярні у різних кухнях світу. Наприклад, улюблений багатьма кистоб з картоплею – це татарська та башкирська національна страва. І сьогодні ми розповімо 12 рецептів, як його легко та швидко приготувати!

Зміст

  • 1. Кистибий з картоплею на воді
  • 2. Кистибий з картоплею на кефірі
  • 3. Кистибий з картоплею на молоці
  • 4. Кистибий з картоплею без яєць
  • 5. Кистибий з картоплею з лаваша
  • 6. Кистибий з картоплею в мультиварці
  • 7. Кистибий з картоплею та грибами
  • 8. Кистибий з картоплею та сиром
  • 9. Кистибий з картоплею та овочами
  • 10. Кистибий з картоплею та м'ясом
  • 11. Кистибий з картоплею, адигейським сиром та зеленню
  • 12. Кистибий з картоплею та гарбузом
  • 1. Кистибий з картоплею на воді

    Найпростіший і найпоширеніший класичний рецепт кістибия.

    Тобі знадобиться:
    Для тесту: 3 склянки муки|борошна|, 200 мл води, 1 яйце, 1 ч.л. солі.
    Для начинки: 1 кг картоплі, 150 мл молока, 2 цибулини, 30 г вершкового масла|мастила|.

    Приготування: Злегка збий воду з яйцем і сіллю, додай борошно, що просіює, і заміси пружне тісто. Залиш його на 20 хвилин під рушником, розділи на частини і розкачай круглі коржики. Обсмаж їх на сухій сковороді з двох сторін по 1-2 хвилини і накрий вологим рушником, щоб не сохли.

    Відвари картоплю до готовності і розімні її в пюре з гарячим молоком. Дрібно нарубай цибулю, обсмаж на вершковому маслі і змішай з картоплею. Виклади начинку на половину коржика і склади китистий навпіл.

    2. Кистибий з картоплею на кефірі

    Тісто на кефірі нітрохи не гірше за тісто на воді, просто не таке прісне.

    Тобі знадобиться:
    Для тесту: 160 мл кефіру, 2 склянки муки|борошна|, по 0,5 ч.л. цукру та солі.
    Для начинки: 700 г картоплі, 1 цибулина, 50 г вершкового масла|мастила|, 1 пучок зелені.

    Приготування: Відвари картоплю до готовності та розімні в пюре з вершковим маслом. Дрібно порубай і обсмаж цибулю. Подрібни зелень і змішай все з картоплею.

    У кефір кімнатної температури додай сіль та цукор. Потім – борошно, що просіює, і заміси еластичне тісто. Розділи його на шматочки і кожен розкатай у коржик. Обсмаж коржі з двох сторін на сухій сковороді, виклади на кожну начинку і склади навпіл.

    3. Кистибий з картоплею на молоці

    Кисле молоко також підійде – це не впливає на пропорції рецепту.

    Тобі знадобиться:
    Для тіста: 300 г борошна, 100 мл молока, 50 г вершкового масла|мастила|, 1 ст.л. цукру, 1 ч. л. солі.
    Для начинки: 600 г картоплі, 100 мл молока, 1 цибуля-порей, 2 ст.л. вершкового масла|мастила|, спеції.

    Зараз читають:20 оригінальних закусок на Різдво 2023

    Злегка збий сіль, цукор, розтоплене вершкове масло і тепле молоко. Додай борошно, що просіює, заміси тісто і залиши його на 15 хвилин. Відвари картоплю до готовності і розімніть у пюре з молоком. Дрібно наріж порей, обсмаж на вершковому маслі до м'якості, приправ і змішай з картоплею.

    Розділи тісто на шматочки і кожен розкатай у круглий коржик. Обсмажити коржики на сухій сковороді по 1-2 хвилини з двох сторін. Виклади начинку на половинки коржів і склади китистий навпіл.

    4. Кистибий з картоплею без яєць

    Пісний рецепт кистоб без вершкового масла і молока.

    Тобі знадобиться:
    Для тіста: 300 г муки|борошна|, 150 мл води, 1 ч.л. цукру, 0,5 ч. л. солі, 1 ст. рослинного масла.
    Для начинки: 900 г картоплі, 1 цибулина, 50 мл олії, 1 пучок кропу.

    Приготування: Дрібно наріж цибулю і обсмаж її в невеликій кількості рослинної олії. Відвари картоплю до готовності і разомні з маслом, що залишилося в пюре. Додай цибулю та рубаний кріп.

    Проси борошно з сіллю і цукром, і влий туди теплу воду з олією. Заміси еластичне тісто, поділи на шматочки і тонко розкатай. Обсмаж коржики по 1-2 хвилини на сковороді з двох сторін, виклади начинку і склади навпіл.

    5. Кистибий з картоплею з лаваша

    Лінивий рецепт кистоб на швидку руку з тонких листів лаваша.

    Тобі знадобиться:
    Для тіста: 5 аркушів лаваша, 40 г вершкового масла.
    Для начинки: 6 картоплин, 100 мл молока, 2 ст. вершкового масла|мастила|, спеції.

    Приготування: Відвари картоплю до готовності та розімні її в пюре з маслом, спеціями та гарячим молоком. Наріж лаваш кружальцями. На половинку лаваша виклади начинку і склади навпіл. Змасти кистоб розтопленим вершковим маслом.

    6. Кистибий з картоплею в мультиварці

    У мультиварці кистоб виходить не зовсім класичним, зате набагато зручніше готується.

    Тобі знадобиться:
    Для тіста: 250 г борошна, 100 мл молока, 1 яйце, 50 г вершкового масла|мастила|, 1 ст.л. цукру, 1 щіпка солі.
    Для начинки: 500 г картоплі, 1 цибулина, 100 мл молока, 30 г вершкового масла|мастила|, спеції.

    Приготування: Відвари картоплю до готовності та розімні в пюре з вершковим маслом. Влий гаряче молоко та спеції. Окремо обсмаж цибулю і теж її додай у картопляну начинку.

    Зби тепле молоко з яйцем, цукром та сіллю. Додай розтоплене вершкове масло і борошно, що просіює, заміси пружне тісто і залиш на 20 хвилин. Розділи його на частини і тонко розкочуй. Увімкни в мультиварці режим “Барбекю” або “Спека”, і злегка змасти чашу олією. Обсмаж коржики по 2 хвилини з кожного боку, виклади начинку і склади навпіл.

    Зараз читають:15 заправок для Цезаря на будь-який смак

    7. Кистибий з картоплею та грибами

    Підійдуть будь-які гриби. Але якщо використовуєш лісові, то спочатку привари їх півгодини!

    Тобі знадобиться:
    Для тесту: 150 мл води, 300 г борошна, 1 ст. рослинної олії, по 1 щіпці цукру та солі.
    Для начинки: 400 г картоплі, 300 г грибів, 1 цибулина, 1/2 пучка кропу, 30 г вершкового масла|мастила|.

    Приготування: Проси борошно з цукром і сіллю, додай воду та масло, і заміси тісто. Залиш його на 20 хвилин, потім розкатай у тонкі коржі і обсмаж їх з двох сторін по 1-2 хвилини. Накрий вологим рушником.

    Відвари картоплю до готовності і розімніть у пюре з маслом. Дрібно наріж цибулю з грибами, обсмаж до випаровування вологи та додай рубаний кріп. Жар ще хвилину і відправ все це до картоплі. Перемішай начинку, виклади її на коржики і склади їх навпіл.

    8. Кистибий з картоплею та сиром

    Спробуй цей рецепт із різними видами сиру – сулугуні, адигейським, фетою, бринзою або звичайним твердим.

    Тобі знадобиться:
    Для тесту: 3 склянки муки|борошна|, 200 мл води, 1 яйце, 1 ч.л. солі.
    Для начинки: 500 г картоплі, 100 мл вершків, 30 г вершкового масла|мастила|, 150 г сиру за смаком.

    Приготування: Злегка збий воду з яйцем і сіллю, додай борошно, що просіює, і заміси пружне тісто. Розділи його на частини, тонко розкатай і обсмаж коржі на сухій сковороді з двох сторін по 1-2 хвилини.

    Відвари картоплю до готовності і розімні її в пюре з теплими вершками та олією. Додай тертий сир та перемішай начинку. Виклади її на коржики і склади навпіл.

    9. Кистибий з картоплею та овочами

    Звична овочева засмажка, яка чудово урізноманітнить традиційний кистоб.

    Тобі знадобиться:
    Для тіста: 300 г борошна, 100 мл молока, 1 яйце, 2 ст. рослинної олії, по 2 щіпки солі та цукру.
    Для начинки: 400 г картоплі, 1 морква, 1 цибулина, 1 болгарський перець, 20 г вершкового масла|мастила|.

    Приготування: Відвари картоплю до готовності та розімні в пюре з вершковим маслом. Дрібно наріж цибулю і перець, натрій моркву і обсмаж їх разом до м'якості. Змішай із картопляним пюре.

    Збий тепле молоко, олію, яйце, цукор та сіль. Додай борошно, що просіює, заміси тісто і відправ його на 20 хвилин в холодильник. Розділи на шматочки, розкатай їх у круглі коржики та обсмаж з двох боків на сухій сковороді. Виклади на кожну корж начинку і склади навпіл.

    Зараз читають:Оладки з гарбуза: 15 оригінальних рецептів на будь-який смак

    10. Кистибий з картоплею та м'ясом

    Радимо використовувати жирніший змішаний фарш, щоб начинка була ніжніша.

    Тобі знадобиться:
    Для тіста: 1 склянка молока, 320 г борошна, 40 г вершкового масла|мастила|, 2 щіпки солі.
    Для начинки: 300 г картоплі, 300 г м'ясного фаршу, 1 цибулина, 1 морква, 2 зубчики часнику, 1 перець чилі, 4 гілочки кінзи, спеції.

    Приготування: Відвари картоплю до готовності та разомні. Дрібно наріж цибулю і чилі, натрій моркву і обсмаж всі разом пару хвилин. Додай фарш і смажу до його готовності. Потім додай спеції та рубану кинзу, і змішай фарш із картопляним пюре.

    У просіяне борошно з сіллю влий тепле молоко, замісити еластичне тісто і залиши його на 10 хвилин. Розкатай у тонкі коржики і обсмаж їх з двох сторін по 1-2 хвилини. Змасти коржі вершковим маслом, виклади начинку і склади китистий навпіл.

    11. Кистибий з картоплею, адигейським сиром та зеленню

    Такий кистоб точно сподобається всій родині і нікого не залишить байдужим.

    Тобі знадобиться:
    Для тесту: 100 мл молока, 1 яйце, 300 г борошна, 2 ст. олії, по 0,5 ч.л. цукру та солі.
    Для начинки: 700 г картоплі, 140 г адигейського сиру, 100 мл молока, по 1 пучку зеленої цибулі, кропу та кінзи.

    Приготування: Відвари картоплю до готовності та розімніть у пюре з молоком. Додай всю рубану зелень і тертий адигейський сир і перемішай начинку.

    Збий молоко, яйце, цукор, сіль та олію. Влий все це в просіяне борошно, заміси еластичне тісто, розкатай у круглі коржики і обсмаж їх на сухій сковороді з двох боків. На кожен коржик виклади начинку і склади їх навпіл.

    12. Кистибий з картоплею та гарбузом

    Шикарний осінній рецепт – якраз для сезону гарбуза!

    Тобі знадобиться:
    Для тесту: 3 склянки борошна, 1 склянка молока, 50 г вершкового масла|мастила|, по 0,5 ч.л. цукру та солі.
    Для начинки: 400 г гарбуза, 400 г картоплі, 120 мл жирних вершків, 20 г вершкового масла|мастила|, спеції.

    Приготування: Наріж гарбуз і картоплю кубиком, відваріть до м'якості, злий воду і розімніть їх у пюре з маслом. Додай спеції та теплі вершки, і ще раз розімни.

    Змішай тепле молоко із сухими інгредієнтами для тіста і вимішай його до однорідності. Залиш тісто на 20 хвилин під рушником. Розкатай його в тонкі коржики, обсмаж їх з двох сторін на сухій сковороді по 1-2 хвилини, змасти вершковим маслом, виклади начинку і склади китистий навпіл.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *