15 сочевих супів-пюре, які точно варто приготувати

Овочеві супи хороші всім, крім одного – вони не надто ситні. Але якщо тобі потрібен варіант більш грунтовний, тоді радимо звернути увагу на супи-пюре з сочевиці. Розповідаємо 15 найкращих рецептів!

Зміст

  • 1. Сочевичний суп-пюре з томатною пастою
  • 2. Сочевичний суп-пюре з вершками
  • 3. Сочевичний суп-пюре з кокосовим молоком
  • 4. Сочевичний суп-пюре по-турецьки
  • 5. Сочевичний суп-пюре з куркою
  • 6. Сочевичний суп-пюре з картоплею
  • 7. Сочевичний суп-пюре зі щавлем
  • 8. Сочевичний суп-пюре з овочами.
  • 9. Сочевичний суп-пюре з цукіні
  • 10. Сочевичний суп-пюре з горохом
  • 11. Сочевичний суп-пюре з гарбузом
  • 12. Сочевичний суп-пюре з цвітною капустою
  • 13. Сочевичний суп-пюре зі шпинатом
  • 14. Сочевичний суп-пюре з селерою
  • 15. Сочевичний суп-пюре з баклажанами
  • 1. Сочевичний суп-пюре з томатною пастою

    За бажанням можеш взяти якийсь бульйон замість води.

    Тобі знадобиться: 200 г сочевиці, 1 морква, 1 цибулина, 30 г томатної пасти, 1 помідор, 1 л води, спеції.

    Приготування: Подрібни цибулю та моркву, і обсмаж їх до м'якості. Додай промиту сочевицю, перемішай, залий водою та вари до її готовності. За 10 хвилин до кінця додай томатну пасту, спеції та очищений тертий помідор. Подрібни суп блендером і подавай.

    2. Сочевичний суп-пюре з вершками

    Один із класичних супів-пюре – дуже ніжний та смачний.

    Тобі знадобиться: 1 склянка сочевиці, 1 цибуля-порей, 1 морква, 1 ч.л. куркуми, 100 мл вершків жирністю 20%, 1 л води спеції.

    Приготування: Наріж і обсмажте цибулю з морквою до м'якості. Додай промиту сочевицю, перемішай, залий водою та вари до її готовності. Подрібни суп блендером, додай усі спеції та вершки, знову доведи до кипіння і зніми з вогню.

    3. Сочевичний суп-пюре з кокосовим молоком

    Для цього рецепта в азіатському стилі краще брати лише червону сочевицю.

    Тобі знадобиться: 400 г червоної сочевиці, 1 л курячого бульйону, 400 мл води, 1 цибулина, 4 зубчики часнику, 30 г імбиру, 1 ч.л. каррі, 1 ч.л. коріандру, 400 мл кокосового молока, спеції.

    Приготування: Промийте сочевицю, залийте її водою з курячим бульйоном і відваріть майже до готовності. Подрібни цибулю, часник та імбир, і обсмаж їх до золотистості близько 5 хвилин. Додай спеції, перемішай, влий кокосове молоко і доведи до кипіння. Змішай із сочевицею, провари все разом ще 5 хвилин і подрібни суп блендером.

    Зараз читають:12 найкращих рецептів заправки для рису на суші та роли

    4. Сочевичний суп-пюре по-турецьки

    Секрет цієї страви у спеціях та технології приготування.

    Тобі знадобиться: 200 г сочевиці, 1 л води, 1 цибулина, 1 морква, 100 г вершкового масла|мастила|, 1 ст.л. сушеної м'яти, 1 ч.л. меленого червоного перцю, 4 ст. лимонного соку, сіль|соль|.

    Приготування: Наріж і обсмаж цибулю з морквою до м'якості у вершковому маслі. Додай промиту сочевицю, залий водою, доведи до кипіння і проварити до м'якості. Додай м'яту та спеції, провари ще 1 хвилину і подрібни суп у блендері. Під час подачі – додай по ложці лимонного соку.

    5. Сочевичний суп-пюре з куркою

    Наваристий бульйон краще відварити наперед із супового набору, а не з філе.

    Тобі знадобиться: 1 л курячого бульйону, 150 г сочевиці, 1 куряче філе, 200 г помідорів, 150 г болгарського перцю, 150 г цибулі, 7 г часнику, по 0,5 ч.л. паприки та куркуми, спеції.

    Приготування: Подрібни цибулю та часник, і обсмаж їх пару хвилин. Додай нарізану курку і смажу ще 5 хвилин, помішуючи. Додай нарізаний болгарський перець та помідор, і через 3 хвилини всип промиту сочевицю та спеції. Залий все курячим бульйоном, доведи до кипіння і вари до готовності сочевиці. Подрібніть суп блендером.

    6. Сочевичний суп-пюре з картоплею

    Такий суп-пюре виходить досить калорійним, але ще більш ситним і зігріваючим.

    Тобі знадобиться: 1 склянка сочевиці, 2 картоплини, 1 цибулина, 1,5 ст. томатної пасти, 1 л води, спеції.

    Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю до м'якості, додай томатну пасту та спеції, та смажу ще 1 хвилину. Промий сочевицю, дрібно наріж картоплю і відправ все з засмажкою в каструлю. Залий водою, вари до готовності сочевиці, а потім подрібни суп блендером і приправ.

    7. Сочевичний суп-пюре зі щавлем

    Можна використовувати сочевицю будь-якого кольору – щавель все одно дасть зеленому відтінку супу.

    Тобі знадобиться: 1,5 л курячого бульйону, 250 г сочевиці, 150 г щавлю, 100 г цибулі, 2 зубчики часнику, 150 г моркви, 20 г кропу, 50 мл олії, 30 г вершкового масла, спеції.

    Зараз читають:10 легких способів приготувати смажені баклажани на зиму

    Приготування: Наріж цибулю, моркву та часник, і обсмаж їх до м'якості близько 7 хвилин на олії. Додай промиту сочевицю, перемішай, залий бульйоном і вари суп до готовності сочевиці. Подрібни все блендером, додай рубаний щавель, кріп, вершкове масло та спеції. Проварити суп-пюре ще 2 хвилини після повторного кипіння.

    8. Сочевичний суп-пюре з овочами.

    Можеш додати ще якісь овочі на свій розсуд.

    Тобі знадобиться: 1 склянка сочевиці, 1 кабачок, 1 болгарський перець, 1 цибулина, 1 морква, 4 помідори, 1 стебло селери, 4 зубчики часнику, спеції.

    Приготування: Очисти та подрібни помідори в блендері, а решта овочів – наріж. Промий сочевицю, влий 2 склянки води і вари 15-20 хвилин після кипіння. Обсмаж разом всі овочі до м'якості. Додай пюре з помідорів, часник та спеції, протушкуй ще 1 хвилину і вилий до сочевиці. Проварити всі разом 2 хвилини і подрібнити блендером.

    9. Сочевичний суп-пюре з цукіні

    Замість цукіні також підійде молодий кабачок – це не принципово.

    Тобі знадобиться: 4 ст. сочевиці, 1 цукіні, 10 см цибулі-порею, 1 морква, 600 мл води або бульйону, спеції.

    Приготування: Подрібни порей та моркву, та обсмаж їх 5 хвилин. Додай нарізаний цукіні та смажу ще пару хвилин. Додай промиту сочевицю, воду та спеції, відвари всі разом до готовності сочевиці та подрібни суп у блендері.

    10. Сочевичний суп-пюре з горохом

    При подачі посип суп насінням, сиром або хрустким обсмаженим беконом.

    Тобі знадобиться: 1 цибулина, 1 морква, 150 г сочевиці, 150 г колотого гороху, спеції, зелень.

    Приготування: Заздалегідь замочіть горох і сочевицю, залийте їх водою до потрібної консистенції майбутнього супу і відваріть до готовності обох інгредієнтів. Наріж цибулю та моркву, обсмаж їх до м'якості і додай у суп. Додай спеції та рубану зелень, провари все ще 2 хвилини та подрібни блендером.

    11. Сочевичний суп-пюре з гарбузом

    Прекрасний сезонний варіант для любителів пряного гарбуза.

    Тобі знадобиться: 200 г червоної сочевиці, 700 г гарбуза, 250 г цибулі, 250 г моркви, 150 мл вершків, мускатний горіх, коріандр, мелений червоний перець, спеції.

    Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю з морквою 5 хвилин до м'якості. Додай нарізаний гарбуз і смажу ще 5 хвилин. Додай промиту сочевицю, залий водою, щоб вона все покривала, і вари до готовності сочевиці та гарбуза. Подрібни суп блендером, додай спеції та вершки, ще раз доведи його до кипіння і зніми з вогню.

    Зараз читають:20 способів смачно приготувати фаршировану курку

    12. Сочевичний суп-пюре з цвітною капустою

    Корисний, смачний та оригінальний суп-пюре – ну як тут відмовитись?

    Тобі знадобиться: 100 г сочевиці, 1 морква, 1 корінь петрушки, 1 цибулина, 1/2 пучка зеленої цибулі, 1-2 картоплини, 400 г цвітної капусти, 100 мл жирних вершків, спеції.

    Приготування: Промийте сочевицю, залийте її водою і проваріть 15-20 хвилин. Подрібни обидва види цибулі, натрій моркву і корінь петрушки, і обсмаж всі разом до м'якості. Наріж картоплю, розбери цвітну капусту на маленькі суцвіття і відправ все з засмажкою до сочевиці. Провари суп до готовності, подрібни його в блендері, приправ та влий вершки.

    13. Сочевичний суп-пюре зі шпинатом

    Так само підійде як свіжий, так і заморожений шпинат.

    Тобі знадобиться: 1 склянка сочевиці, 200 г шпинату, 1 помідор, 1 цибулина, 4 зубчики часнику, спеції.

    Приготування: Промий сочевицю, наріж овочі, додай шпинат і часник, і залий усі парою склянок води. Доведи до кипіння і вари до готовності сочевиці. Подрібни суп блендером і приправ за смаком.

    14. Сочевичний суп-пюре з селерою

    Простий та дієтичний пісний рецепт, який підійде і веганам.

    Тобі знадобиться: 300 г сочевиці, 150 г селери, 150 г цибулі-порею, 1 морква, спеції.

    Приготування: Промийте сочевицю, залийте її водою і відваріть до готовності. Наріж цибулю, селера і моркву, обсмаж всі разом до м'якості і відправ до сочевиці. Провари ще пару хвилин, приправ та подрібни суп у блендері.

    15. Сочевичний суп-пюре з баклажанами

    Посип готовий суп-пюре кінзою – і він стане подвійно ароматним.

    Тобі знадобиться: 1,2 л курячого бульйону, 100 г сочевиці, 1 цибулина, 1 баклажан, 1 болгарський перець, 3 зубчики часнику, спеції.

    Приготування: Закип'яти бульйон, додай промиту сочевицю та вари до її готовності. Наріж овочі кубиком, обсмаж їх до м'якості, додай часник зі спеціями та перемішай. Відправ засмажку до сочевиці, провари ще 10 хвилин і подрібни суп блендером.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *